Κυριακή, Μαΐου 30, 2010

ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Το μικρό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) της Ιαπωνίας αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό ύστερα από την αποπομπή της αρχηγού του από το υπουργικό σχήμα. Η Μιζούχο Φουκουσίμα αντιτάχθηκε σε συμφωνία για διατήρηση αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο νησί Οκινάουα.
Η αποχώρηση του κόμματος SDP θα ασκήσει πιέσεις στον πρωθυπουργό Γιουκίο Χατογιάμα, εν αναμονή των εκλογών στην Ιαπωνία τον Ιούλιο.
Η Μιζούχο Φουκουσίμα, που ήταν υπουργός εσωτερικών και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, απεπέμφθη όταν διαφώνησε με την απόφαση του Γιούκιο Χατογιάμα να διατηρήσει αμερικανική βάση στο νησί Οκινάουα.
"Αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση", δήλωσε η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. "Όλοι μου είπαν ότι ήταν θετικό το γεγονός ότι είμαι σταθερή στις πεποιθήσεις μου”, πρόσθεσε η Φουκουσίμα.
Το SDP έχει μόνο ελάχιστη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Χατογιάμα, διαθέτει σημαντική πλειοψηφία στην ισχυρότερη κάτω βουλή του κοινοβουλίου, ωστόσο χρειάζεται τη βοήθεια άλλων κομμάτων για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην άνω βουλή. Ο πρωθυπουργός χρειάζεται πλειοψηφία στην άνω βουλή για να μπορεί να περνάει ομαλά τα νομοσχέδια.

ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: