Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΣΟΥ!!!

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος εναντίον του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Μερέση άσκησε ο εισαγγελέας Καβάλας μετά την έκθεση - καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπίστωσε ότι εξαιτίας κακοδιαχείρισης ο δήμος, για το διάστημα 2000 - 2002, ζημιώθηκε περί τα 1,2 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μερέσης ήταν δήμαρχος και την τετραετία 1999 - 2002.Στην έκθεση των ελεγκτών γίνεται εκτενής αναφορά για απευθείας αναθέσεις έργων, απασχόληση προσωπικού και προμήθειες που έγιναν χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία (έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο), κυρίως τη διετία 2000 - 2002.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο δήμαρχος Θάσου υποστήριξε τα εξής: “όταν έχασα τις εκλογές το 2002, υπήρχαν ορισμένες εκκρεμότητες προς εργολάβους και προς το προσωπικό. Ήδη είχε εφαρμοστεί ο ‘Καποδίστριας’ και ο δήμος μας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους του νομού και εξ αυτού χρειάστηκε χρόνος για να συγκεντρώσουμε τα αρχεία. Στο τέλος της θητείας μας διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν ορισμένες υποχρεώσεις προς τρίτους, κυρίως για έργα που προέκυψαν από επείγουσες ανάγκες. Μας κατηγορούν γιατί δεν προλάβαμε να συγκαλέσουμε το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να αιτιολογήσουμε και να ψηφιστούν από το σώμα οι δαπάνες. Όταν έχασα τις εκλογές, το μόνο σωστό και έντιμο που μπορούσα να κάνω ήταν να δώσω υπεύθυνες δηλώσεις σε αυτούς που χρωστούσε ο δήμος. Από την πλευρά μου, υπέγραψα μόνο τις υπεύθυνες δηλώσεις ότι ο δήμος οφείλει τα συγκεκριμένα ποσά στους ανθρώπους που έκαναν αυτά τα έργα. Όλα αυτά ελέγχθηκαν από το αστικό δικαστήριο, το οποίο με αθώωσε”, κατέληξε ο δήμαρχος.
Τέλος, ο κ. Μερέσης δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το δήμο Θάσου στις εκλογές του Νοεμβρίου, στρέφοντας τα βέλη του στους πολιτικούς του αντιπάλους για όσα του καταλογίζονται.

ΠΡΕΖΑ TV
7-5-2010


Μαρια Καραουλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: