Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ...ΠΛΕΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΝΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...

Η ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ...
ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΑΣ...
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟ DRESS CODE,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΦΟΥΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΟ...
ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΤΕ.

Προκλητικό και σκανδαλιστικό είναι το φόρεμα ακόμα και όταν φτάνει μέχρι το... γόνατο της γυναίκας. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος ξανακτύπησε, κεραυνοβολώντας από άμβωνος όσες αποκαλύπτουν δημόσια «τον σαρκικό τους εαυτό». Εδωσε μάλιστα και το κατ’ Ανθιμον «dress code», καλώντας τις γυναίκες να ντύνονται με πρότυπο το... ράσο του κληρικού.«Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα τα εσώρουχά μας, κι από πάνω το δεύτερο ράσο, και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;» διερωτήθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα στον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας αυτά που βλέπει -άθελά του-αυτή την εποχή στους δρόμους, στις τηλεοράσεις, ακόμα και στους ιερούς ναούς.

«Οπου κι αν βρεθούμε, η παρουσία ιδίως των νεαρών κοριτσιών, με φορέματα μέχρι το γόνατο και πάνω από το γόνατο και κυρίες και δεσποινίδες με τις εμφανίσεις τις σαρκικές περιφερόμενες εις τας οδούς και τας ρύμας και στα κέντρα, και δεν ξέρω πού αλλού, ενίοτε δε και εις την εκκλησία», είπε. Χαρακτήρισε την εικόνα πολλών γυναικών σε γάμους και βαπτίσεις ως «χειρότερη και από επίδειξη μόδας», που σκανδαλίζει τους άνδρες και τις ευπρεπείς γυναίκες και ανέκραξε: «Ουαί εις εκείνον διά του οποίου το σκάνδαλο έρχεται. Είναι φθορά της ψυχής αυτή του προσώπου που προκαλεί τέτοια εμφάνιση και που γίνεται αιτία να βλάπτεται ο άλλος».

Ο κ. Ανθιμος χαρακτήρισε τις παραλίες «υπαίθρια κρεοπωλεία» και στηλίτευσε το γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση αυτές γέμισαν από λουόμενους το Σαββατοκύριακο. Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να πηγαίνουν αν θέλουν στις παραλίες μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και αφού πρώτα καταθέσουν τον οβολό τους στην εκκλησία, η οποία έχει δραματική μείωση εσόδων. «Την περίοδο του τελευταίου διμήνου - τριμήνου ό,τι συγκεντρώνει η Εκκλησία κοντεύει να φτάσει στο ήμισυ από ό,τι ήταν πριν», υποστήριξε και έστειλε το μήνυμα: «Ο καθένας ας κάνει το χρέος του και ας μη νομίζει ότι μπορεί να σώσει την ψυχή του, όταν ουσιαστικά τη χάνει που προσκολλάται στα χρήματα, στην καλοπέραση, στην επίδειξη, στην επιθυμία και υποταγή στην ανθρώπινη σάρκα».

Τέλος, άσκησε δριμεία κριτική σε όσους κρατούν τα λεφτά στις τράπεζες και ιδίως σε αυτούς που τα βγάζουν σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. «Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος όλων των Ελλήνων. Αυτό είναι υπηρεσία, υποταγή και δουλεία στον Μαμμωνά, δηλαδή στο χρήμα, δηλαδή στον διάβολο».

Βασίλης Ιγνατιάδης

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ...ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ...ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ.

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2010

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΘΙΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανθιμε σου γαμιεται η μανα παλιομπασταρδε. Να ψοφησεις σαν το Χριστοδουλο!

Ανώνυμος είπε...

Να πεθανεις να παω να χεσω στον ταφο σου σκατογερε.Ψοφος στο κωλοφασιστα μητροπολιτη της χουντας.

Ανώνυμος είπε...

Relax megaloi den eine ora gia katares aplos ama pigenetai stin ekklisia me ta koritsia sas kai afta forane konti fousta, kata ton anthimo, tote na tou ta xosete, gia tin ora grafte ton sta paparia sas

Ανώνυμος είπε...

στους πιστούς του αναφέρεται ,τι σε νοιάζει τι λέει ,όσο για τις ρεμούλες όσοι τις έγραψαν επωνύμως καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση μιας και τα έβγαζαν από το κεφάλι τους

Ανώνυμος είπε...

5:33 Γελοίε χριστιανέ πρώτα να πάνε στο διάολο όλες οι εικόνες από σχολεία και λοιπά δημόσια κτίρια και να πληρώνονται οι τραγοπαπάδες από τον οβολό των "πιστών" και όχι από το κράτος και μετά πηγαίνετε και κάντε και ομαδική αυτοκτονία. Καρφάκι δεν μας καίγεται.

Ανώνυμος είπε...

ας επιστρέψει και το 95% της ακίνητης περιουσίας που έχει πάρει το δημόσιο από την εκκλησία από την απελευθέρωση και μετά ,ας αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς της εκκλησίας από την εθνική τράπεζα και μια χαρά θα πληρώνει μετά τους παπάδες
μετά να δω αν το ΔΝΤ θα είναι ικανό να σώσει την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

to kalitero pou exi na kani i orthodoxi ekklisia kai i kathe ekklisia einai na klisi kai na apodesmeusi pneumatika tous anthropous!!!

Ανώνυμος είπε...

ΆΝΘΙΜΕ ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Μπράβο στον Άνθιμο, τον άκουσα την Κυριακή και με πιάσαν τα γέλια! Καλά τα είπε ο Χριστιανός, προσπαθεί να νουθετήσει τον κόσμο. Τα πράματα με τ' όνομά τους τα λέει και ας φωνάζουν όποιοι φωνάζουν.

Πριν το 1970, που δεν υπήρχαν οι κοντές φούστες δεν ακούστηκε να πήρε κάποια γυναίκα φωτιά από τη ζέστη το καλοκαίρι, τότε που όλες φόραγαν φούστες και ήταν σεμνά ντυμένες ανεξαρτήτου περιβαλλοντικής θερμοκρασίας. Ο Άνθιμος αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν υφάσματα δροσερά, όπως τα λινά ή και το λεπτό βαμβάκι, με τα οποία ντυνόντουσαν οι γυναίκες για τόσες χιλιετηρίδες πριν και δεν χρειαζόταν να τα "πετάνε" όλα έξω με πρόσχημα τη ζέστη. Ρωτήστε τις μαμάδες σας και τις γιαγιάδες σας να σας πουν για αυτές , αλλά και τις δικές τους μανάδες και γιαγιάδες, και χαρακτηρίστε τις αναχρονιστικές που δεν τα πέταγαν όλα έξω, αλλά κράτησαν την τιμή τους και την οικογένειά τους τόσα χρόνια και δεν έδωσαν δικαίωμα για λόγια από τρίτους.

Σχετικά με τους γάμους. Αν έχετε πάει σε γάμο ή βάπτιση όχι μόνο τώρα τελευταία, αλλά και χρόνια πριν, δε γίνεται να σας έχει διαφύγει ότι όντως αποτελεί μια επίδειξη μόδας και απέχει από τον μυστηριακό του χαρακτήρα, ιδιαίτερα αν είναι καλοκαιρινή η περίοδος και άρα πιο light τα "φορέματα". Ντύνονται -ή μάλλον ξεντύνονται- βάφονται και αρωματίζονται σαν να κάνουν "κρα" ότι "τώρα πάρτε με" (με τα μάτια βεβαίως) "είμαι για όλους σας". Οπότε, τι ψέμα είπε ο Άνθιμος και συγχύζεστε? Αφού έτσι είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις. Περισκόπιο τα κεφάλια να πετύχουν κανα καλό "νινί" να πουν και στα φιλαράκια να γυρίσουν να τη δουν. Εδώ μέχρι και στην Ανάσταση προσπαθείς να πετύχεις καμμιά καλή να τη σταμπάρεις μέχρι να πει ο παπάς το Χριστός Ανέστη, που έτσι κι αλλιώς οι "καλές" μετά φεύγουν. Αν δεν το παραδέχεστε, εθελοτυφλείτε.

Ναι ρε φίλε, η φούστα μέχρι τον αφαλό, θέλοντας και μη, προκαλεί. Αν ντύνεσαι σεμνά και δεν προκαλείς, ο καθαρός οφθαλμός παραμένει καθαρός. Ο πονηρός οφθαλμός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δικό του το κρίμα. Αν όμως δεν ντύνεσαι σεμνά, τότε και τον καθαρό οφθαλμό βάζεις σε πειρασμό, και ο πονηρός πειράζεται δύο φορές και κάνει διπλά αίσχη. Αλλά, τότε έχεις κι εσύ-που-προκάλεσες κρίμα στο κεφάλι σου, καθότι έγινες κερκόπορτα να χτυπήσει παντού ο πειρασμός. Ο πειρασμός μπορεί να είναι χυδαιολογίες, κινήσεις, ματιές, ανάρμοστες κουβέντες και δε συμμαζεύεται. Γι' αυτό και αναφέρει ο Άνθιμος το Ευαγγελικό «Ουαί εις εκείνον διά του οποίου το σκάνδαλο έρχεται. Είναι φθορά της ψυχής αυτή του προσώπου που προκαλεί τέτοια εμφάνιση και που γίνεται αιτία να βλάπτεται ο άλλος».

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γέλιο με τα "υπαίθρια κρεοπωλεία". Κρέας παντού, χωρίς περιτύλιγμα, αλλά είναι ωραίο να το βλέπεις, ε? Σου χαζεύει τον εγκέφαλο και υποσυνείδητα η εικόνα που περνάει σε κυριεύει ασυναίσθητα και σε ωθεί σε διάφορες ενέργειες στην παραλία ή μετά την παραλία. Θες να δεις κι άλλο, σε περιοδικά, τηλεόραση, καφετέριες, clubs, και βεβαίως στην κοπέλα που θα της την πέσεις. Το "ξέκαλο" πάντα χαίρει οφθαλμικής εκτίμησης. Και μη μου πείτε ότι είναι σεμνά στις παραλίες. Όλες τοπ-λες κάθονται και λιάζονται να μαυρίσουν να γίνουν μαμάτα μωρά να τις κοιτάνε οι άνδρες και να αρέσουν, να τους σέρνουν απ' τη μύτη. Αλλά αρέσει στους οφθαλμούς αυτό που βλέπουν, η επίδειξη της σάρκας, που τώρα είναι και μετά δεν είναι, και μετά θα είναι κρεμασμένη και ζαρωμένη και απεχθής στην όψη. Τι άνθρωπος και χαρακτήρας και προσωπικότητα?! Σάρκα δώσε, κρέας να φάει ο λαός. Τι, δεν είναι έτσι? Σας βολεύει να είναι αλλιώς, για να αλλάζουν όλοι-όλους σαν τα πουκάμισα. Στο μήνα πάνω τον έχεις βαρεθεί τον άλλο. Τι? Όλο το ίδιο κρέας θα τρώω. Τόσα υπάρχουν τριγύρω να δοκιμάσω...

«Ο καθένας ας κάνει το χρέος του και ας μη νομίζει ότι μπορεί να σώσει την ψυχή του, όταν ουσιαστικά τη χάνει που προσκολλάται στα χρήματα, στην καλοπέραση, στην επίδειξη, στην επιθυμία και υποταγή στην ανθρώπινη σάρκα». Άκρως σωστή πρόταση. Δηλαδή πού είναι το λάθος. Αλλά μας συμφέρει να κοιτάμε τον εαυτό μας, να επιδεικνυόμαστε για ανούσια πράγματα, να ξοδεύουμε σε ανούσια πράγματα, να επιθυμούμε ανούσια πράγματα, να θέλουμε να ικανοποιούμε την ακόρεστα σαρκικά πάθη, τον πονηρό οφθαλμό, τον πονηρό λογισμό, και να χάνουμε την ψυχή μας, το ανθρώπινο "είναι" μας.

Τι γαβγίζετε, όσοι γαβγίζετε? Νουθετείτε εσείς καλύτερα τον κόσμο απ' ότι ο Άνθιμος? Αν μπορείτε, βγείτε και νουθετίστε μας και δώστε μας γραμμή πλεύσης μέσα στην γενική εξαχρείωση του ανθρώπινου γένους. Αλλά και σωστά πράγματα να ακούγονται, εσείς αρρωσταίνετε...

vlaxopodas είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΝΙ..ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..ΑΜΑ ΠΑΕΙ Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΔΙΛΑΔΗ? ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΝΑΘΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ..ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΘΕΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 10.30 - 10.32 ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΛΑΧΟΠΟΔΑ ΓΑΜΩ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΒΟΘΡΟΔΟΞΑ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ?? ΠΑΝΤΕ ΝΑ ΓΛΥΨΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

αδελφοι, εαν ο Πατηρ Υμων Ανθιμος ήτο Χριστιανος οπως νομιζετε θα εφαρμοζε:

- το "αγαπατε αλληλους" (ανεξαρτήτως χρωματος γιατι πουθενα στα Ευαγγελια δεν λεει ο Χριστος "τρομαξα, γυρω μου μαυρισε ο τοπος!")

- το "ο εχων δυο χιτωνας να διδει τον εναν" (πουθενα στα Ευαγγελια ο Χριστος δεν δίνει οδηγιες πως να γλιτωσεις τη φορολογηση)

- το "ουκ εστι ελλην ή βαρβαρος, δουλος ή ελευθερος" (πουθενα στα Ευαγγελια ο Χριστος δεν κανει διακρισεις μεταξυ των ανθρωπων)

αντι λοιπον να ασχολιεται με το τι φοραει ο κοσμος και αν σκανδαλιζονται ορισμενοι (πουριτανισμος του χειρίστου ειδους δλδ αν θυμηθουμε π.χ. τον Πρεβεζης Δωροθεο) καλα θα εκανε να ταϊσει κανεναν πεινασμενο ή να βοηθησει την οικονομια της πατριδας του (αντι να ζηταει κι αλλα φραγκα απο πανω!)

να κανω και μια απλη ερωτηση:
τί θα ηταν πιο χριστιανικο αραγε, να βοηθησεις εναν πεινασμενο ή να τον διωξεις επειδη εχει αλλο χρωμα?

τί λετε εσεις οι καλοι χριστιανοι επ αυτου?

αλλα τι να κανουμε, ο Ανθιμος και φυσικα οσοι τον υποστηριζετε, μαλλον εχετε μπερδεψει το Χριστο με τον Παττακο....

βοηθεια σας! :)

Υ.Γ. ο Χριστος δεν σκανδαλιστηκε οταν συναντησε την πορνη και την αφησε να του πλυνει τα ποδια, αλλα ο Ανθιμος που ειναι πολυ πιο χριστιανος απο τον Χριστο (!) σκανδαλιζεται απο μια κοντη φουστα...

μωρε αμα ζουσε τωρα ο καημενος ο Χρσιτουλης κι ελεγε αυτα που ελεγε πριν 2000 χρονια, στην Αριστοτελους θα τον σταυρωνε ο Ανθιμος και η παρεα του!!!

Ανώνυμος είπε...

gia to poutso kai o anthimos kai osoi ton brizoun.krima re malakes

Ανώνυμος είπε...

to pio gamato mynhma gia na bgaloun to xolh toys oi apantaxoy pikroxoloi kokkoromyaloi. Re ti sas noiazei afoy den pisteyete?

Ανώνυμος είπε...

Μας νοιζει γιατι υπαρχουν ακομα ζωα σαν εσενα 8:52 μμ που πιστευουν σε μαλακιες και αναγκαζονται να πηγαινουν σε οπισθοδρομικους τραγους σαν τον Ανθιμο. Και ακομα χειροτερα μαθαινουν στα παιδια τους να κανουν το ιδιο.

Ανώνυμος είπε...

Την πείραξε την Κοντή την Πούστα η κοντή φούστα που φοράνε τα κοριτσάκια...
Επειδή φοράει αυτός τα σουτιέν και από πάνω διπλά ράσα να βάλουμε και εμείς μιά μπούρκα τώρα που ζέστανε ο καιρός για να μην μας τρώνε τα κουνούπια, πέθανε ποτέ κανείς παπάς από ελονοσία?

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω 12.43.ολοι αυτοι που ειναι στις παραλιες ειναι ταυτοχρονα και το ποιμνιο τους.απλα οι ελληναραδες χριστιανοφασιστες θελουν να κρυφτουν και η χαρα δε τους αφηνει...το αγαπατε αλληλους ισχυει μονο για την περιπτωση που ο μη ελλην(βαρβαρος)ειναι απο χωρα της δυσης,εχει ενα σοβαρο εισοδημα και ειναι διατεθημενος να το γλεντησει στην ελλαδα.
ολοι οι υπολοιποι ειναι αποβρασματα...κλεφτες,φονιαδες κτλ
ρωτηστε και τους ελληνες που ειναι μεταναστες.
σιγα να μη φοραμε στολη εργασιας και δωρο σιδερενια μπαλα..
ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΣΑΣ....

vlaxopodas είπε...

"Μας νοιζει γιατι υπαρχουν ακομα ζωα σαν εσενα 8:52 μμ που πιστευουν σε μαλακιες και αναγκαζονται να πηγαινουν σε οπισθοδρομικους τραγους σαν τον Ανθιμο. Και ακομα χειροτερα μαθαινουν στα παιδια τους να κανουν το ιδιο." φιλαρακι το τι θα πιστευουμε και το πως θα μεγαλωνουμε τα παιδια μας δεν θα μας το πεις εσυ..εχουμε δημοκρατια και οχι αθεη χουντα τυπου σταλιν, χοτζα, και τσαουσεσκου,οποιος γουσταρει τον ανθυμο τον ακουει οποιος δεν γουσταρει τον αγνοει..αλλα που να ξερετε εσεις οι κοκκινοφασιστες απο ελευθερια σκεψης και πιστης...

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε Βλαχοποδα, προσπαθεις να μας πεις οτι πιστευεις στο Χριστο?

για να δουμε...

Εστω οτι βλεπεις στο δρομο εναν πεινασμενο, κοκκαλιαρη, μελαψου χρωματος να σε κοιταει με απελπισια. Πως αντιδρας?

α. του δινεις το χαμπουργκερ που κρατας στο χερι

β. του δινεις δυο κλωτσιες και τον πετας στην ακρη

γ. τον ρωτας "do you have papers?" και μετα του δινεις το χαμπουργκερ

δ. τηλεφωνεις στην Ασφαλεια να τον μαζεψει


για πες με τωρα, καλε Χριστιανε, τί θα κανεις... γιατι ολα τα αλλα ειναι "προφασεις εν αμαρτιαις"


ΥΓ1 στην Τουρκια απαγορεψανε τον φερετζε απο το 1930, εδω μας λετε να τον ξαναφερουμε 80 χρονια μετα :ρ

ΥΓ2 δλδ στις παραλιες, εσεις που πιστευετε στον Ανθιμο, δεεεν θα πατε φετος? :ρ

Ανώνυμος είπε...

profanws esy poy blepeis ayton ton peinasmeno ti kaneis? poly apla kai klassika pas kai spas ta panta kai baras toys mpatsoys kai brizeis genika kai aorista gia to kako, kai meta molis se mazepsoyn klaigesai kai toys les fasistes apan8rwpoys. H ypokrisia sto megaleio ths.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες, έχουμε μπλεχτεί. Το θέμα ΔΕΝ είναι ο Άνθιμος! ENOUGH WITH ANTHIMOS!!!!
΄Ο,τι και να κάνει ο Άνθιμος στη ζωή του, καλό ή κακό, Χριστιανικό ή μη, ΔΕΝ αναιρεί την ΑΛΗΘΕΙΑ αυτών που είπε. Και γενικότερα και για τους παπάδες, αλλά και για εμάς τους μη-ιερωμένους:

1. πιστεύουμε ή όχι
2. είμαστε σωστοί Χριστιανοί ή όχι
3. κάνουμε αυτό που πρέπει ή κοιτάμε την πάρτη μας
4. άλλα λέμε και άλλα κάνουμε
5. υποστηρίζουμε κάτι και στη δυσκολία το αντιστρέφουμε
6. λέμε στους άλλους "δίνε στους μη-έχοντες", "διπλοί χιτώνες", κλπ. και εμείς από πίσω μαζεύουμε "ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ"
7. λέμε "είμαστε όλοι αδέρφια" και μετά "ούξου ρε μαύρε από 'δω"
8. λέμε "κοίτα ούτε μια έκπτωση δεν μου έκανε" και όταν μας χρωστάνε άλλοι "τα ΘΕΛΩ τα λεφτά ΜΟΥ ΤΩΡΑ!"

κ.ο.κ. ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Όλοι κρινόμαστε τώρα και στο τέλος, η αλήθεια όμως παραμένει ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν μεταβάλλεται. Το ότι βγήκε και είπε "Αλήθειες" μας πείραξε? 'Η πειραχθήκαμε γιατί είμαστε αλλού-γι'αλλού και ΔΕΝ είμαστε σωστοί γενικά? Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικό του καθενός να κοιτάξει να βελτιώσει, ανάλογα με τις δυνάμεις του και την επιθυμία του.

Αυτά που είπε είναι αληθινά και το ξέρουμε γιατί τα ζούμε μια ζωή και ΔΕΝ τα κάνουμε μια ζωή, και μια ζωή κάνουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Αν θα τα εφαρμόσουμε κάποτε ή όχι, αν τα εφαρμόζει ο ΙΔΙΟΣ ο Άνθιμος ή όχι, είναι προσωπικό θέμα του καθενός και θα λογοδοτήσουμε ΑΤΟΜΙΚΩΣ. Ας κοιτάει καθένας το "δοκάρι" του όπως λέει κι ένας από πάνω.

Επαναλαμβάνω: το θέμα ΔΕΝ είναι ο Άνθιμος, άνθρωπος είναι και αυτός, με-την-καμμία δεν επιτρέπεται να του καταλογιστεί το "αλάθητο" ή η "τέλεια Χριστιανική" συμπεριφορά. Το θέμα είναι να αναλογιστούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ των λόγων που εξέφερε και πώς σχετιζόμαστε ΕΜΕΙΣ με αυτούς.

Ηλίας Σκουρός

Ανώνυμος είπε...

ρε συ Ηλια πλακα μας κανεις?

ποια ειναι η αληθεια των λογων του?

το να φορανε οι γυναικες φερετζε?

μη τρελαθουμε τελειως...



ΥΓ1 οσο για τον Ανθιμο, δεν τον θυμαμαι ποτε να λεει "ειμαστε ολοι αδερφια" αλλα τελος παντων...

ΥΓ2 οσο για σενα ρε χαϊβανι 11:14, που πεταγεσαι σαν παλια πορδη, με ξερεις προσωπικα?

και απο πού με ξερεις ρε νουμερο και λες οτι σπαω, βαραω, με μαζευουνε, μετα κλαιγομαι κτλ?

εγω οταν βλεπω τον πεινασμενο, ζωον, του δινω να φαει εφοσον εχω, γιατι ετσι με εμαθαν απο το σπιτι μου να κανω.

τα υπολοιπα που λες ειναι παπαριες και να μην τα λες τοσο ευκολα γιατι θα τυχεις σε κανεναν ζορικο, θα φας καμια περιποιημενη ΜΗΝΥΣΗ για συκοφαντια και μετα ΕΣΥ θα σπας τα παντα για να ξεπληρωσεις τον Κουγια (μη νομιζεις πως θα σε καλυψει ο Καρατζαφερης) ταμαμ?

αντε στα διαλα μεσημεριατικα, βλαμμενε...

Ανώνυμος είπε...

ρε συ Ηλια πλακα μας κανεις?

ποια ειναι η αληθεια των λογων του?

το να φορανε οι γυναικες ΦΕΡΕΤΖΕ?



ΥΓ1 οσο για τον ιδιο τον Ανθιμο, δεν τον θυμαμαι ποτε να εχει πει "ειμαστε ολοι αδερφια"...

ΥΓ2 οσο για σενα 11:14 που πεταγεσαι σαν πορδη, με ξερεις προσωπικα?

και πού ξερεις εσυ οτι εγω "σπαω τα παντα, βαραω μπατσους, με μαζευουνε και μετα κλαιω κτλ"?

και καλα εγω σε εχω χεσμενο...

αν τα πεις σε κανεναν ζορικο και φας μια περιποιημενη ΜΗΝΥΣΗ για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ τί θα κανεις μετα αγορινα? ποιος θα κλαιγεται υστερα? ε?

αιντε μπούλο τωρα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΘΙΜΕ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΠΑΝΕ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΖΕΣΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΕΡΟΥΣ, ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑ, Κ.Λ.Π ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΠΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΡΟΥΧΑ.

ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΣΟΥ ΓΑΜΩ, ΑΝΘΙΜΕ. ΣΙΓΑ ΜΗ ΛΥΠΗΘΩ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΤΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ. ΒΡΕ, ΟΥΣΤ!!

macgiorgosgr είπε...

Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε, ε;
Αν προκαλεί μια φορά η κοντή φούστα, προκαλεί εκατό φορές το χρυσαφικό που κουβαλάνε οι τραγόπαπες, την ώρα που ο κόσμος πεινάει. Προκαλεί χίλιες φορές η θέση για τα μέτρα-ΔΝΤ-ΕΕ "καλό θα μας κάνει η λιτότητα". Αυτή είναι η εκκλησία, στυλοβάτης του αστικού συστήματος.

Χωρίς χολή στους απλούς κληρικούς και χωρίς γενικεύσεις. Υπάρχουν και παπάδες που είναι συνεπείς, όπως υπήρξαν και ανταρτόπαπες, όπως και παπάδες που υποστήριξαν την επανάσταση του 1821, όταν οι ηγέτες τους την αφόριζαν.

Ανώνυμος είπε...

"εγω οταν βλεπω τον πεινασμενο, ζωον, του δινω να φαει εφοσον εχω, γιατι ετσι με εμαθαν απο το σπιτι μου να κανω."

filan8rwpos o filos mas

"θα φας καμια περιποιημενη ΜΗΝΥΣΗ για συκοφαντια"

aristos gnwsths ths nomologias epishs o filos mas

"αντε στα διαλα μεσημεριατικα, βλαμμενε..."

panta me ton xarakthristiko an8rwpismo sta logia kai stis pra3eis o filtatos

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 2:00μμ

Καλά, δεν είπε και για "φερετζέ", απλά ότι η κοντή φούστα προκαλεί, θα μπορούσε να είναι πιο "κόσμια".

"Αλήθειες" εννοώ αυτά που είπε ότι "η κοντή φούστα προκαλεί", τις παραλίες ότι έχουν καταντήσει "υπαίθρια κρεοπωλεία" και ότι ξοδεύουμε υπέρ του δέοντος σε πράγματα που στην τελική δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην καλυτέρευσή μας ως ανθρώπους. Τουλάχιστον εγώ έτσι εξέλαβα τα λεγόμενά του και κρίνω ότι ισχύουν.

Αυτά που αρίθμησα στο "11:54μμ", δεν ήταν ότι τα είπε ο Άνθιμος, απλά μου βγήκαν ως προς το ότι "ας κοιτάξουμε τα στράβα μας" ο καθένας. Για το ότι "είμαστε όλοι αδέρφια" αυτό που τον έχω ακούσει να λέει είναι για τους Σκοπιανούς και τους μετανάστες ότι "τους αγαπάμε και τους βοηθάμε όπως μπορούμε", αλλά άσχετο τώρα, απλά το αναφέρω αφού έκανες το σχόλιο.

Ο mcgiorgiosgr έχει δίκιο. Πολλά είναι σάπια στην εκκλησία, αλλά υπάρχουν και απλοί παπάδες που δε χρειάζεται να σου πουν άλλοι το ποιόν τους για να σκεφτείς "να παπάς!", τους βλέπεις ήρεμα να κάνουν τη δουλειά τους, βλέπεις απλότητα στη συμπεριφορά, το φιλάνθρωπο έργο τους έχει αποτέλεσμα χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια.

(παράδειγμα, χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, στον Κολωνό ο παπα-Αντώνης με την Κιβωτό του Κόσμου, έχει μαζέψει "ένα κάρο" "μη-προνομιούχα" παιδιά και τα υποστηρίζει πολυπλεύρως. Αυτή του τη δράση την ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και τώρα τελευταία πήρε δημοσιότητα. Η διεύθυνση είναι www.kivotostoukosmou.org αν θέλει κάποιος να δει.)

Όντως προκαλούν και οι παπάδες. Θα ήθελα ο Άνθιμος, όπως βγαίνει και λέει διάφορα, να μιλήσει ΚΑΙ για τους ιερείς για:
1. τα "ιερά" φακελάκια
2. τα ακριβά κοσμήματα που τους βλέπει ο κόσμος να φοράνε,
3. τις ντουλάπες με τα διαφορετικά και ακριβά άμφια -κάθε Κυριακή με νέο σύνολο,
4. το φαί -κάποιοι είναι απίστευτα χοντροί και όπως λέω εγώ "η λαιμαργία και η κοιλιοδουλεία είναι μια αμαρτία που φαίνεται"
και ό,τι άλλο σάπιο μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, ας το στηλιτεύσει και αυτό!

Εδώ ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που γύρναγε όλη την Ελλάδα 20 χρόνια (1759-79) στην τουρκοκρατία και έφτιαχνε σχολεία να μη χαθούμε ως έθνος, στις προφητείες του γράφει "οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων". Βάσει και μόνο αυτού, φαντάσου τι έχει να γίνει. Γι' αυτό και υποστηρίζω κλείνοντας, ας κοιτάξουμε να κάνουμε "δουλειά" με τον εαυτό μας, να βελτιωθούμε ως άνθρωποι, και όταν βγαίνει κάποιος στον άμβωνα και λέει πράγματα, να ελέγχουμε αν όντως έχουν κάποια βάση και αν θέλουμε και μπορούμε να τα ακολουθούμε.

Ηλίας Σκουρός.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 2:00μμ

Καλά, δεν είπε και για "φερετζέ", απλά ότι η κοντή φούστα προκαλεί, θα μπορούσε να είναι πιο "κόσμια".

"Αλήθειες" εννοώ αυτά που είπε ότι "η κοντή φούστα προκαλεί", τις παραλίες ότι έχουν καταντήσει "υπαίθρια κρεοπωλεία" και ότι ξοδεύουμε υπέρ του δέοντος σε πράγματα που στην τελική δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην καλυτέρευσή μας ως ανθρώπους. Τουλάχιστον εγώ έτσι εξέλαβα τα λεγόμενά του και κρίνω ότι ισχύουν.

Αυτά που αρίθμησα στο "11:54μμ", δεν ήταν ότι τα είπε ο Άνθιμος, απλά μου βγήκαν ως προς το ότι "ας κοιτάξουμε τα στράβα μας" ο καθένας. Για το ότι "είμαστε όλοι αδέρφια" αυτό που τον έχω ακούσει να λέει είναι για τους Σκοπιανούς και τους μετανάστες ότι "τους αγαπάμε και τους βοηθάμε όπως μπορούμε", αλλά άσχετο τώρα, απλά το αναφέρω αφού έκανες το σχόλιο.

Ο mcgiorgiosgr έχει δίκιο. Πολλά είναι σάπια στην εκκλησία, αλλά υπάρχουν και απλοί παπάδες που δε χρειάζεται να σου πουν άλλοι το ποιόν τους για να σκεφτείς "να παπάς!", τους βλέπεις ήρεμα να κάνουν τη δουλειά τους, βλέπεις απλότητα στη συμπεριφορά, το φιλάνθρωπο έργο τους έχει αποτέλεσμα χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια.

(παράδειγμα, χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, στον Κολωνό ο παπα-Αντώνης με την Κιβωτό του Κόσμου, έχει μαζέψει "ένα κάρο" "μη-προνομιούχα" παιδιά και τα υποστηρίζει πολυπλεύρως. Αυτή του τη δράση την ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και τώρα τελευταία πήρε δημοσιότητα. Η διεύθυνση είναι www.kivotostoukosmou.org αν θέλει κάποιος να δει.)

Όντως προκαλούν και οι παπάδες. Θα ήθελα ο Άνθιμος, όπως βγαίνει και λέει διάφορα, να μιλήσει ΚΑΙ για τους ιερείς για:
1. τα "ιερά" φακελάκια
2. τα ακριβά κοσμήματα που τους βλέπει ο κόσμος να φοράνε,
3. τις ντουλάπες με τα διαφορετικά και ακριβά άμφια -κάθε Κυριακή με νέο σύνολο,
4. το φαί -κάποιοι είναι απίστευτα χοντροί και όπως λέω εγώ "η λαιμαργία και η κοιλιοδουλεία είναι μια αμαρτία που φαίνεται"
και ό,τι άλλο σάπιο μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, ας το στηλιτεύσει και αυτό!

Εδώ ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που γύρναγε όλη την Ελλάδα 20 χρόνια (1759-79) στην τουρκοκρατία και έφτιαχνε σχολεία να μη χαθούμε ως έθνος, στις προφητείες του γράφει "οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων". Βάσει και μόνο αυτού, φαντάσου τι έχει να γίνει. Γι' αυτό και υποστηρίζω κλείνοντας, ας κοιτάξουμε να κάνουμε "δουλειά" με τον εαυτό μας, να βελτιωθούμε ως άνθρωποι, και όταν βγαίνει κάποιος στον άμβωνα και λέει πράγματα, να ελέγχουμε αν όντως έχουν κάποια βάση και αν θέλουμε και μπορούμε να τα ακολουθούμε.

ΗS.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει και ο Άνθιμος για προκλήσεις που κουβαλάει όλους τους θυσαυρούς του ναού του Σολομώντα απάνω του!!Τράβα γαμήσου ρε Άνθιμε,ο Χριστός είχε πεί "σήκωσε μιά πέτρα και θα με βρείς απο κάτω" δεν είχε πεί "πήγαινε στον Άνθιμο να τα σκάσεις να σου κλείσει θέση να προσευχηθείς" αϊντε τραγόπαπες κάνατε αλλαξοκωλιές στο "Ροζ Όρος" (πάει το "Αγιο Όρος" παλιά!!) και θα κρίνετε πως κυκλοφορούνε τα παιδάκια!Καλά σας κάνουν και σας φτύνουν στην μούρη,τέτοιοι που είστε φτύσιμο θέλετε!
εγώ πιστεύω μόνο στον Θεό που λέγεται "αλήθεια"!Θεός που αγνοεί το συνάφι σου και μη...

Ανώνυμος είπε...

tha sas th spaso

sta meri me polu zesth h anthroph panta kykloforoun ntimenh mexri ton astragalo

auta kserete auta lete...

Ανώνυμος είπε...

siga re megaloi mi brizete myalo xriazete .opios den empistevete to myalo tou gia na elenksi to melon tou empistevete ton theo.aftoi pou empisteftikan to myalo tous petane sta astra.aftoi pou empistevonte ton theo proskinane ta astra telos

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ολη η Εκκλησια εναι γεματη αδερφες κ μισογυνηδες.Η βρωμια δεν ειναι στο γυμνο κ στο ημιγυμνο κορμι αλλα στη βρωμια του μυαλου σας

Ανώνυμος είπε...

Τι βρίζετε ρε υπάνθρωποι;;;;;;
Δε σας έχω ακούσει ποτέ να βρίζετε μουσουλμάνο θρησκευτικό ηγέτη ή τον Μωάμεθ;;; Αλλά εκεί σας παίρνει ο πόνος για τη διαφορετικότητα....
Να σας συγχωρέσει ο Θεός....

nancy είπε...

Ζούμε πλέον σε μία εποχή όπου τα λογικά μας φαίνονται παράλογα. Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπεριφέροντε και περιφέρονται με ευπρέπεια. Με όποιον δεν συμφωνούμε δεν είναι απαραίτητο να τον βρίζουμε.
Όσον αφορά τον άνθρωπο Άνθιμο δεν θα τον κρίνουμε εμείς, όμως έχει χρέος να μας πει τι πρεσβεύει εκκλησία και η ορθόδοξη πίστη, όσοι συμφωνούν ας ακολουθήσουν, όσοι διαφωνούν ας αποχωρήσουν. Δυστυχώς όμως εκείνο που πραγματικά συμβαίνει είναι πως η κοινωνία μας έχει φτάσει στον πάτο, και συνεχίζει ακόμη παρακάτω.

Nancy είπε...

Ζούμε πλέον σε μία εποχή όπου τα λογικά μας φαίνονται παράλογα. Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπεριφέροντε και περιφέρονται με ευπρέπεια. Με όποιον δεν συμφωνούμε δεν είναι απαραίτητο να τον βρίζουμε.
Όσον αφορά τον άνθρωπο Άνθιμο δεν θα τον κρίνουμε εμείς, όμως έχει χρέος να μας πει τι πρεσβεύει εκκλησία και η ορθόδοξη πίστη, όσοι συμφωνούν ας ακολουθήσουν, όσοι διαφωνούν ας αποχωρήσουν. Δυστυχώς όμως εκείνο που πραγματικά συμβαίνει είναι πως η κοινωνία μας έχει φτάσει στον πάτο, και συνεχίζει ακόμη παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

ειναι πραγματικα τραγικο να ακουγονται τετοια πραγματα απο οποιονδηποτε θρησκευτικο ηγετη,και ακομα πιο τραγικο να υπαρχουν ανθρωποι που χειραγωγουνται μ'αυτα!

Ανώνυμος είπε...

"Θεία Λειτουργία της Κυριακής και αφού πρώτα καταθέσουν τον οβολό τους στην εκκλησία, η οποία έχει δραματική μείωση εσόδων"aaaa!!!em etsi pes mou na katalavw...
tha rthei i wra sou kai sena ..
o Theos pou upotithetai oti upireteis upokriti megalostome kai megalosxime farisaie tha sou antaposwsei ta analoga...
an enas tuflos odigei ton allo kai oi 2 tha pesoun sto lakko..
TWRA ME TIN KRISI POU EINAI I EKKLISIA;;GT DEN FOITHAEI TOUS ELLINES KAI TO KRATOS;DINONTAS ENA MEROAS APO TIN T E R A S T I A PERISOUSIA THS;mono kathetai kai leei (pseudws) oti tin epananstasi tou 21 tin ekane auti...okswwwwwww!

Ανώνυμος είπε...

Παρτε το αποφαση ολοι λεμε.
Η θεσσαλονικη εχει ενα και μονον πολιτικοθρησκευτικο ηγετη.
Αγιατολαχ(μητροπολιτης) Ανθιμος λεμε.
Αν και λιγο ετεροχρονισμενος,
μεσουσης της επταετιας θα ειχε μεγαλυτερο σουξε,αλλα και τωρα κανει στρακες.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πάρα πολύ γιά όλους εσάς, τα αχάριστα παιδια του Θέου. Επρεπε να γεννηθητε μεσα στο μουσουλμανισμο για να δειτε τι παει να πει ελευθερια....που εκει ακομα και οι πιο απιστοι μουσουλμανοι τηρουν αναγκαστικα καποια θρησκευτικα τους καθηκοντα...
Και στο κατω κατω εσεις που γκρινιαζετε για τα οικονομικα της Εκκλησιας δωσατε ποτε κατι και λετε οτι η εκκλησια εχει και εχει;;;
Ευχομαι μονο να μην ερθει δυσκολη ωρα στη ζωη σας( πενθος ατυχημα αρρωστια φτωχεια κλπ) και χρειαστει να φωναξετε ΘΕΕ ΜΟΥ ή ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!! και προπαντος να μην τρεξετε στην εκκλησια για βοηθεια ( δεν εννοω παντα οικονομικης φυσεως) γιατι τοτε οι υποκριτες θα ειστε εσεις και οχι η εκκλησια.!
Και κατι τελευταιο... ας σιωπησουν επι τελους οι απανταχου ασχετοι και αγνομωνες της γης και να μην εκφερουν γνωμη για κατι που απαρνιουνται. και επομενως δεν γνωριζουν
ο Ελληνας οταν δεν εχει τι να κανει με τρια πραγματα ασχολειται 1. με την ιατρικη 2. με την πολιτικη και 3. με την Εκκλησια φυσικα!!! Αντε τα δυο πρωτα δεν μπορει να τα γλυτωσει με το τριτο ομως τι γινεται που μπορει να το γλυτωσει;;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Χριστος και ο νομος του ειναι ξεπερασμενα τΆντιχριστου ταχα γιατι ξοδευεται η πεννα;;
Αν ο Χριστος και ο νομος του ειναι ενα παραμυθι γιατι χυματε απανω του μάρματωμενα στηθη;;;
Χιλιους θεους χιλιες θεες πιστευετε λατρευετε την νιοτη σας στον βρωμερο βωμο τους την ξοδευετε..
Ο Ναζωραιος μονάχα γιατι απαγορευεται;;;
Χαμογελα και ορμα στην μαχη ο πιστος...Απιστοι το φωναζετε μονάχοι...ΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ( και φυσικα και η Εκκλησια Του) επομενως δε πα να λετε εσεις....πειτε οτι θελετε ... ειναι σαν να φτυνετε στον ουρανο ....επάνω σας θα πεσει ( μη παρεξηγηθω δεν ριχνω ...καταρες!!)

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡ ΑΝΘΙΜΕ ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΟΣΤ, ΠΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ...ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΑΝΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΗ``ΤΟ ΒΛΑΚΟΠΟΔΑ`` ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΠΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ upskirt ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ,ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΣ ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟ Η` ΑΡΧΙΜΑΝΤΡΗΤΗ...ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΑΣ ΕΜΑΣ.........ΑΝΩΝΥΜΕ 11.05 ΘΕΑ...ΘΕΑ...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο Α Ν Ο Η Τ Ο Σ μπορεί να είναι κανεις 6:11. είμαι ο 11:05. αν θελεις κανε ενα πειραμα . διαβασε την καινη διαθηκη μια φορα απο την αρχη ως το τελος και θα καταλαβεις πολλα.... φυσικα αν δεχεσαι οτι ειναι αν μη τι αλλο ενα ιστορικο βιβλιο. με φιλικους χαιρετισμους 11:05!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ 11.05...ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΝΟΗΤΟ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ...ΚΥΡ ΑΝΘΙΜΟ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ UPSKIRT? ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΟΠΟΔΑ, Η ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΧΡΙΣΑ ΘΕΑ ΤΟΥ ΠΟΣΤ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΩ Θ` ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ? ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΥΡ ΑΝΘΙΜΑΣ.ΕΓΩ ΑΜΑ ΒΛΕΠΩ ΚΟΛΑΡΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΟΥ,ΕΣΥ ΑΜΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΣ. ΑΑΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΑΝΟΣ...ΡΙΞΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ. Ο 6.11 ΕΙΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

11:05 προς 6:11........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................κατα τη γνωμη σου οτι και αν πεις εχεις δικιο οποτε σταματω την συζητηση!δεν εχει νοημα. ο φιλος σου 11:05 the end!

Ανώνυμος είπε...

τελικα τι απο τα δυο τον ενδιαφερει
το μινι η το παγκαρι . Αφου ο ιδιος ενδιαφερεται για τον μαμωνα.

Ανώνυμος είπε...

1on allo i thriskia kai allo i papades.2on o agapitos anthimos pou leei oti koitame mono ta lefta klp kai prokaloume, as koitaksei ligo ti party tou pou prokalei!! menw apenanti apo ti mitropoli thessalonikis kai vlepw!! as poulisei kamia jaguar apo tis 5 pou exei ekei kas as parei kanena pio fthino autokinito na gemisei kai to pagari tis ekklisias!!
7:46 ειναι πραγματικα τραγικο να ακουγονται τετοια πραγματα απο οποιονδηποτε θρησκευτικο ηγετη,και ακομα πιο τραγικο να υπαρχουν ανθρωποι που χειραγωγουνται μ'αυτα!
pragmatika euge!!
an itan oloi autoi pragmatikoi xristianoi tha tous eixan kanei olous autous tous ''papades'' pera.

Ανώνυμος είπε...

ολοι εσεις τα αφασικα μαλάκια που εκτονώνεστε βρίζοντας την εκκλησία και τους ιερείς της, θέλω να σας δω όταν με το καλό ψοφήσετε κι εσεις και σας πανε τεσσερεις και ανοιξει να γινει το ταμειο και για την αφεντεια σας, που θα είναι η μαγκιά σας. Εκει να σας δω ψευτόμαγκες. Το να καλυπτεστε απο την ανωνυμία και να εκτωνόνεστε βρίζοντας και δείχνοντας τον αρρωστο ψυχικό σας κόσμο ειναι το πιο ευκολο. Κλασσικό σπορ ελληναρα που τα ξερει ολα και εχει αποψη για ολα γραφοντας στα αρχιδια του ολους τους υπολοιπους. Κλασικό παραδειγμα καφρου. Τωρα μπορετε να κοροηδευετε και να βριζετε ψευτομαγκες. Τοτε ομως να ειστε σιγουροι οτι θα σας φυγει η μαγκια και θα κλαιτε σαν μυξοκοριτσακια. Τοτε θα σου πω εσενα που βριζεις το Χριστο και την Παναγια πόσα απίδια εχει ο σακος. Καφρε!!

Ανώνυμος είπε...

THN ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΡΑΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΟΥΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ... ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ..ΜΑΣΟΝΟΣ!!

PANOS είπε...

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΑΤΕΙΣ ΚΑ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΗΛΟΥΣ.ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