Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!!!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι συνέπειες της καταστροφής της BP στην εθνική ψυχή «αντηχούν την 11η Σεπτεμβρίου».
Η ασταμάτητη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, θα επηρεάζει το μέλλον του έθνους για πολύ αφότου η κρίση περάσει, εκτίμησε ο Ομπάμα σε συνέντευξη στην εφημερίδα Politico.
"Με τον ίδιο τρόπο που διαμορφώθηκε η γνώμη μας για τα τρωτά μας σημεία και την εξωτερική πολιτική από την 11η Σεπτεμβρίου, εκτιμώ ότι αυτή η καταστροφή θα διαμορφώσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το περιβάλλον και την ενέργεια για πολλά χρόνια στο μέλλον", δήλωσε ο Ομπάμα.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και δημοσιεύθηκε την Κυριακή. Πολλοί συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου αντέδρασαν στις δηλώσεις του.
"Νομίζω ότι είναι εκτός θέματος", δήλωσε ο Τζιμ Ρίτσις στη Daily News, που έχασε τον γιο του στην επίθεση. "Αυτές ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις από δολοφόνους, όχι κάτι που προκλήθηκε από ανθρώπους που προσπάθησαν να βγάλουν κέρδος".
Η Σάλι Ρέτζενχαρντ, που επίσης έχασε το γιο της, έχει ωστόσο διαφορετική άποψη.
"Ακριβώς όπως την 11η Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε σχεδιασμός για ετοιμότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συντονισμός ή αντίδραση", δήλωσε η ίδια. "Είναι μια αποτυχία του συστήματος και της κυβέρνησης. Δεν είμαι προσβεβλημένη από το σχόλιο".
Ο Ομπάμα, πάντως δεν είναι ο πρώτος που κάνει συγκρίσεις μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων και της διαρροής στον Κόλπο του Μεξικού καθώς τα μίντια κάνουν λόγο για "περιβαλλοντική 11η Σεπτεμβρίου".

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: