Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ...

Μια ασυνήθιστη ημέρα ήταν η χθεσινή για το Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου στεγάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και για τον Περισσό. Εφθασε εκεί, νωρίς το απόγευμα, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ανέβηκε στον 7ο όροφο του κτιρίου και συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Μ.Χρυσοχοΐδη . Ο Περισσός αποφάσισε να ζητήσει τη συνάντηση με τον υπουργό μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις της περασμένης Τετάρτης, την τραγική κατάληξη με τους τρεις νεκρούς αλλά και τη στοχοποίηση του ΚΚΕ για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Κοινοβούλιο.

Ηδη από την πρώτη στιγμή, την περασμένη Τετάρτη, το ΚΚΕ είχε καταγγείλει «προβοκάτσια» με στόχο να βάλουν στο «κάδρο» των επεισοδίων την πορεία του ΠΑΜΕ και να δυσφημήσουν το «οργανωμένο λαϊκό κίνημα». Η κυρία Παπαρήγα εξέθεσε στον κ. Χρυσοχοΐδη «άμεσα και στη συγκεκριμένη συγκυρία τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις,σε αντίθεση με την προσπάθεια δυσφήμησης και στοχοποίησής τους».
Εξέφρασε την ανησυχία του Περισσού για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον του από ΜΜΕ, ΣΕΒ, πολιτικά στελέχη, περί «αντισυνταγματικότητας, ανυπακοής» και περιορισμού του δικαιώματος στις διαδηλώσεις, η οποία γίνεται, όπως λένε στελέχη του ΚΚΕ, για να πλήξει όσους διαδηλώνουν και αναπτύσσουν συλλογικές δράσεις κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ο προβληματισμός είναι έντονος στον Περισσό για τη δράση «προβοκατόρων» αλλά και για την «επιχείρηση» αξιοποίησής τους πολιτικά, όπως είχε καταγγείλει, μετά τις δηλώσεις του ΛΑΟΣ στη Βουλή. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι η επίσκεψη στον κ. Χρυσοχοΐδη γίνεται μόλις τρεις ημέρες πριν από το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την κυρία Παπαρήγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Παπαρήγα έθεσε προ των ευθυνών του τον κ. Χρυσοχοΐδη ως πολιτικό προϊστάμενο των αστυνομικών δυνάμεων και τον κάλεσε να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στις λαϊκές διαδηλώσεις. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια στοχοποίησης του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ τις τελευταίες ημέρες, για «υπόθαλψη επεισοδίων» , ενώ είναι γνωστό, όπως λένε στελέχη του Περισσού, ότι οι διαδηλώσεις τους περιφρουρούνται, ακριβώς για να μη διεισδύουν φορείς «προβοκάτσιας» που θα ήθελαν να τις δυσφημήσουν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε ότι πάγια θέση της Αστυνομίας είναι πως δεν βρίσκεται απέναντι στους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά, ωστόσο επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ανοχή για όσους προκαλούν επεισόδια και καταστρέφουν στους δρόμους της Αθήνας.

ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: