Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

ΡΑΣΟΦΟΡΑ ΤΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ΔΗΛ.ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ) ΣΤΟ ΒΟΛΟ,ΔΕΝ ΕΘΑΒΕ ΓΙΑΓΙΑ...ΕΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΠΡΩΤΑ!!!!

Διαπραγμάτευση οικονομικού περιεχομένου φέρεται να ζήτησε ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βόλο πριν τη νεκρώσιμη ακολουθία ηλικιωμένης γυναίκας.
Ο ιερέας, όπως οικεία πρόσωπα της θανούσης καταγγέλλουν, δεν ξεκινούσε την εξόδιο ακολουθία, εάν δεν καταβάλλονταν προηγουμένως χρήματα υπέρ της Εκκλησίας!
Συγγενείς και φίλοι της 93χρονης γυναίκας που κηδεύτηκε την περασμένη Δευτέρα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χρειάστηκε να περιμένουν για τουλάχιστον μισή ώρα από την προκαθορισμένη (11 π.μ.) έως ότου ο παπάς αρχίσει την εξόδιο ακολουθία.
Μέσα σε κλίμα πένθους, συγκεντρωμένοι στην εκκλησία γύρω από το φέρετρο, αποχαιρετώντας για τελευταία φορά το αγαπημένο τους πρόσωπο, συγγενείς και φίλοι άρχισαν να απορούν και να δυσανασχετούν για την απουσία του ιερέα και την καθυστέρηση έναρξης της νεκρώσιμης ακολουθίας.
Το λόγο της καθυστέρησης πληροφορήθηκε προς μεγάλη έκπληξή του ο γιος της θανούσης ηλικιωμένης. Με διστακτικότητα, μετά από ένα τέταρτο, τον πλησίασε εκπρόσωπος του γραφείου τελετών, ο οποίος διευκρινίζοντάς του ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση, τον ενημέρωσε πως εάν δεν έδινε χρήματα για την εκκλησία δεν θα ξεκινούσε η κηδεία.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου τελετών εξήγησε στο γιο της ηλικιωμένης ότι ήταν το μήνυμα που του μετέφερε ο ψάλτης της εκκλησίας.

Τότε μετέβη στο γραφείο του ιερέα και παρουσία του ψάλτη ρωτήθηκε «εάν θα δώσετε κάτι». Θέλοντας να αποφύγει άλλες καταστάσεις σε μια δύσκολη στιγμή για όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία, ο γιος της θανούσης έδωσε 50 ευρώ, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε να δώσει άλλα 20 ευρώ για τον ψάλτη και το νεωκόρο, αν μπόρεσε εκείνη την ώρα πάνω στο πένθος και την ταραχή του να συγκρατήσει σωστά την κατεύθυνση που θα είχαν τα 70 συνολικά ευρώ που έδωσε για να ξεκινήσει η κηδεία.
Μετά την καταβολή των χρημάτων περίμενε για να συμπληρώσει την απαιτούμενη απόδειξη ο ιερέας και μόνο τότε οι συγκεντρωμένοι είδαν τον παπά να ξεκινά την τελετή.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ενημερώθηκε χθες από τον «Τ» για το πρωτοφανές σε κηδεία περιστατικό, διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθεί και χαρακτήρισε απαράδεκτο εάν έχει συμβεί.
«Ως επί το πλείστον στις εκκλησίες μας οι κηδείες γίνονται δωρεάν. Οι ιερείς μας δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ», ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.
Συντάκτης: Βάσω Σαμακοβλή

ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2010


taxydromos.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτό το τίτλο πρεζα αν τον έλεγες για μουσουλμάνο παπά δεν νομίζω να πέρναγες καλά. Πρόσεχε ειδικά στο ...τσούλα της ορθοδοξίας...

Ανώνυμος είπε...

εφόσον φτάσαμε στο σημείο τα μεγάλα μυστήρια της θρησκείας μας να έχουν τιμοκατάλογο προτείνω ταμειακές μηχανές στις ενορίες και φυσικά ο παπάς να κόβει απόδειξη....

Ανώνυμος είπε...

Nα κόβουν αποδείξεις, να βγάλουν τιμοκατάλογο.
Σωστά όλα αυτά, τι σχέση όμως έχουν με το τσούλα της ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Να την έθαβαν με τα χεράκια τους μόνοι τους. Αυτή είναι και η μοναδική λύση ενάντια στο ξεφτιλίκι αιώνιο μαγαζάκι των γαμώ-παπάδων τράγων.
Η πίστη είναι η τελευταία και πιο ευτελής στάθμη της ανθρώπινης ψυχής, υπάρχουν ακόμη παραπάνω πολλά σκαλοπάτια, αλλά η ορθοδοξία όπως και κάθε άλλη χριστιανική αίρεση, φροντίζουν να κρατάνε τα καλά για την πάρτη τους.

Οι πιο σιχαμένοι είναι οι γιατροί κι οι παπάδες. Οι γιατροί είναι το πρώτο που βλέπεις μόλις ανοίγεις τα μάτια σου και οι παπάδες το τελευταίο μόλις πας στο μαρμάρινο μονοθέσιο.

Α σιχτίρι πια.
Κάποια στιγμή πρέπει να τα πάρουμε όόόόόόόόλα πίσω.