Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2010

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ

Την πρώτη αγωγή κατά της Μόνης Βατοπεδίου, με την οποία ζητείται η αναγνώριση της κυριότητας του Δημοσίου τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα, καθώς και η επιδίκαση 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και συγκεκριμένα αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος του Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αγωγή, ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011, ενώ θα ακολουθήσει έγερση και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Δημοσίου.

ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: