Τρίτη, Ιουνίου 08, 2010

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ...ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ...

Την ικανοποίηση τους για την εφαρμογή του τριετούς ελληνικού προγράμματος εξέφρασαν οι επικεφαλής της Τρόικας στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως δήλωσε από το Λουξεμβούργο. Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «αστειότητες» τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ.
"Η Ελλάδα έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο και φιλόδοξο πρόγραμμα, στο οποίο οι Έλληνες πολίτες καλούνται να κάνουν μεγάλες θυσίες. Όμως το πρόγραμμα αυτό θα αλλάξει τη χώρα και της εξασφαλίζει 110 δισ. Ευρώ, τα οποία της επιτρέπουν να μην είναι ευάλωτη στις διεθνείς αγορές" ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο υπουργός ανέφερε πως στο πεντάμηνο του 2010 το έλλειμμα έχει μειωθεί περισσότερο από 40% . Η αύξηση των εσόδων αντιστοιχεί σε 8% και όπως τόνισε, είναι μικρότερη του στόχου καθώς δεν έουν συνυπολογιστεί τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ και από τους φόρους ειδικής κατανάλωσης.
"Η Ελλάδα έχει πάρει πολύ περισσότερα μέτρα για να επιτύχει το στόχο της και ακόμα και με μία μικρή απόκλιση των εσόδων, λόγω ύφεσης, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους", δήλωσε.
Ξεκαθάρισε πως η πορεία του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές αλλαγές εκτελούνται κανονικά την ώρα που οι αναδιαρθρώσεις συνεχίζονται. “Είμαστε εντός στόχου. Όλοι προσέχουν πολύ καλά τι κάνουν” δήλωσε.
Ακόμη, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, δήλωσε πως στο τραπέζι του Eurogroup υπήρχε η αίσθηση ότι όλες οι χώρες πρέπει να προβούν σε αναδιάρθρωση των οικονομικών τους.
Τόνισε πως οι αγορές δεν έχουν πειστεί από την Ε.Ε. ακόμα και οι πιέσεις των κερδοσκόπων συνεχίζουν να υφίσταται.
Προανήγγειλε ακόμη την ανανέωση εντόκων γραμματίων τον Ιούλιο από την Ελλάδα.
Όσον αφορά στον μηχανισμό στήριξης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως θα επιτρέπει σε χώρες να δανείζονται με τους όρους που δανείζεται η Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει η καθυστέρηση που υπήρξε στην περίπτωση της χώρας μας, καθυστέρηση που αναγνώρισε και ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.
Σχετικά με τις ποινές για τους παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας, η Ελλάδα συμφώνησε στην επιβολή αυστηρότερων οικονομικών και πολιτικών ποινών, όμως ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι κυρώσεις τόσο, δεν θα πρέπει να έχουν το χαρακτήρα "τιμωρίας", αλλά το χαρακτήρα "αποτροπής και διόρθωσης".

ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: