Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

«ΌΧΙ» ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ…ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ!!!

Αντίθετος με την πρόταση που κατέθεσαν οι Γερμανοί και η οποία κάνει λόγο για ελεγχόμενη πτώχευση χώρας μέλους της Ευρωζώνης, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τη συνεδρίαση της task force.
“Θα ήταν μια κατεύθυνση που θα έδινε το εντελώς λάθος σήμα στις αγορές, ίσα - ίσα ευνοώντας μια περαιτέρω κερδοσκοπία, ενώ το ζητούμενο είναι σήμερα να προστατευτούν οι χώρες, αρκεί να κάνουν τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνουν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων. Μάλιστα ανέφερε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση άμεσα, καταθέτοντας σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή τον Ιούνιο. “Δεν δώσαμε την αναγκαία έμφαση που θα έπρεπε στην αξιολόγηση των οικονομικών πολιτικών που αφορούν στην εξέλιξη του δημόσιου χρέους” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η Ελλάδα τίθεται υπέρ των κοινοτικών μηχανισμών, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ευρωομολόγου. “Είμαστε επιφυλακτικοί όμως στο να ανοίξει τώρα μια συζήτηση για αλλαγή της συνθήκης” συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως “ενδιαφέρουσα κίνηση” την απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις πωλήσεις των λεγόμενων naked Cds, ενώ προσέθεσε ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να δει κάποιος σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και όχι μόνο από την πλευρά της Γερμανίας.

ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΥΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΤΟ 1941.

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

paylos είπε...

τι βλακειες λεει πως θα βαλει ταξη
οταν διοριζουν και τρωνε μαζι με το μελι και τις μελισες.
ας κοροιδεψει την μανα του.

Ανώνυμος είπε...

αυτή η επικοινωνιακή πολιτική του κώλου είναι εξοργιστική...δηλαδή θέλει να μας πει πως σαν χώρα έχουμε πυγμή και δύναμη να πούμε ΟΧΙ σε αυτούς που μας συντηρούν στην ζωή...τραγελαφικά πράγματα

Ανώνυμος είπε...

οι ανθρωποι ειναι εγκεφαλικα νεκροι απλως δεν το χουν καταλαβει