Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ.

Η γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα τις αγορές ότι δεν αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να ανορθώσει τα δημόσια οικονομικά της, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της κυριότερης τράπεζας της χώρας με τις οποίες αμφισβητούσε τη φερεγγυότητα της.
Ο Γιόζεφ Άκερμαν, επικεφαλής της Deutsche Bank, αμφισβήτησε δημόσια τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της.
"Αμφιβάλω κατά πόσον η Ελλάδα είναι πραγματικά ικανή να τα καταφέρει", δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση ZDF, το βράδυ της Πέμπτης. Οι δηλώσεις του συνέτειναν στην πτώση του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σήμερα το πρωί.
"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν βλέπει κανένα λόγο αυτή τη στιγμή να ασχοληθεί με τέτοια σενάρια", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Σαμπίνε Χάϊμπαχ.
"Η κυβέρνηση κρίνει ρεαλιστικό το σταθεροποιητικό πρόγραμμα" που υιοθέτησε η Αθήνα από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. "Δεν υπάρχει καμια αμφιβολία σχετικά με την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα στη διάρκεια των επομένων ετών και να υπερβεί τα προβλήματά της", δήλωσε.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος αρνήθηκε να ασκήσει κριτική στον Άκερμαν ενώ η εφημερίδα "Financial Times Deutschland" σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι ο επικεφαλής της Deutsche Bank, η γνώμη του οποίου βαρύνει σημαντικά στις αγορές, έχασε μια ευκαιρία να σιωπήσει.

ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: