Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ...

Ανοιχτός πόλεμος με απρόβλεπτες εξελίξεις, που μπορεί να φθάσουν ακόμη και ως τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ηγεσία του ΣΥΝ υπό τον κ. Αλ. Τσίπρα και σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσονται πολιτικά με τον κ. Αλ. Αλαβάνο. Θρυαλλίδα, σε μια σοβούσα από καιρό κρίση πολιτικής αμφισβήτησης θέσεων και προθέσεων μεταξύ της Κουμουνδούρου και συμμάχων της, αποτέλεσε η δημόσια παρέμβαση της κυριακάτικης «Αυγής», η οποία στο κύριο άρθρο της, αλλά και με ρεπορτάζ, κατήγγειλε ανοιχτά τον κ. Αλαβάνο και οργανώσεις της πολιτικής Συμμαχίας, όπως η ΚΟΕ, για σχέδιο υπονόμευσης της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

«Μας σπρώχνουν προς την έξοδο» ανταπαντούσαν χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στο Μέτωπο Αλληλεγγύης. Οπως δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Ν. Γαλάνης , μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της ΚΟΕ, «αν θέλουν να μας πετάξουν έξω, ας μας πετάξουν. Εμείς πάντως δεν θέλουμε να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνει ότι πίσω από την «αδικαιολόγητη επίθεση», όπως τη χαρακτηρίζει, βρίσκεται «η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΝ» που «αντί να αντιπαρατίθεται στα ίσια με όρους πολιτικούς, εξηγώντας ποιες είναι οι πολιτικές διαφορές με το Μέτωπο, αναλώνεται με το τι κάνει ο ένας και ο άλλος και όχι με το τι λέει».

* Αναταραχή προκάλεσε χθες το βράδυ στην Κουμουνδούρου η έκπληξη πρώτου μεγέθους που επεφύλαξε η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων από την οργάνωση Καλλιθέας για το συνέδριο του ΣΥΝ. Δεν εξελέγη σύνεδρος το κορυφαίο στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ. Κουβέλης! Στην Πολιτική Κίνηση της Καλλιθέας, στην οποία ανήκει ο κ. Κουβέλης, οι υποψήφιοι, κατά την εκλογική διαδικασία, «κατέβηκαν» με λίστες. Η Ανανεωτική Πτέρυγα, με βάση τους συσχετισμούς, εξέλεξε δύο συνέδρους: πρώτος σε ψήφους στη λίστα της Πτέρυγας ήταν ο κ. Π. Γαλανόπουλος και δεύτερος ο κ. Κουβέλης. Ωστόσο, λόγω ποσόστωσης, στη θέση του κ. Κουβέλη εκλέγεται μια γυναίκα και ας είχε λιγότερες ψήφους. Ετσι ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στο συνέδριο, αλλά θα μπορεί ως απερχόμενο μέλος της ΚΠΕ και βουλευτής να παρέμβει με ομιλία του, καθώς και να εκλεγεί, εφόσον προταθεί, στα νέα όργανα.

ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: