Σάββατο, Ιουνίου 05, 2010

ΈΚΚΛΗΣΗ ΤΡΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ...ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ;;;

Η δημοσιονομική σταθεροποίηση "πρέπει να γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξη Τύπου στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας όπου διεξήχθη η διήμερη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.
"Όσον αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο", τόνισε ο Τρισέ.
"Οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη δεν πρέπει να θεωρηθούν αρνητικές, γιατί η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού θα βοηθήσει στην εδραίωση της ανάπτυξης", πρόσθεσε.
Στην ίδια συνέντευξη η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελενα Σαλγάδο, η χώρα της οποίας προεδρεύει της ΕΕ, εξέφρασε την άποψη ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση πρέπει να ξεκινήσει το γρηγορότερο.
Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν απέρριψε τη φημολογία ότι η Ουγγαρία είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρας αυτής έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.
"Η Ουγγαρία έχιε κάνει σοβαρή πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίησή της", τόνισε ο Ολι Ρεν στους δημοσιογράφους στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας όπου συμμετείχε στη σύνοδο της G20.
"Τώρα η ουγγρική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και έδειξε τα πρώτα σημάδια κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης είναι υπερβολική", τόνισε ο ολι Ρεν.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 δεσμεύτηκαν να "καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία" για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά δεν αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις τράπεζες.
Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το τέλος της διήμερης συνόδου της G20 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 δηλώνουν έτοιμοι "να καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων όσον αφορά το κεφάλαιο και τη ρευστότητα" για τα πιστωτικά ιδρύματα.
Ωστόσο, οι υπουργοί και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών τηρούν σιγή όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής παγκοσμίως, φόρου στις τράπεζες, για τη χρηματοδότηση μελλοντικών σχεδίων διάσωσης.

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: