Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

ΆΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΑΓΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Ο Π. ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ...ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣ

Σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου της Price Water House, Μ. Ψάλτη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη αναμένεται να προχωρήσει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, ύστερα από την κατάθεση του πρώτου.
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Π. Βουρλούμη είναι εκτεθειμένος, σε σχέση με τους κοστολογικούς ελέγχους που πραγματοποίησε επί των ημερών του η εταιρεία Price Water House για τις συμβάσεις που είχε υπογράψει ο Οργανισμός με την SIEMENS, εξέτασε η Επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Price Water House, στην κατάθεσή του αποκάλυψε ότι στους ελέγχους που πραγματοποίησε το 2005 η εταιρεία ύστερα από σχετική εντολή του ΟΤΕ, δεν ελήφθησαν υπ΄ όψιν οι τρεις ρήτρες που εμπεριέχονταν στις συμβάσεις της SIEMENS με τον Οργανισμό, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του.
Όπως φέρεται να δήλωσε ο Μ. Ψάλτης, η Price Water House έλεγξε μόνο δύο εκτελεστέες παραγγελίες ύψους 114 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν μόνο στο 5% των συνολικών συμβάσεων ύψους δύο δισ. ευρώ. Διευκρίνισε δε, ότι ο έλεγχος αυτός έγινε με την μέθοδο σύγκρισης του περιθωρίου κέρδους (29%) που είχε η γερμανική εταιρεία σχετικά με την υλοποίηση των συγκεκριμένων παραγγελιών με το συνολικό περιθώριο κέρδους (35%) της SIEMENS στην χώρα μας.
Από όσα φαίνεται να είπαν οι βουλευτές της Επιτροπής από την σύγκριση των δύο ποσοστών προέκυπτε εσφαλμένα το συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις ήταν επ ωφελεία του ΟΤΕ. Ο Παναγής Βουρλούμης είχε αναφέρει στην κατάθεσή του, στις 8/3, ότι στους συγκεκριμένους κοστολογικούς ελέγχους είχαν ληφθεί υπ΄όψιν οι τρεις ρήτρες.
Ωστόσο, κατά την κατάθεσή του,αναίρεσε τον παραπάνω ισχυρισμό, λέγοντας ότι πιθανόν οι υπηρεσίες να είχαν πει στη διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν χρειάζονταν να εξεταστούν οι τρεις ρήτρες (κοστολογικός έλεγχος, ανταγωνιστική προσφορά, προτεινόμενος πελάτης).
Την αισιοδοξία του για την έκδοση κοινού πορίσματος από την επιτροπή για τη Siemens εξέφρασε ο πρόεδρός της Σ. Βαλυράκης. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης επέμεινε ότι για να μετέχει το κόμμα του σε κοινό πόρισμα θα πρέπει πρώτα να καταγραφεί η διαχρονική διαπλοκή του κράτους με τις πολυεθνικές εταιρείες, ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Ν.Δ. επέμειναν ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων.


Άγνοια για το ότι το τηλέφωνο του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστρί έχει «σιγήσει», όπως αποκάλυψε η «Ε», δήλωσε κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.
Ο Παναγής Βουρλούμης, μάλιστα, επιχείρησε να αντεπιτεθεί κάνοντας λόγο για ανεύθυνες και υποβολιμαίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ άφησαν υπόνοιες ότι η διακοπή των εισερχομένων κλήσεων στο σταθερό τηλέφωνο του Γ. Παπανδρέου μπορεί ενδεχομένως να συσχετίζεται με υποκλοπές.
Ύστερα, από τις συνεχείς πιέσεις που δέχτηκε ο Παναγής Βουρλούμης επικοινώνησε με τον διευθυντή περιφερειακών δικτύων του ΟΤΕ, που τον ενημέρωσε ότι η βλάβη προκλήθηκε έπειτα από λάθος πληκτρολόγηση ενός υπαλλήλου.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασιλική Τσόνογλου δήλωσε ότι δεν καλύφθηκε από την απάντηση Βουρλούμη και υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε το θέμα και να μην είχε ειδοποιήσει τον Γ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος ανέφερε ότι από την στιγμή που ο έλεγχος γίνεται από «απομακρυσμένα» κέντρα του ΟΤΕ στα οποία έχουν πρόσβαση η SIEMENS και η Intracom τότε το δίκτυο καθίσταται ευάλωτο. Σημείωσε δε, ότι δεν μπορεί να διακόπτεται το τηλέφωνο του πρωθυπουργού με την δικαιολογία ότι τέλειωσε η βουλευτική του ατέλεια και ότι δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται πρώτα οι εισερχόμενες και κατόπιν οι εξερχόμενες κλήσεις.
Ενημερωμένος για το θέμα ήταν και ο πρώην υπεύθυνος για τη διαχείριση και συντήρηση δικτύου του ΟΤΕ, Ν. Μπαριτάκης, που επρόκειτο να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με τον κ. Βουρλούμη.

ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: