Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΚΕΡ..ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΤΖΟΓΟΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ....

Το πόκερ βλάπτει την υγεία! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Νova Southeastern στη Φλόριντα των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι το 80% των παικτών πόκερ παγκοσμίως καταφεύγει στη χρήση ουσιών όπως οι αμφεταμίνες, η κοκαΐνη, η μαριχουάνα, το βάλιουμ και τα διάφορα ενεργειακά ποτά για να παραμένουν ξάγρυπνοι περισσότερη ώρα και να είναι καλύτερα συγκεντρωμένοι.

Οπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο, δρ Κέβιν Κλάουσον, που ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης, «οι ουσίες αυτές βοηθούν τους παίκτες να μένουν άγρυπνοι και προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους επί πολλές ώρες συνεχώς, όμως μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για τον οργανισμό, είτε μεσοπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα».

Οι αμερικανοί επιστήμονες έλαβαν συνεντεύξεις από πολλούς παίκτες πόκερ, τόσο στο Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια παγκόσμιων τουρνουά, όσο και σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και του Καναδά. Οι παίκτες δεν ήταν μόνο επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, που έπαιζαν όμως πάντα με χρήματα.

Από το 80% των παικτών που είπαν ότι λάμβαναν ουσίες, το 73% ανέφερε ότι κατέφευγε σε αυτές για να μπορεί να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αυτοσυγκέντρωσή του και το 7% ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες ουσίες για να ηρεμεί τα νεύρα του και να βελτιώνει τη μνήμη του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: