Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΑΞΙ ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Υποχρεωτικά θα εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών οι εκμεταλλευτές ταξί από 1 Ιουλίου 2010 ενώ θα τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων.
Αυτό προβλέπει αναλυτική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών με την οποία παρέχει διευκρινήσεις για το τρόπο εφαρμογής του νέου τρόπου φορολόγησης τους.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο υποχρέωση των εκμεταλλευτών ταξί από 1/7/2010 είναι να διατηρεί βιβλίο εσόδων - εξόδων και να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την χρήση φορολογικού μηχανισμού που θα είναι ενσωματωμένος ή θα συνδέεται με το ταξίμετρο.
Με εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι εάν ο εκμεταλλευτής ταξί δεν ασκεί άλλη δραστηριότητα και έτσι δεν τηρεί βιβλία του ΚΒΣ από την 1 Ιουλίου θα τηρεί υποχρεωτικά βιβλία Β΄κατηγορίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το νέο καθεστώς σημαίνει ότι από την πρώτη του επόμενου μήνα οι εκμεταλλευτές ταξί υποχρεούνται να επιβαρύνουν τις υπηρεσίες που παρέχουν με ΦΠΑ που στην συγκεκριμένη περίπτωση για την μεταφορά προσώπων είναι 11% και να υποβάλλουν περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις για την απόδοση φόρου στο δημόσιο.
Παράλληλα όπως σημειώνεται έχουν δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών τους (καύσιμα, επισκευές, αγορά αυτοκινήτου και ανταλλακτικών κλπ).
Διευκρινίζεται ακόμη ότι σε ότι αφορά τον ΦΠΑ που έχει επιβαρύνει την αγορά του αυτοκινήτου τους θα έχουν δικαίωμα διακανονισμού τους με την εφορία εφόσον δεν έχει παρέλθει η 5ετής περίοδος από την αγορά του. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι εάν κάποιος εκμεταλλευτής ταξί αγόρασε κατά το έτος 2008 αυτοκίνητο και κατέβαλλε ΦΠΑ 5.000 ευρώ δικαιούται εντός του 2010 να εκπέσει από τα φορολογητέα εισοδήματά του ποσό 3.000 ευρώ που αντιστοιχεί στα 3/5 του φόρου που καταβλήθηκε.

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2010

2 σχόλια:

Σύνδρομο είπε...

South Africa World Cup 2010 Live Μέσω EMAX.GR σε High Definition http://emax.gr Πατήστε πάνω στο πλήκτρο "World Cup"

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ;;;

από ΠΑΡΑΠΑΜΒΩΤΙΟΣ 2:47μμ, Τρίτη 22 Ιουνίου 2010
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ....ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΟΛΑΒΙΑ ΣΤΟΥΣ...ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

Θα μου επιτρέψουν ελπίζω οι φιλους του Iindymedia,να γράψω δυο λόγια για την κατάσταση της παιδείας στην πόλη των Γιαννινων που στην ουσία είναι η ίδια σε όλες τις επαρχιακές πόλεις.

Οσοι έχουν ξεπεράσει τα πενηντα θα θυμουνται τους καθηγητές και τους δασκάλους μας με όλα φυσικα τα ελαττωματα και τις απηρχαιωμένες αντιληψεις,αλλα οι άνθρωποι εκεινοι προσπαθουσαν να κάνουν την δουλειά τους,δεν σε ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ στα φροντιστήρια για να τα τσεπωνουν και οι ίδιοι.

Στα ΓΙΆΝΝΕΝΑ σημερα με τα πολλά σχολεια της πλάκας και τους χιλιάδες εκπαιδευτικους ΠΑΡΟΝΤΕΣ /ΑΠΟΝΤΕΣ και κατ οικον φροντιστες ,έχουν αναδυθει και οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ που περιφέρονται σε μπλογς και εφημερίδες και υπεραμυνονται της ΚΑΡΕΚΛΑΣ του διευθυντου και σιγοντάρουν τους κρατουντες με το αζημιωτο,για να μεταπηδησουν σε καποιο υπουργικο γραφειο. Οι κυριοι αυτοι που προσφέραν την ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ στους φροντιστες, αρπαγες, αντι να εργαζονται συνωστιζονται στις πολυτελεις καφετηριες της πολης και

βγάζουν πορίσματα και δινουν κατευθυνσεις ,την δουλεια τους την θυμουνται οταν ...ειναι η ωρα του μισθου και των υπερωριων με ...τσιπουρα.

Ο Σ.ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ και οι συνάδελφοι του αντι να παραγουν έργο στην παιδεια ,παράγουν κατεβατα και λίβελλους εναντιων αλλήλων νομίζοντας οτι ολοι εμεις που πλήρωνουμε τον μισθους είμαστε ΧΑΙΒΑΝΙΑ .

Βέβαια έχουν και δίκιο διότι μεχρι σήμερα ουδεις συλλογος γονέων και κηδεμόνων δεν εβαλε χέρι στα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ τους .

Ειναι καιρος να αξιολογηθουν απο τους αμεσα ενδιαφερομένους αυτοι οι κυριοι που το βρεχει χιονίσει καραβανα θα γεμίσει, τους εχει μετατρέψει σε ΑΛΗ ΠΑΣΑΔΕΣ.