Κυριακή, Ιουνίου 27, 2010

«ΜΑΥΡΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ» 26 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΠΙ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS!!!

Ενα πολύ μικρό τμήμα του δαιμόνιου «αρχιτεκτονικού σχεδίου» για την εγκαθίδρυση Τέσσερα εμβάσματα συνολικού ύψους 26 εκατ. ευρώ, τα οποία πιθανότατα προορίζονταν για τον χρηματισμό υπηρεσιακών αλλά και πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, μεταφέρθηκαν τον Ιανουάριο του 2005, επί διακυβέρνησης ΝΔ, από το τραπεζικό στέλεχος της ελβετικής Dresdner Bank, Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ενός εκ των βασικών διακινητών χρημάτων από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, στον Πρόδρομο Μαυρίδη, νυν υπόδικο και πολύ στενό συνεργάτη του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς Μ. Χριστοφοράκου.

Ο Πρ. Μαυρίδης, ο οποίος φέρεται να είναι εμπλεκόμενος στη διαδικασία διαχείρισης των χρημάτων που προέρχονταν από τα «μαύρα» ταμεία της μητρικής Siemens, όντας και γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς, σύμφωνα με στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία, έλαβε, ύστερα από εντολή του Οσβαλντ, μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2005 τέσσερα εμβάσματα συνολικού ύψους 26 εκατ. ευρώ.
«Μαύρες χορηγίες» 26 εκατ. ευρώ επί γαλάζιας διακυβέρνησης
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με χειρόγραφο σημείωμα της εντολής που έδωσε ο Οσβαλντ και της επίσημης μετάφρασης των υπηρεσιών του υπουργείου των Εξωτερικών, τα οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», το πρώτο έμβασμα των 9 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρεται από ελβετική τράπεζα στις 28/1/2005 σε μια offshore εταιρεία, την PGE.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την επεξεργασία των στοιχείων που έχουν γίνει, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει έδρα τον Παναμά και δημιουργήθηκε με εντολή της εταιρείας Fitrust συμφερόντων Οσβαλντ.

Η offshore ανήκει στον Πρόδρομο Μαυρίδη και προβλέπεται πως μετά τον θάνατό του «περνάει» ισομερώς στα τρία παιδιά του. Γι' αυτόν τον λόγο και η πλήρης ονομασία της εταιρείας ήταν PGE Children.
Το δεύτερο έμβασμα των 6 εκατ. ευρώ μεταφέρεται δύο ημέρες νωρίτερα, στις 26 Ιανουαρίου, και πάλι από ελβετική τράπεζα στο παράρτημα στην Ελλάδα της γαλλικής τράπεζας Sosiete General, σε λογαριασμό που διατηρούσε ο Πρ. Μαυρίδης, αφού ο ίδιος είναι γνωστό ότι ήταν πελάτης του συγκεκριμένου τραπεζικού οργανισμού.
Τα άλλα δύο εμβάσματα, 1 εκατ. και 10 εκατ. ευρώ, μεταφέρονται και πάλι με εντολή Οσβαλντ στις 28 Ιανουαρίου από ελβετική τράπεζα σε λογαριασμούς στην Ελλάδα, οι οποίοι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνδέονται επίσης με τον Πρόδρομο Μαυρίδη ή με ανθρώπους του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάς, που στη συνέχεια του τα παρέδωσαν.

Ενδεικτική, πάντως, για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Οσβαλντ στις «διαδρομές» των χρημάτων από τα «μαύρα» ταμεία της μητρικής Siemens είναι και η σχετική αναφορά στο έγγραφο που απέστειλε προ 15 ημερών η εξεταστική επιτροπή προς τον διοικητή της ΤτΕ, το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Επιτροπή για την Καταπολέμηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ζητώντας να ελεγχθούν οι λογαριασμοί 25 φυσικών και νομικών προσώπων.
Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, τo τραπεζικό στέλεχος επισκεπτόταν συχνά τη χώρα μας και καθ’ υπόδειξη χρηματιστών και τραπεζικών στελεχών ερχόταν σε επαφή με ανθρώπους, που είτε ήθελαν να εξάγουν χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού είτε ενεργούσαν για λογαριασμό άλλων.
Ο προφανέστερος λόγος ήταν να αποφύγουν τους ελέγχους όσον αφορά το λεγόμενο «βρώμικο χρήμα», ενώ άλλο κίνητρό τους ήταν η αγορά μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο δίχως να φαίνεται ο πραγματικός αγοραστής.
Τα ποσά πήγαιναν στον Οσβαλντ, σε μετρητό, στην Ελλάδα και αυτός τα παρέδιδε σε στελέχη της Siemens για να πάρουν τον παράνομο? δρόμο τους. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο: «''Οι εισπράξεις'' που ελάμβαναν χώρα κατά τον παραπάνω τρόπο στην Ελλάδα ''εξοφλούντο'' από τον Οσβαλντ ως τραπεζικό διαχειριστή των λογαριασμών των εταιρειών που ήλεγχαν οι Μαυρίδης, Λέτσας, Καλδής, Χριστοφοράκος, με τραπεζικά εμβάσματα στους λογαριασμούς που διατηρούσαν στο εξωτερικό οι διάφοροι Ελληνες ''ενδιαφερόμενοι'' που συνεργάστηκαν».

Οπως αναφέρει το έγγραφο, διαπιστώνεται ότι οι διακινητές των «μαύρων ταμείων» της Siemens εκμεταλλεύτηκαν μια «υποδομή» που υπήρχε στη χώρα μας με χρηματιστές και τραπεζικούς «που διενεργούσαν παράνομα εργασίες μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό».
Ετσι αξιοποιώντας αυτήν την «υποδομή» έστησαν έναν μηχανισμό ανάληψης χρημάτων στην Ελλάδα, με σκοπό τον χρηματισμό χωρίς να αφήνουν ίχνη ως προς τους τελικούς παραλήπτες των «μιζών».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
27-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: