Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

ΠΙΠΕΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ...ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ...ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ...

«Η κίνηση του πρωθυπουργού να βρίσκεται σήμερα στην κατεδάφιση ενός αυθαίρετου κτίσματος στην παραλία έχει άμεση σχέση με τη λογική μας για ανοιχτές παραλίες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με την κατεδάφιση της πρώην «Φαντασίας», στην παραλία του Αγίου Κοσμά.
Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα γκρεμίστηκαν όλα εκείνα τα εμπόδια που εμπόδιζαν τον πολίτη της Αττικής να έχει πρόσβαση σε μια παραλία πολύ κοντά στο σπίτι του.
Είπε δε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και επεσήμανε ότι η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για άμεση απελευθέρωση ακτών μήκους περίπου 2000 χλμ.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τον νόμο για τα καμένα της Αττικής και την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων της, με τον οποίο προβλέπεται πέρα από την αναστολή των οικοδομικών εργασιών και η σύσταση ειδικού οργάνου για τις κατεδαφίσεις, το οποίο ήδη έχει συσταθεί και ενεργοποιείται.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το άνοιγμα των παραλίων στους πολίτες σχετίζεται με την προστασία των δικαιωμάτων ιδιαίτερα των αδύναμων πολιτών.
Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι όπου υπάρχει μισθωμένη παραλία και ιδιωτική εκμετάλλευση που πληρώνεται προς το κράτος είναι ένα διαφορετικό καθεστώς και πρόσθεσε ότι όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχτεί κάθε ξενοδοχείο ή κέντρο διασκέδασης αυθαίρετα να κλείνουν την παραλία και να αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτές.
Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να εντοπιστούν οι αδήλωτες πισίνες και με τη χρήση δορυφόρου, πρωτοβουλία που έχει να κάνει και με την αντιμετώπιση της απόκρυψης φορολογικών στοιχείων και εισοδημάτων, καθώς οι πισίνες είναι πλέον τεκμήρια διαβίωσης.

ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: