Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ ΜΕΣΑ ΣΤΗ MARFIN ΑΛΛΑ ΠΑΠΑΡΙΑ...

Κουκουλοφόροι επιτίθενται σε άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, απέναντι σχεδόν από το κατάστημα της Μarfin. Η Αστυνομία αναζητεί τους δολοφόνους των τριών εργαζομένων στην τράπεζα στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών καταστημάτων
Τέσσερις άντρες και μια νεαρή γυναίκα αναζητούν οι διωκτικές αρχές ως τους βασικούς υπόπτους για το δολοφονικό χτύπημα στην τράπεζα Μarfin-Εgnatia. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει ήδη η πρώτη ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην οδό Σταδίου.
Oπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ομάδα 20 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαντίλια και κινούνταν μεταξύ μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, προσπάθησαν αρχικά να σπάσουν με σφυριά και βαριοπούλες τις προθήκες καταστήματος ρούχων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την τράπεζα. Οταν διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν με ευκολία να σπάσουν τους υαλοπίνακες, στράφηκαν στην τράπεζα. Οταν διαπίστωσαν πως μέσα στο υποκατάστημα υπήρχαν εργαζόμενοι, δύο από τους κουκουλοφόρους, που είχαν καλυμμένα πρόσωπα και φορούσαν γάντια, με τα σφυριά και τη βαριοπούλα έσπασαν την προθήκη του υποκαταστήματος. Οι άλλοι τρεις, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και το διαθέσιμο οπτικό υλικό, έριξαν μέσα στο ισόγειο της τράπεζας βενζίνη και στη συνέχεια πέταξαν τις μολότοφ.

Η φωτιά που ξέσπασε στα μπροστινά γραφεία απέκλεισε τον μοναδικό δρόμο διαφυγής που είχαν οι υπάλληλοι: μέσα από τη σπασμένη τζαμαρία. Για άγνωστους ακόμη λόγους, η κεντρική πόρτα της τράπεζας και μοναδική πραγματική διέξοδος για τους εργαζομένους ήταν κλειδωμένη. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του υποκαταστήματος είχε ζητηθεί το κλείδωμα της πόρτας προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος διαδηλωτών στην τράπεζα. Το κτίριο όμως σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΤΟΕ- που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της τράπεζας- δεν διέθετε ούτε επαρκές σύστημα πυρασφάλειας, αλλά το σημαντικότεροόπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» αξιωματικοί της Πυροσβεστικής- δεν διέθετε έξοδο κινδύνου. Μοναδική διέξοδος σωτηρίας για τους εγκλωβισμένους ήταν να προσπαθήσουν να βγουν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και από εκεί να προσπαθήσουν να διαφύγουν. «Οι πυκνοί καπνοί που προήλθαν από την καύση τόσων εύφλεκτων και τοξικών υλικών προκαλούν πολύ γρήγορα ασφυξία στα θύματα», αναφέρει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η Αστυνομία εκτός από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της, δέχτηκε και αρκετά τηλεφωνήματα πολιτών που βρίσκονταν στην πορεία την ώρα της επίθεσης. Σοκαρισμένοι από τη δολοφονία των τριών υπαλλήλων της τράπεζας, έδωσαν στην Αστυνομία αρκετές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των δραστών. «Αλλος θυμόταν μια λεπτομέρεια για τα ρούχα που φορούσαν, άλλος για το πώς κινήθηκαν», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Από τις μαρτυρίες των δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, η Αστυνομία έχει σκιαγραφήσει το προφίλ της δολοφονικής ομάδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην ομάδα κρούσης που ανέλαβε το χτύπημα συμμετείχαν τέσσερις άντρες και μια γυναίκα. Η σύνθεση αυτή προκύπτει από τις περιγραφές του σωματότυπού τους, των κινήσεών τους, ενώ υπάρχει και μαρτυρία για την παρουσία τουλάχιστον μιας κοπέλας στην ομάδα των κουκουλοφόρων. Η Αστυνομία επίσης εξετάζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τις μαρτυρίες που φωτογραφίζουν έναν μεσήλικα ασπρομάλλη ως τον άνθρωπο που έδινε οδηγίες στην ομάδα και την καθοδηγούσε για το ποιους στόχους θα χτυπήσει.

«Η κίνησή τους ήταν οργανωμένη. Πρόκειται για άτομα που βρέθηκαν στη διαδήλωση αποφασισμένοι να δημιουργήσουν επεισόδια και να καταστρέψουν. Τα άτομα αυτά συνήθως δρουν μέσα από μπλοκ οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ή συνδικάτων όπου η περιφρούρηση είναι πιο χαλαρή και διευκολύνεται η δράση τους», λένε αστυνομικοί.
Οταν μπήκε η φωτιά, αρκετοί από τους συγκεντρωμένους όχι μόνο δεν έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά συνέχιζαν να αποδοκιμάζουν τους υπαλλήλους της τράπεζας επειδή δεν συμμετείχαν στην απεργία.
Είναι χαρακτηριστικό πως πολίτες που προσπάθησαν να βοηθήσουν δέχτηκαν απειλές ακόμη και για τη ζωή τους από τους κουκουλοφόρους, όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία.

ΠΡΕΖΑ TV
7-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: