Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2010

«ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ...

Κατεβάζουν τα... μολύβια οι καθηγητές που βαθμολογούν τα γραπτά των πανελλαδικών εξετάσεων, ζητώντας να διασφαλιστεί άμεσα η πληρωμή τους. Πάντως, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας ανέφερε χθες στην «Κ» ότι η απαραίτητη υπουργική απόφαση για τις πληρωμές των καθηγητών έχει υπογραφεί από τις 4 Ιουνίου από τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ειδικότερα, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των γραπτών, η οποία θα έχει επίπτωση στον χρόνο ανακοίνωσης των βαθμών, θα προκαλέσει η απόφαση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές να απέχουν από τη βαθμολόγηση των γραπτών από σήμερα και έως ότου υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση για πληρωμή των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έως τώρα έχουν βαθμολογηθεί πάνω από τα μισά γραπτά. Την ανησυχία της ΟΛΜΕ για τη μη άμεση καταβολή των δεδουλευμένων προκαλεί, όπως λέει η ομοσπονδία, η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι «δεν μπορούν να λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή η οποία υπερβαίνει το 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους -έναντι του 50% που ίσχυε μέχρι πρότινος- και επομένως δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν οι εμπλεκόμενοι συνάδελφοι άπαξ. Πρόθεση του υπ. Παιδείας είναι να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί από τα εντελλόμενα και σε τρεις δόσεις». Να σημειωθεί ότι με βάση τη σχετική ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, η αμοιβή είναι 2,10 ευρώ για κάθε γραπτό που βαθμολογείται, ενώ ο κάθε καθηγητής δεν μπορεί να βαθμολογήσει περισσότερα από 600 γραπτά. Υπολογίζεται ότι στη βαθμολόγηση των γραπτών θα συμμετάσχουν 10.000 καθηγητές ενώ στην επιτήρηση των εξετάσεων συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί με 24 ευρώ ημερήσια αμοιβή.

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «εμπαιγμό», καθώς σε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας κ. Ιωάννη Πανάρετο στις 26 Μαΐου «ο υφυπουργός μάς διαβεβαίωσε ότι υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) την ίδια μέρα και την απέστειλε για υπογραφή στον υπουργό Οικονομικών. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, δείχνοντας καλή πίστη. ανέστειλε την αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα». Στις 4 Ιουνίου «διαπιστώσαμε ότι η περιβόητη πλέον ΚΥΑ, που αφορά τις αμοιβές των εμπλεκόμενων στις πανελλαδικές, δεν είχε ακόμα δημοσιοποιηθεί».
Στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επίσης, η Ενωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διαμαρτύρεται για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας για περικοπή της ύλης αποκλειστικά στα μαθήματα των θετικών επιστημών. Σύμφωνα με την ΕΕΧ, «ενδεικτικά στη Β΄ Γυμνασίου τα θετικά μαθήματα αποτελούν το 20% του προγράμματος ενώ τα γλωσσικά μαθήματα, χωρίς τις ξένες γλώσσες, το 37,1%». Η ΕΕΧ διαμαρτύρεται ότι «δεν έγινε διάλογος για τη μείωση της ύλης ενώ θεωρεί ότι απαιτείται επανεξέταση της λειτουργίας και των στόχων του εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να καταστεί αποτελεσματικό, με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες και όχι με ρυθμίσεις που μάλλον περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσουν παρά θα επιλύσουν», όπως λέει.

Για ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε λουκέτο επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους κάνει λόγο η Πανελλήνια Ενωση Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, θεωρώντας ότι οι όροι αδειοδότησης των εργαστηρίων (κυρίως ως προς τις κτιριακές εγκαταστάσεις και την εγγυητική επιστολή) που όρισε το υπ. Παιδείας είναι ανέφικτοι. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 5.000 Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και οι σπουδαστές τους έχουν στόχο να μάθουν μια τέχνη ή να αποκτήσουν μια δεξιότητα που θα τους χρησιμεύσει στην αναζήτηση δουλειάς. Ενδεικτικά, τα περίπου 1.350 εργαστήρια που ειδικεύονται στην Πληροφορική είναι ουσιαστικά «φροντιστήρια Πληροφορικής». Από τις υπόλοιπες ειδικότητες, μεταξύ των πιο περιζήτητων είναι κομμωτική, μανικιούρ, πεντικιούρ, γραμματειακή υποστήριξη, οικονομικά. Οι σπουδαστές των ΕΕΣ φθάνουν τις περίπου 200.000, καθώς πολλοί συμμετέχουν σε εξαμηνιαία προγράμματα σπουδών με κόστος περί τα 600 ευρώ μαζί με τα έξοδα πιστοποίησης. Η ένωση κάνει επίσης λόγο για δημιουργία ολιγοπωλιακών καταστάσεων στην περίπτωση που οι χρηματοδοτήσεις της διά βίου εκπαίδευσης δοθούν μόνο στα Κέντρα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΕΚ). «Τα ΕΕΣ έχουν βρεθεί μπλεγμένα στη νομοθετική ρύθμιση που αφορά τα κολέγια και τους επιβάλλονται ανεδαφικές, σκληρές και εξωπραγματικές απαιτήσεις λειτουργίας, δημιουργώντας πολλαπλά ερωτήματα για τη στάση της Πολιτείας και του υπουργείου, ενώ ταυτόχρονα διαγράφουν ένα αβέβαιο μέλλον σε έναν κλάδο που καλύπτει εντελώς διαφορετικές ανάγκες από αυτές των κολεγίων», αναφέρει η ένωση.

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2010

Αποστολος Λακασας

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα εδώ έχουν δίκιο οι εκπαιδευτικοι.

Πότε να διαμαρτυρηθούν? Το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστα?

Μη γίνεσαι παπαγαλάκι.

Δε παθαίνουν τπτ τα παιδιά για 2-3 εβδομάδες αργότερα!

Ανώνυμος είπε...

Oχι ανωνυμε γιατι το καλοκαιρι πρεπει να κανουν διακοπουλες για εναν μηνα.

Αν εχουν τοσο μεγαλα προβληματα να κατσουν μπροστα απο το συνταγμα ολο το καλοκαιρι και να κανουν την Αθηνα απροσπελαστη αλλα τα καιμενουλια δεν θελουν να ταλαιπωρουνται !!

Αυτο λεγεται καταχρηση εξουσιας, μιας εξουσιας που εγω και εσυ τους εχουμε δωσει.

Σε λιγο θα μας που και οι αστυνομοι οτι δεν συλλαμβανουμε κανενα κλεφτη αμα δεν δεχτητε τα αιτηματα μας.

ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΑΚΛΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ !
ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ FACE BOOK.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ "ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ" ΤΟΥΣ.

Διαβάστε και διαδόστε το...

"Οι τράπεζες, με μπροστάρη την Eurobank έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και τη ζωή μου: η εν λόγω τράπεζα μέσω των τηλεφώνων 211 1205000, 211 1205331! Έχω φτάσει να είμαι με...10 ευρώ στην τσέπη, να μην μπορώ να βγω έξω να πιω έναν καφέ. Η πίεση σταθερά 16 η μεγάλη και 11 η μικρή! Πως να μείνω ήρεμος μετά από όλα αυτά; Να αρχίσω να παίρνω...ναρκωτικά; Όχι, αυτό δεν θα γίνει ποτέ! Το μόνοπου παρακαλαω είναι να με βρει κανά εγκεφαλικό ή καμία καρδιακή προσβολή ή να καταφύγω στη «λύση» της αυτοκτονίας"

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ-ΑΠΕΙΛΟΥΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τον κόσμο.

ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη και αισχος ρε !!

Τσογλαναραδες, τα παιδια ρε;;
Τα παιδια σαν ασπιδα ;;

Παιζετε με τα παιδια για τα φραγκα ;

Τα παιδια αυτα που θα δουλευουν ολη την ζωη τους για να πληρωνουν τις γαμημενες σας συνταξεις ;;

Τον πουλο ολοι σας θα πατε ακλαυτοι μαζι με το υπολοιπο σαπιο συστημα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 10:51 και με τον 12:04.

Καταπληκτικό και πολύ αληθινό το σχόλιο:
ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΑΚΛΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ !
ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Re anvnyme toy 10.06, tempelh ka8hghtako, sa de ntrepeste re tempeloskyla na doyleyete ka8e mera dyo wres,na kanete diakopes 4 mhnes to xrono kai na plhrwneste oso plhrwnontai oi alloi dhmosioi ypallhloi poy doyleyoyn 7wro. Mh pw gia idiwtiko tomea. Re tempeloskyla poy kanete kataxrhsh e3oysias, ta grapta einai ypoxrewshs sas na ta dior8wsete, doyleia sas einai, xwris lefta ofeilate na ta dior8wsete oloi.
Esy de ftais, ekmetalleysesai to sapio syndikalismo sas poy exei kataferei ta megalytera pronomia apo ka8e allo, kala kaneis. Apla skepsoy ligo toys alloys se ola ta alla epaggelmata poy doyleyoyn pragmatika kai mox8oyn kai ton eyato soy poy baras myges kai katalabe oti prepei na sai poly eyxaristhmenos kai oxi axaristos.

ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ είπε...

Ρε πρέζα, κι ο λαϊκισμός έχει όρια! Η αποχή από τη βαθμολόγηση για μια μέρα είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Το γεγονός ότι καταπατούνται κατάφωρα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες για δεκαετίες με το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία το παραβλέπεις; Στο κάτω κάτω της γραφής τι πρέπει να κάνει κανείς για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του; Μη βγάζεις κι εσύ κόμπλεξ. Όσο για τους άλλους που σχολιάζουν τους έχει σαπίσει τα μυαλά η τηλεόραση. Τέτοιες παπαριές λένε ο Καμπουράκης και ο Λυριτζής...

Ανώνυμος είπε...

re douleyete h den doyleyete elaxisto? Plhrwneste gia kati to opoio eiste ypoxrewmenoi na kanete h oxi? Exete olo to kalokairi kai argies adeia h oxi? Poia ergasiaka dikaiwmata re aisxroi poy moy ma8ate kai syndikalismo? O syndikalismos sto pio arrwsthmeno proswpo toy einai sto klado sas. Sixa8hka pragmatika thn argomis8ia kapoiwn kai ws ma8hths kai ws ergazomenos. Eyxomai me to dnt na strwsoyn kapoia pragmata se ayth th xwra giati den paei allo na plhrwnw xiliades malakes na "doyleyoyn" ta paidia 2 wres th mera. Ti ypoyrgoi kai boyleytes, se esas einai h pragmatikh aimorragia twn xrhmatwn.

ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ είπε...

Ανώνυμε των 3.50, που σιχάθηκες την αργομισθία των ευνοημένων: Αφού είναι τόσο ωραία τα πράγματα, γιατί ρε δεν έγινες και συ καθηγητής; Αλλά γι' αυτό έχουμε καταντήσει έτσι: εύχεσαι να στρώσουν οι καθηγητές με το ΔΝΤ και δε βλέπεις ότι το επόμενο θύμα θα είσαι εσύ. Πάρε την ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Μπόμπολα, δες και λίγο MEGA για να ενημερωθείς και να σχηματίσεις άποψη και να τη γράφεις σ' αυτή την αλλόκοτη γραφή.

Η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία είναι ένας καθρέφτης της ελληνικής κοιωνίας. Υπάρχουν και οι τεμπέληδες, όπως υπάρχουν σε κάθε κλάδο (και ειδικά στο δημόσιο), υπάρχουν όμως και κάποιοι οι οποίοι έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα (από ξερονήσια μέχρι τα βουνά), έχουν διαλύσει οικογένειες, καθημερινά παλεύουν να βάλουν στο κεφάλι των παιδιών πέντε πράγματα από μεράκι. Αυτή η δεύτερη κατηγορία εκπαιδευτικών (και πίστεψέ με δεν είναι λίγοι) ύστερα από ατέλειωτες ώρες διάβασμα και εξετάσεις (σε σχολεία, πανελλαδικές, πανεπιστήμια, ΑΣΕΠ)έχουν την απαίτηση να πληρώνονται όπως ο νόμος ορίζει. Και η βαθμολόγηση των γραπτών πρέπει να πληρώνεται (σε αντίθεση με τις επιτηρήσεις) γιατί δεν αφορά όλους τους καθηγητές, παρά μόνο κάποιες ειδικότητες. Από πότε είναι έγκλημα να διεκδικεί κάποιος τα δικαιώματά του; Εσύ, σαν παπαγαλάκι της Διαμαντοπούλου, συνέχισε να εύχεσαι να τους καταστρέψει το ΔΝΤ και θα έρθει και η ώρα σου.....

