Κυριακή, Μαΐου 23, 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ...

Τα δίδακτρα που μας επιβάλλει το ΕΑΠ είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Ταυτόχρονα, είναι σκανδαλώδης ο τρόπος υπολογισμού τους στην τύχη, η μη απόδοση λογαριασμού στους φοιτητές, το ύψος των διδάκτρων, το τεράστιο αποθεματικό που ανακοίνωσε απερχόμενη η προηγούμενη διοίκηση, η κατασκευή πανεπιστημιούπολης χωρίς φοιτητές.
Σύλλογος φοιτητών του ΕΑΠ υπέβαλε από το Μάρτιο αίτημα για άμεση και σοβαρή μείωση των διδάκτρων, ώστε να προστατευθούν οι συμφοιτητές μας που θίγονται από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τη ΕΕ, εκείνοι που θα υποχρεωθούν να σταματήσουν τις σπουδές τους ή να παρατείνουν το χρόνο τους. Ταυτόχρονα ζητήσαμε να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων σε τουλάχιστον τρείς δόσεις, αλλά και να εκπίπτει το ποσό των διδάκτρων από το φορολογητέο εισόδημα. Το είτημά μας είχε μια τύχη που δεν του άξιζε. Η διοίκηση του ΕΑΠ και ο Πρόεδρος της διορισμένης διοικούσας επιτροπής, Χ. Κοκκώσης, απαξίωσαν να μας απαντήσουν οι ίδιοι. Παρέπεμψαν το θέμα να (μην) το απαντήσει διοικητική υπάλληλος, η οποία αντί απάντησης θεώρησε καλό απλώς να μας πααραθέσει τα αποσπάσματα των νόμων και των αποφάσεων βάσει των οποίων τα δίδακτρα υπάρχουν και είναι στο ύψος των 700 ευρω!

Η διοίκηση του Κοκκώση παραιτήθηκε εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, χωρίς μάλιστα να μπει στον κόπο να ενημερώσει κανέναν μέσα από την ακαδημαϊκή κοινοτητα του ΕΑΠ, καθηγητές ή φοιτητές, που το έμαθαν κατά τύχη και από το διαδύκτιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διοίκηση στο ΕΑΠ για να παραλάβει καν το όποιο αίτημά μας. Το βέβαιο είναι ότι έτσι όπως το έκαναν, θα μας επικαλούνται φτηνές δικαιολογίες, ότι είναι νέα η ΔΕ, ότι δεν υπάρχει χρόνος να αλλάξει κάτι για φέτος, και τα αιτήματά μας θα παραπεμφθούν στις καλένδες.

Τώρα ακριβώς είναι ο χρόνος να οργανωθούμε και να κάνουμε κάτι πιο δυναμικό. Σύλλογοι φοιτητών του ΕΑΠ έχουν καλέσει σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πάτρας στις 18 Ιουνίου, ημέρα που θα εκδικάζεται (επιτέλους για πρώτη φορά στην ουσία της) η προσφυγή μας για πλήρη και οριστική κατάργηση των διδάκτρων. Έχει προταθεί και η διπλή, ταυτόχρονη ή διαδοχική, συγκέντρωση και στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα. Οι δυσκολίες γνωρίζουμε ότι είναι πολλές, αφού είναι μέσα στις εξετάσεις, αλλά και η ανάγκη για κινητοποίηση είναι μεγάλη. Άλλη πρόταση που έχει τεθεί προς συζήτηση είναι η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΑΠ κατά την περίοδο υποβολής δηλώσεων ΘΕ για τη νέα ακαδ. χρονιά, δράση που θα μπορούσε να γίνει ταυτόχρονα σε Πάτρα και Αθήνα και όπου αλλού υπάρχουν γραφεία του ΕΑΠ στην Ελλάδα.

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV
23-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: