Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΦΓΑΝΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Περίπου 50 αφγανές μαθήτριες ασθένησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από πιθανολογούμενη επίθεση με αέρια στο σχολείο τους στα νοτιοδυτικά της χώρας, τόνισαν επίσημες πηγές, επισημαίνοντας το νεώτερο κρούσμα μίας μακράς σειράς τέτοιων επεισοδίων τους τελευταίους μήνες.

Οι έφηβες μαθήτριες ένοιωσαν αδιαθεσία και ορισμένες μάλιστα λιποθύμισαν μετά την εισπνοή αερίων σε σχολείο του Γάζνι, σε απόσταση δύο ωρών από την πρωτεύουσα Καμπούλ, τόνισε στέλεχος της τοπικής αστυνομίας.
«Πρόκειται ξανά για ιδίου τύπου επίθεση, με στόχο να αποθαρρύνουν τα κορίτσια να φοιτούν στα σχολεία», τόνισε ο Ναβρόζ Αλί Μαχμουντζάντα.
«Είναι πολύ ενοχλητικό. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη ποια ήταν η ουσία αυτή, ή ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση», πρόσθεσε.
Γιατρός από το τοπικό νοσοκομείο δήλωσε πως στην πλειονότητά τους τα κορίτσια δέχθηκαν τις ιατρικές φροντίδες και έλαβαν εξιτήριο, ενώ κάποια άλλα εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Όπως τόνισε πάντως, κανένα κορίτσι δεν κινδύνευσε να πεθάνει.
Το σημερινό επεισόδιο ήταν μία επανάληψη παρόμοιων γεγονότων σε άλλα σχολεία θηλέων με άγνωστα αέρια, που όπως τονίζουν οι αρχές πρόκειται για τοξικές ουσίες.
Οι Ταλιμπάν, που στη διάρκεια της διακυβέρνησής τους το διάστημα 1996-2001 είχαν απαγορεύσει την εκπαίδευση στις γυναίκες, έχουν καταδικάσει αυτού του είδους τις επιθέσεις και αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τέτοιου είδους απόπειρες.

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2010

1 σχόλιο:

vlaxopodas είπε...

αυτοι ειναι οι ισλαμοφασιστες ταλιμπαν τους οποιους πολλοι αναρχοαριστεριστες υποστηριζουν μονο και μονο επειδη πολεμουν την αμερικη..και πολλοι απο αυτους εχουν ερθει και ελλαδα ως λαθραιοι βλεπε περσινα επισοδεια για το δηθεν κορανι..