Κυριακή, Μαΐου 30, 2010

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ... Η ΕΕ «ΠΑΙΖΕΙ» ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ.

Στον ρυθμό της λιτότητας χορεύει η Ευρώπη: οι κυβερνήσεις προχωρούν διαδοχικά στην υιοθέτηση «σκληρών» μέτρων για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών τους με στόχο να μην εξελιχθούν σε μια νέα Ελλάδα, γεγονός όμως που οδηγεί πολλούς πολίτες στην εξαθλίωση και εξοργίζει τα συνδικάτα.Τη σκυτάλη από την Ελλάδα πήραν τις τελευταίες μέρες, μεταξύ άλλων, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Δανία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των οικονομολόγων με την πλειονότητά τους να υποστηρίζει ότι η διάσωση του ευρώ θα ωθήσει τελικά τη Γηραιά ήπειρο ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση.

Αρκετοί αναλυτές έσπευσαν, μάλιστα, να προειδοποιήσουν για το ενδεχόμενο «διπλής ύφεσης» τύπου W, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΟΟΣΑ, Π. Κ. Παντοάν να τους αποκρούει λέγοντας πως τα κράτη πρέπει να προχωρήσουν σε δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΕ 12 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ
Πάγωμα μισθών και επιδομάτων

Η κυβέρνηση Θαπατέρο με οριακλή πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή την περικοπή κατά 5% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ιούνιο και το «πάγωμά» τους το 2011. Επίσης καταργείται του επιδόματος 2.500 ευρώ για γέννηση παιδιού και «πάγωμα» αυτόματης αναπροσαρμογής ορισμένων συντάξεων το 2011. Στα σκαριά νέος φόρος για τους πλούσιους πολίτες με καταθέσεις άνω του ενός εκατ. ευρώ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ξέσπασε φοροκαταιγίδα

Αύξηση του ΦΠΑ στο 21% και του φόρου εισοδή­ματος περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Δημο­σιο­νομικής Προσαρμογής της κυβέρνησης του Σώκρατες προκειμένου να εξευμενιστούν οι αγορές Επιβολή επιπλέον φόρου στα κέρδη των επιχειρή­σεων που ξεπερ­νούν τα δύο εκατ. ευρώ και μείωση των μισθών ανώ­τατων κυβερ­νη­τικών στε­λεχών.

ΓΑΛΛΙΑ
Πάγωμα δαπανών για 3 χρόνια

«Πάγωμα» κρατικών δαπανών, εξαιρουμένων των οφειλών για τα δάνεια και των εξόδων για τις συντάξεις, για τα επόμε­να τρία χρόνια. Οι διοικητικές δαπάνες θα μειωθούν 10% μέχρι το 2013. Μάλιστα βουλευτές της κυβέρνησης κατηγόρησαν τον Μιτεράν για την κατάρρευση του Ασφαλιστικού επειδή μείωσε τα όρια για την συνταξιοδότηση στα 60 από τα 65 έτη προκαλώντας την αντίδραση του σοσιαλιστικού κόμματος ενώ μερίδα του τύπου χαρακτήρισε απρέπεια να επιτίθεται κανείς σε έναν νεκρό ο οποίος δεν μπορεί να τους απαντήσει.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Κόβεται ένας στους 2 βουλευτές

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει σχεδόν κατά το ήμισυ του αριθμού των βουλευτών του Κοινοβουλίου της, προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στην πρέσα οι υπουργοί

Μείωση στους μισθούς των υπουργών κατά 5% φέτος και «πάγωμά» τους έως το τέλος της πενταετούς θητείας, περικοπές στα έξοδα όλων των υπουργείων για διαφημιστικές εκστρατείες, πρόσληψη συμβούλων και ταξίδια, «πάγωμα» στις προσλή­ψεις στον δημόσιο τομέα και περικοπές σε επιδό­ματα αποφάσισε η νέα κυβέρνηση.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
25% μείωση των μισθών

Μειώνονται οι μισθοί του Δημοσίου κατά 25% ενώ ψαλιδίζονται τα επιδόματα ανεργίας και στις συνταξιοδοτικές παροχές κατά 15%. Ως γνωστό η κυβέρνης έχει δεσμευτεί στο ΔΝΤ να απολύσει 100.000 υπαλήλους.

ΔΑΝΙΑ
Πλαφόν στα επιδόματα

Μείωση από 4 σε 2 χρόνια της διάρκειας παροχής επιδόματος ανεργίας, «πάγωμα» της βοήθειας που δίνεται σε τρίτες χώρες, επιβολή πλαφόν στα οικογενειακά επιδόματα, αναβολή του μέτρου μείωσης των φόρων για τα υψηλά εισοδήματα και μείωση κατά 5% των μισθών των υπουργών.

ΙΤΑΛΙΑ
Αύξηση ορίων ηλικίας για σύνταξη

Μείωση κονδυλίων προς δήμους και περιφερειακές Αρχές. «Πάγωμα» μισθών και αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο για 3 χρόνια. Προοδευτική μείωση των μισθών έως και 10% για τους υψηλόμισθους του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών και των βουλευτών. Καθυστέρηση, από τρεις έως έξι μήνες, της συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα με βάση την ηλικία το 2011. Μείωση των δαπανών όλων των υπουργείων κατά 10% το 2011 και το 2012.

ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2010

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ

1 σχόλιο:

ELLEPOLIS είπε...

Το πλοίο Ευρώπη μπαταρησε προς τα δεξιά και μπάζει νερά.
Το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήθηκε είναι από το:
"ο Ιμπεριαλισμός το ανώτερο στάδιο του Καπιταλισμού", φτάσαμε στο:
"ο Δανεισμός το ανώτερο στάδιο του Ιμπεριαλισμού".
Όλοι χρωστάνε σε όλους τον κοπανιστό αέρα που διακινούσαν χρόνια τώρα.
Αποτέλεσμα;
Την περίφημη Ευρωπαϊκή Σύγκλιση που νομίζανε προς τα πάνω, τώρα ξεχάστε την.
Το υπόδειγμα δεν είναι ο καλοπληρωμένος γερμανός γιάπης, υπάρχουν και τα μπατίρια, οι Ρουμάνοι κλπ που μας λένε ότι επάξια μπορούμε πιά να τους μοιάσουμε.
-FIN-