Πέμπτη, Ιουνίου 10, 2010

ΠΙΘΑΝΗ Η ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ...ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;;ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΝΝΕΦΟ...

Ανοιχτό άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου το ενδεχόμενο σύνδεσης των τελών κυκλοφορίας με τις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η βενζίνη να φτάσει στα 1,80 ευρώ το λίτρο, από 1,48 ευρώ.
«Αναμένω την εισήγηση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, μέρος της οποίας φαίνεται να έχει διαρρεύσει στον Τύπο», είπε μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους ο υπουργός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σενάριο μετακύλισης του κόστους των τελών κυκλοφορίας στον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων, είναι ένα από τα βασικά που εξετάζει η Επιτροπή, η τελική πρόταση- εισήγηση της οποίας θα είναι έτοιμη μέσα στον Ιούνιο. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η Επιτροπή από την κυβέρνηση, είναι να μεταφέρει όσο μπορεί το κόστος από την κατοχή του αυτοκινήτου στη χρήση του, όπως συμβαίνει σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών. Δηλαδή, όταν διαθέτει κάποιος αυτοκίνητο, να πληρώνει κόστος χρήσης αναλόγως τού πόσο το κινεί. Αν και πολλά είναι τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι, από την απαλλαγή ή μείωση των τελών για ειδικές ευπαθείς ομάδες (π.χ. άτομα με ειδικές ανάγκες) μέχρι την παροχή κινήτρων για απόσυρση των παλαιών οχημάτων, εκείνο που μοιάζει πιο «συμβατό» με τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, είναι η ενσωμάτωση των τελών στις τιμές των καυσίμων.
Δεδομένου, πάντως, ότι έχουν προηγηθεί τρεις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα από την αρχή του έτους και η τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα 1,48 ευρώ, πιθανόν να υιοθετηθεί μια μέση λύση. «Τα καύσιμα έχουν αυξηθεί πολύ και δεν είναι μονάχα το κόστος της βενζίνης στο αυτοκίνητο του καθενός μας, είναι και πώς αυτό πολλαπλασιάζεται μετά σε όλη την οικονομία. Γι΄ αυτό και δεν λέω να το πάμε όλο στη χρήση και να καταργήσουμε τελείως τα τέλη κυκλοφορίας που θα ήταν μια λύση, την οποία δεν θα είχα πρόβλημα να προτείνω προτού κάνουμε τις αυξήσεις στα καύσιμα. Εχοντας κάνει τις αυξήσεις, θέλει μια προσοχή και θα καταλήξουμε σύντομα σε πρόταση», είχε πει πριν από μια εβδομάδα μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Αν, πάντως, η κυβέρνηση μεταφέρει τα τέλη κυκλοφορίας στις τιμές των καυσίμων, θα επιτύχει το αντίθετο από το αποτέλεσμα που επιδιώκει- δηλαδή την αύξηση των εσόδων- καθώς οι επιπτώσεις στην κατανάλωση θα είναι καταστροφικές, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς καυσίμων. Και υπενθυμίζουν ότι μετά τις απανωτές αυξήσεις του ΕΦΚ, η μέση πανελλαδική τιμή έχει φτάσει στα 1,48 ευρώ, με συνέπεια η κατανάλωση βενζίνης να έχει υποχωρήσει τουλάχιστον 20%, εξανεμίζοντας ώς έναν βαθμό τα όποια οφέλη προσδοκούσε η κυβέρνηση από αύξηση εσόδων. «Αν τώρα η τιμή της βενζίνης φτάσει στα 1,80 ευρώ, η βουτιά της κατανάλωσης θα φτάσει στο 30% ή και περισσότερο, μειώνοντας ακόμη περισσότερα τα κρατικά έσοδα. Είναι λάθος πολιτική», προειδοποιούν τα ίδια στελέχη.

ΠΡΕΖΑ TV
10-6-2010

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προκειται περι ασχετων

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Που εκλέχθηκαν από τους σχετικούς!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΒΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ..

Διαβάστε το και διαδόστε το..

"Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα οι τραπεζίτες.

Για τους νόμιμους τοκόγλυφους, τους λήσταρχους ουσιαστικά, τραπεζίτες, και το «θεάρεστο» έργο που κάνουν, με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων, έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Θα ήταν πλεονασμός να το επαναλαμβάναμε.

Σήμερα όμως θα μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε και δολοφόνους κάτι που είχε προαναγγελθεί και το περιμέναμε όλοι.
Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις των νόμιμων τοκογλύφων.
Το αποτέλεσμα γνωστό.
Εκατοντάδες σπίτια χάνονται, για να καταλήξουν στα «κοράκια» που νταραβερίζονται με τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς που σε συνεργασία με τους τραπεζίτες ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι απ’ την μια μέρα στην άλλη θύματα της αναλγησίας και ασυδοσίας των τραπεζιτών.
Είναι χαρακτηριστικός ο διαφημιστικός πίνακας που παραθέτουμε από μια τέτοια «επιχείρηση».

Υπάρχει ένας πίνακας που δείχνει τις εξευτελιστικές τιμές που βγαίνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς).

Οι συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες», αφού φυσικά τους τα χώσεις χοντρά, αναλαμβάνουν να σε προμηθεύσουν σπίτι, απ’ αυτά που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες, σε «πολύ συμφέρουσα τιμή» όπως γράφουν.
Και όντως, ένα πρόχειρο τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα, είναι εξευτελιστικές οι τιμές με τα οποία αγοράζουν τα σπίτια αυτοί οι αετονύχηδες.

Και όπως ξέρουμε όλοι το ανθρώπινο μυαλό δεν θέλει πολύ ώρα να σαλτάρει. Είναι τρομερό να χάνεις κόπους μιας ζωής και ξαφνικά να βρίσκεσαι στον δρόμο θύμα του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου.

Πριν λίγο καιρό διαβάζαμε σε εφημερίδα: «Σε απόπειρα αυτοκτονίας οδηγήθηκε χτες 37χρονος, όταν τράπεζα, από την οποία είχε δανειστεί χρήματα, του ανακοίνωσε ότι θα κατασχέσει το σπίτι του.
Το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στο Χαλάνδρι… Οταν ο διευθυντής του υποκαταστήματος τράπεζας τού ανακοίνωσε πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε κατάσχεση της κατοικίας του, βγήκε στο δρόμο και περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Το επόμενο βήμα το είδαμε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία»."38χρονος μηχανουργός στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να κάνει το ίδιο στα δύο ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια απαγχονίστηκε, επειδή το σπίτι του βγήκε στον πλειστηριασμό λόγω της καθυστέρησης δύο δόσεων (1.600 ευρώ").

Γαμώτο, δεν φτάνει που μας ληστεύουν, άρχισαν και να μας δολοφονούν! Δεν είναι καιρός να παλέψουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σκοτώσουμε το απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που βιώνουμε;

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

με ελικόπτερα νύχτα θα φύγετε και σεις γαμιόλια πολιτικοί.
πόσοι από σας θα προλάβουν είναι το θέμα...

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους δεν θα εχουμε μποτιλιαρισματα !!!

Σημερα εκανα service το ποδηλατο μου.

Ειναι πολυ καλη μαρκα και δεν ειχε σκουριασει ιδιαιτερα, ειχα καιρο να κανω, νιωθω παλι παιδι.

Σε ευχαριστω Παπακωσταντινου !

Λεμε ενα βροντερο ΟΧΙ στα περιττα κοιλα.
ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

εγω που μενω σε χωριο 30 χλ. μακρια απο την πολη που εργαζομαι τι θα κανω αν φτασει 2 ευρω η βενζινη
τι λετε εσεις οι φωστηρες της κυβερνησης?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ 30 ΧΛΜ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ.