Πέμπτη, Μαΐου 27, 2010

Η ΡΩΣΙΑ ΖΗΤΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΕΡΟΣ PATRIOT

Η Ρωσία ζητεί "κατανοητές" εξηγήσεις όσον αφορά την ανάπτυξη στην Πολωνία αμερικανικών πυραύλων εδάφους αέρος Patriot κοντά στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
"Ελπίζουμε να ακούσουμε κατανοητές εξηγήσεις. Προς το παρόν, μας λένε ένα πράγμα: μην ανησυχείτε, αυτό δεν στρέφεται εναντίον σας", προσέθεσε ο Λαβρόφ.
"Αυτό το έχουμε ξανακούσει και στο παρελθόν και ελπίζουμε ότι η νέα ποιότητα των σχέσεών μας με την Ουάσινγκτον και τη Βαρσοβία θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε πιο ενδελεχείς εξηγήσεις", συνέχισε.
Πολωνοί και Αμερικανοί έκαναν χθες τα αποκαλυπτήρια της πρώτης συστοιχίας αμερικανικών πυραύλων εδάφους-αέρος Patriot στη βάση του Μόραγκ, το οποίο απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον θύλακα του Καλίνινγκραντ.
Η Βαρσοβία έχει ανακοινώσει επανειλημμένως ότι η εγκατάσταση πυραύλων στο Μόραγκ γίνεται όχι λόγω της εγγύτητάς του με τα σύνορα, αλλά λόγω των καλών υποδομών της στρατιωτικής βάσης που υπάρχει εκεί.
Το θέμα της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας δηλητηριάζει εδώ και καιρό τις σχέσεις με τη Ρωσία, μολονότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τον Σεπτέμβριο του 2009 το σχέδιό τους να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη ένα ισχυρό ραντάρ και συστήματα αναχαίτισης στρατηγικών πυραύλων.

ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: