Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!!!!!!!

Κλειστή βρήκαν την πόρτα της Ιεράς Μονής Γυναικών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα οι οικονομικοί ελεγκτές της Ιεράς Συνόδου προχθές το πρωί.
Οι μοναχές αρνήθηκαν να δεχτούν τον έλεγχο, κάτι όμως που έγινε αργότερα με την παρέμβαση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο οποίος είχε ειδοποιήσει τον εισαγγελέα Καλαμάτας. Ο έλεγχος ξεκίνησε ύστερα από αίτημα του μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Ιερά Σύνοδο για οικονομικό έλεγχο του 2008 και 2009 για μητρόπολη, φιλόπτωχα ταμεία, μονές και δέκα ναούς.

Οι ελεγκτές της Συνόδου πρωτοπήγαν στο μοναστήρι την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη, τους παραχωρήθηκαν βιβλία εσόδων - εξόδων, ένα βιβλιάριο τραπέζης χωρίς καταθέσεις, μετρητά των μοναχών και δύο βιβλιάρια στο όνομα επίσης των μοναχών που είχαν 50 χιλιάδες ευρώ, κάτι που αντίκειται στους εκκλησιαστικούς κανόνες.
Οταν οι ελεγκτές ζήτησαν απολογισμό του ταμείου, το μοναχολόγιο, την κατάσταση με τα πολύτιμα αντικείμενα της μονής και τα τιμαλφή, οι μοναχές απάντησαν ότι θα τους δοθούν την επόμενη μέρα.
Την Παρασκευή το πρωί οι ελεγκτές βρήκαν κλειστή την πόρτα, η ηγουμένη απουσίαζε, ενώ η μονάχη Θεοδούλη τούς ζήτησε να φύγουν, αφού δεν έχουν καμία δουλειά να τις ελέγξουν. Τελικά μετά τη παρέμβαση του μητροπολίτη, ο έλεγχος έγινε και θα συνεχιστεί.
«Οι παράγοντες εκτός μονής να πάψουν να παρεμβαίνουν και να αφήσουν ανεπηρέαστες τις μοναχές στο έργο τους. Οι γνωστοί αυτοί άγνωστοι, οι οποίοι τόσα χρόνια «εκμεταλλεύονται» τη μονή, δεν συμβάλλουν ούτε στη διατήρησή της ούτε στην ιστορία της», δήλωσε στο «Εθνος» ο μητροπολίτης.
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2009 ύστερα από επίθεση συγγενών μοναχών προς τον εφημέριο του μοναστηριού, ο μητροπολίτης επέβαλε επιτίμιο ακοινωνησίας στις μοναχές και παύση της λειτουργίας του ναού.
Μετά το Πάσχα έγινε αλλαγή της ηγουμένης, ενώ ο μητροπολίτης παρέπεμψε τις μοναχές σε εκκλησιαστικό ανακριτή. Το πόρισμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε λίγες ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπονται κάποιες μοναχές στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο με βαριές κατηγορίες.

Πέτρος Τσώνης

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ακόμα κανένας αφελής να πιστεύει στο σχέδιο διάσωσης ;

Η G20 πέρσι συμφώνησε η ρευστότητα του ΔΝΤ να αυξηθεί στο 1 τρις δολάρια, παρέχοντας του την άδεια να τυπώσει 250 δις στο δικό του νόμισμα (χωρίς κανένα αντίκρισμα) με το δικαίωμα να τυπώσει περισσότερα αν έκρινε πως αυτό θα βοηθούσε τη ρευστότητα στην παγκόσμια οικονομία.
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε, ουσιαστικά, μία παγκόσμια κεντρική τράπεζα, με την άδεια να εκδίδει ομόλογα εκ του μηδενός και να τυπώνει χρήμα χωρίς κανένα αντίκρισμα, τα οποία χρησιμοποιεί για να…. ..

..παράσχει δάνεια σε χώρες που έχουν ανάγκη λαμβάνοντας από αυτές τόκο ο οποίος ενισχύει το ταμείο και τη δύναμη της.
Σε έκθεση του μετά τη σχετική απόφαση ο Strauss-Kahn έγραψε:
“Το ΔΝΤ απέκτησε τη δύναμη ενός κεντρικού ιδρύματος στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα’.
Πέρα από την οικονομική παντοδυναμία που απέκτησε το ΔΝΤ χάρη στην κρίση, έγινε, σύμφωνα με τα άρθρα της απόφασης των G20
α) ‘ο επόπτης της διεθνούς οικονομίας’
β) ‘παγκόσμιος δανειστής’
γ) διεθνής οικονομικός σύμβουλος ενώ σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο τμήμα του ρόλου του είναι να αποφασίζει πότε πρέπει να ενισχύει την παγκόσμια ρευστότητα.
Αυτή η ‘πυρηνική ‘ δύναμη δόθηκε σε ένα ίδρυμα το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Υπάρχει ακόμα κανένας αφελής να πιστεύει στο σχέδιο διάσωσης ;
Πηγή :
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_6124.htm

Ανώνυμος είπε...

Πω πω ρεζιλίκια το πρωκτικό!!!!
εδώ

Ανώνυμος είπε...

ακούστηκε στο λαό της καλαμάτας για την μονή αγίου Κων/νου ότι μίας μοναχής η μητέρα της ήταν ασθενής και δεν της επιτρέπανε να την επισκέπτεται και ιδίως τον τελευταίο καιρό που ήταν ετυμοθάνατη,λέγοντας της:"αστο παραμύθι ότι η μάνα σου θα πεθάνει θες να πηγαίνεις για βόλτα"όταν η μοναχή έμαθε ότι απεβίωσε η μητέρα της μέσα στο πένθος της εξέφρασε το παράπονό της:"Μητέρα δε με αφήσανε να σε δω για τελευταία φορά" τότε μία μοναχη με την συνοδεία και άλλων μοναχών έδωσε αντί για παρηγοριά κατάρα:"να μην μείνει ούτε ένας στο σπίτι σου και να πας στην κηδεία και να μην ξαναγυρήσεις"και εσείς μιλάτε για τον οικονομίκο έλεγχο?που δεν είναι τίποτα μπροστα σε αυτό...ΝΤΡΟΠΗ τους προσβάλλουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας.

Ανώνυμος είπε...

ακούστηκε στο λαό της καλαμάτας για την μονή του αγίου κων/νου καλαμάτας ότι μίας μοναχής η μητέρα της ήταν ασθενής και δεν της επιτρέπανε να την επισκεφθεί. Δύο εβδομάδες πριν, επιθυμία ετυμοθάνατης μητέρας να δει για τελευταία φορά το παιδί της δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.Στην επιμονή της μοναχής να δει την μητέρα της της απαντούσανε:"αστο παραμύθι ότι η μητέρα σου θα πεθάνει,θέλεις να πηγαίνεις για βόλτα" οταν η μοναχή έμαθε ότι απεβίωσε η μητέρα της μέσα στο πένθος της εξέφρασε το παράπονό της:"Μητέρα δεν με αφήσανε να σε δω για τελευταία φορά"τότε μία μοναχή συνοδεία και με άλλες μοναχές αντί για παρηγοριά έδωσε κατάρα λέγοντας της:"να μην μείνει ούτε ένας στο σπίτι σου, να πας στη κηδεία και να μην ξαναγυρίσεις"και εσείς μιλάτε για οικονομικό έλεγχο? που δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό...ΝΤΡΟΠΗ τους προσβάλλουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας.

Ανώνυμος είπε...

Θα επρεπε να ντρεποντε αυτοι που υποτιθεται κυρήττουν το εργο του Θεου. Αίσχος!!