Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τους κλάδους νηπιαγωγών και δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου ενημέρωσε με επιστολή τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη ότι σύμφωνα με το ν. 3848/2010 προβλέπεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους ανωτέρω κλάδους Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Πρόθεση του υπουργείου είναι να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ο διαγωνισμός για την Ειδική Αγωγή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο υπέβαλλε κατ’ εξαίρεση αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης (Π.Υ.Σ.) ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.
Όπως ανακοινώθηκε, διαβιβάστηκε σχετικό αίτημα προς το Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης και ταυτόχρονα προωθείται Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: