Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ...ΙΔΙΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ!!!

Το πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη, θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στη χειμαζόμενη οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο.
Το νομοσχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή στους στους επιχειρηματίες και τα συνδικάτα, χωρίς όμως να καταφέρει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, "θα διευκολύνει την δημιουργία θέσεων εργασίας, εργασιακή σταθερότητα και μεσοπρόθεσμα θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη για την ισπανική οικονομία", τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των απασχολουμένων, ενώ παράλληλα, θα παράσχει την απαραίτητη ευελιξία στις επιχειρήσεις για να προσαρμοσθούν στις δύσκολες συνθήκες.
Οικονομολόγοι εκτιμούν πως η μεταρρύθμιση της σκληρής εργατικής νομοθεσίας στην Ισπανία αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την ανάκαμψη της παραγωγικότητας και την αποτελμάτωση της οικονομίας, η οποία περνά δύσκολες ώρες μετά την κατάρρευση της "φούσκας" στον κατασκευαστικό τομέα.
Αντίθετα με τα εργατικά συνδικάτα, ο ισπανικός Τύπος εκφράζει σήμερα την υποστήριξή του στο πακέτο που παρουσίασε ο Θαπατέρο. Τόσο η κεντροδεξιά Ελ Μούνδο, όσο και η κεντροαριστερή Ελ Παΐς υπογραμμίζουν τη μεγάλη σημασία της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2010

4 σχόλια:

sosat είπε...

Το δημόσιο χρέος γίνεται ένας από τους πιο δραστικούς μοχλούς της πρωταρχικής συσσώρεσης.
Σαν με μαγικό ραβδί προικίζει το μη παραγωγικό χρήμα με παραγωγική δύναμη και το μετατρέπει έτσι σε κεφάλαιο, χωρίς νάναι υποχρεωμένο να εκτεθεί στους κόπους και στους κινδύνους που είναι αχώριστοι από τη βιομηχανική μα ακόμη κι από την τοκογλυφική τοποθέτηση. Οι πιστωτές του δημοσίου στην πραγματικότητα δε δίνουν τίποτα, γιατί το ποσό που δανείζουν μετατρέπεται σε κρατικά ευκολομεταβίβαστα χρεώγραφα που στα χέρια τους εξακολουθούν να λειτουργούν, όπως θα λειτουργουσαν αν ήταν ισόποσο μετρητό χρήμα. Άσχετα όμως κι από την τάξη των αργόσχολων εισοδηματιών που δημιουργιέται μ' αυτό τον τρόπο και τον αυτοσχέδιο πλούτο των χρηματιστών που παίζουν το ρόλο του μεσίτη ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο έθνος -καθώς και των φοροενοικιαστών, των εμπόρων, των ιδιωτικών εργοστασιαρχών, που μια καλή μερίδα του κάθε κρατικού δανείου τους προσφέρει την υπηρεσία ενός κεφαλαίου πεσμένου από τον ουρανό- το δημόσιο χρέος έχει δημιουργήσει τις μετοχικές εταιρίες,το εμπόριο με συναλλάξιμες αξία όλων των ειδών, την επικαταλλαγή (σ.σ. κερδοσκοπία πάνω στην αγοραπωλησία συναλλάγματος), με δυο λόγια: το παιχνίδι στο χρηματιστήριο και τη σύγχρονη τραπεζοκρατία.
-Μαρξ, "Το κεφάλαιο"

Ανώνυμος είπε...

ποιος τα πιστευει πια τα πρασινα καθαρματα ρε.

Ανώνυμος είπε...

kai giati tous prifisate reeee kai malista me aftodynamia,
eidate poso malakes eisaste reeeeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ 12-6-2010 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΜΟΥΓΚΑ.
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.
ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ.
ΗΤΑΝΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.