Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

Τη μείωση των αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα βλέπει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αύριο αποστέλλει το αίτημα εκροής της πρώτης δόσης του δανείου στήριξης, το οποίο εκτιμάται ότι κυμαίνεται γύρω στα 20 δισ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο επιστολή-αίτημα καταβολής της πρώτης δόσης του δανείου, που θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες του προσεχούς διμήνου Μαΐου - Ιουνίου και ένα μέρος από τα χρήματα που κατευθύνονται προς τις τράπεζες. Παραλήπτες της επιστολής αυτής θα είναι ο μηχανισμός στήριξης, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Το ποσό που θα δοθεί ως πρώτη δόση θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες του Μαΐου, που υπολογίζονται σε 8,5-9 δισ. ευρώ, τις ανάγκες του Ιουνίου, που εκτιμώνται γύρω στα 10 δισ. ευρώ, και ένα μέρος από τα 10 δισ. ευρώ που θα διοχετευθούν προς τις τράπεζες, καθώς το μνημόνιο περιλαμβάνει και τη στήριξή τους.
Κι ενώ το πρόγραμμα εκταμίευσης του συνολικού δανείου των 110 δισ. ευρώ έχει πάρει τον δρόμο του, μετά την κύρωση του μνημονίου την περασμένη Πέμπτη, ακόμα ξετυλίγονται τα μέτρα που θα υλοποιηθούν στα προσεχή χρόνια.
Το ζήτημα των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα αρχίζει να ξεκαθαρίζει μετά και τη χθεσινή συνέντευξη στο «Βήμα» του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου όπου είπε ότι «θα υπάρξει κάποια συγκράτηση», καθώς θέτει το δίλημμα της συγκράτησης των αποδοχών ή των απολύσεων. Επαναλαμβάνοντας ότι η μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα τέθηκε εξαρχής από τους εμπειρογνώμονες της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, λέει χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι γίνονται επαναδιαπραγματεύσεις και ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τις επιχειρήσεις να συγκρατήσουν μισθούς, όπου μπορούν. Γιατί όταν έχουν την επιλογή ανάμεσα στο να κάνουν απολύσεις ή να υπάρξει κάποια μισθολογική συγκράτηση, πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τη συγκράτηση των μισθών».

Μιλάει για «ανατροπές παντού», από το εργασιακό και την απελευθέρωση των αγορών μέχρι το συνταξιοδοτικό, μιλώντας για «συντεχνιακά» κεκτημένα αρκετά εξ όσων δικαιωμάτων έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός υπόσχεται διορθωτικές κινήσεις, με τη διευκρίνιση πως αν πετύχει το πρόγραμμα και μειωθεί το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο μας έχει ζητηθεί, «έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε διαφορετικά. Και δεν εννοώ τόσο πολύ σε σχέση με τους έμμεσους φόρους, όσο κάποιες διορθωτικές κινήσεις σε σχέση με τα εισοδήματα».
Επίσης, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς την τύχη της κυβέρνησης και αναφερόμενος στο τι έγινε σε άλλες χώρες, λέει χαρακτηριστικά: «Και οι κυβερνήσεις που έφεραν σε πέρας πετυχημένα, σοβαρά προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών κατάφεραν να επανεκλεγούν».

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

ΘΑ ΖΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΘΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ !!!

ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ - ΜΕΤΡΟ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Η ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ;
ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.

ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥς ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!,
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΩΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΑ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Από σήμερα Δευτέρα, και λίγες μόνο ημέρες πριν την άφιξη του κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ξεκινούν οι προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στη Διοίκηση Βοτανικού του Πολεμικού Ναυτικού.


ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ

ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ...

ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΕΞΩ..

Ανώνυμος είπε...

sta paparia mas...kantina kai kali tyxi..

Ανώνυμος είπε...

ολο μαλακιες λες ρε μαλακα πρεζα θα πει εμενα το κρατος τι αυξηση θα δωσω στουσ υπαλληλους μου. Νταβα στα αρχιδια μου το κρατος θα βαλω? Αυτοι δεν μπορουν να κουμανταρουν ουτε τα αρχιδια τους και κανουν μαγκιες με τους δυστυχους δημοσιους υπαλληλους. ουστ κοπροσκυλα. Παντως να δειτε τι αναδιανομη πλουτου θα γινει μετα απο αυτο. Τι σπιτια θα σκοτωθουνε σε εξευτελιστικες τιμες και ποσος κοσμος θα χασει την περιουσια του εναντι πινακιου φακης για τα κορακια. τρελες μπιζνες οι σιχαμενοι