Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΩΣ ΧΩΡΑ...ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...

Η διαδικασία της παγκόσμιας ανάκαμψης είναι ανισομερώς κατανεμημένη, αλλά είναι "κάτι περισσότερο από βέβαιη", δήλωσε τη Δευτέρα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.
"Έχουμε την αίσθηση ότι η διαδικασία της παγκόσμιας ανάκαμψης δεν είναι μόνον βέβαιη, αλλά ότι διαθέτει και ορισμένα στοιχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιτάχυνσης", είπε ο Τρισέ μετά την προγραμματισμένη συνάντηση κορυφαίων κεντρικών τραπεζιτών στη Βασιλεία της Ελβετίας.
Όπως δήλωσε η διαδικασία της ανάκαμψης είναι "διατηρήσιμη", αλλά διαθέτει διαφορετικές ταχύτητες ανά την Υφήλιο, με τις αναδυόμενες αγορές να παρουσιάζουν στοιχεία καλύτερα του αναμενομένου.
Ο Τρισέ πάντως προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει έδαφος εφησυχασμού και παρέμεινε "επιφυλλακτικός" και "σώφρων" καθώς οι κίνδυνοι καιροφυλακτούν στο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των πληθωριστικών πιέσεων σε ορισμένες οικονομίες. "Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση", είπε υπεραμυνόμενος της ανάγκης διατήρησης του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα.
Αναφορικά με την απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε αγορές κρατικών και άλλων ομολόγων, είπε ότι αυτή δεν υποστηρίχθηκε από το σύνολο των 22 μελών του Συμβουλίου της ΕΚΤ, μετέδωσε το πρακτορείο Μπλούμπεργκ.
"Σε ορισμένες από τις αποφάσεις υπήρξε ομοφωνία, δεν θα δώσω λεπτομέρειες, και σε άλλες υπήρξε συντριπτική πλειοψηφία", είπε ο Τρισέ. "Σε ό,τι αφορά τις αγορές ομολόγων είχαμε συντριπτική πλειοψηφία", πρόσθεσε.

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2010

1 σχόλιο:

adanaklasi.blog@gmail.com είπε...

"Όποτε το θελήσει η Goldman Sachs μπορεί να εξαφανίσει το Ευρώ"!!! http://adanaklasi.blogspot.com/http://adanaklasi.blogspot.com/2010/05/goldman-sachs.html