Ανώνυμος είπε...

ais8anesai adikhmenos ypallhlos apo oti katalaba, ee? To DNT file moy einai gia mena h swthria ths xwras. To katalabaineis ayto? Kapoioi apo mas doyleyoyme 2 doyleies gia na plhrwnoyme foroys gia xiliades argomis8oys. Kai anaferomai mono stoys ekpaideytikoys, giati kanenas allos klados toy dhmosioy den einai se toso eyreia klimaka argomis8oi.
Doyleyw 12 wro ka8e mera, apo tis 4 to prwi metafores, gia na kataferw na parw lefta na antape3el8w oikonomika. Se syn8hkes stressogones poy den fantazesai pote soy. Kai bgazw osa bgazeis esy me ena dywro ka8e mera, poy 3ypnas 10 kai feygeis stis 1 apo to sxoleio.
To na 8ewreis ka8e prospa8eia stamathmatos ayths ths asydosias kati mempto, to 8ewrw proklhtiko agaphte. Kai einai proklhtiko gia mas toys ypoloipoys poy eimaste oi "plhbeioi" kai blepoyme kapoioys eynohmenoys na einai axaristoi.
Kyrie, efoson egines ekpaideytikos, to melhma soy einai na metadwseis gnwseis sta paidia kai oxi na koitas na peraseis akoma pio xalara apo oti pernas.
Kai epeidh anafer8hkes gia eparxia, se plhroforw oti ta xw faei me to koytali kai einai to pio xazo paradeigma poy mporeis na moy dwseis.
Eimoyna pentaetoys ston Ebro prin xronia sta fylakia, mia zwh sta kakotraxala na trexw me toys toyrkoys apenanti kai ta g3 gemata. Ekana wraria nyxterina, prwina poy oyte dianoeisai esy san ekpaideytikos, kai epairna osa esy.
Kai epeidh 8a moy peis "nai egw ekpaideyw omws kai einai dyskolo", se plhroforw oti h kalyterh periodos moy tote htan otan phra to loxioshmo kai phga sto loxo kai ekpaideya ta neoydia. Poly kalytero apo ta fylakia poy moy fagan th zwh. Apo blakeia paraith8hka kai twra anapolw ekeines tis stigmes. Gia ayto mh moy les gia eparxia agaphte kai dyskolies. Makari na r8oyn ta sklhra metra toy DNT, na alla3ei epiteloys h lamogistikh nootropia toy ellhna poy 8elei to raxati monimws anti na doyleyei.
Epishs phgaine se 3ena blogs poy sxoliazoyn ayta poy ginontai sthn Ellada, opoy oi an8rwpoi einai doyleytarades kai filotimoi kai pane mprosta, na deis ti tempeloskyla mas anebokatebazoyn. Kai etsi einai ontws.

Ανώνυμος είπε...

το έρμο το χούι του Ελληνα... (*)

ο καθενας απο μας κανει την πιο δυσκολη-απαραιτητη-υπευθυνη δουλεια, τα επιδοματα του ειναι απολυτως δικαιολογημενα, τα εργασιακα του ασχημα κτλ κτλ

αντιθετα, οι αλλοι κανουν την πιο χαλαρη-αχρηστη-ανετη δουλεια, τα επιδοματα τους ειναι εντελως απαραδεκτα, τα εργασιακα τους προκλητικα κτλ κτλ

ενα καλοπροαιρετο παραδειγμα:

εσεις κ.λοχία, με ενα απλο απολυτηριο λυκειου και διορισμο με βυσμα, γιατί πληρωνεστε οσο και ενας ειδικευομενος γιατρος με 6 χρονια σπουδες + αγροτικο? και τί χρειαζονται τα φυλακια απο τη στιγμη που υπαρχει (δλδ. εμεις πληρωνουμε) Συνοριοφυλακη? και γιατί εσεις να παιρνετε συνταξη σε 25 χρονια κι ολοι εμεις σε 40?

αμα σε πω "αργομισθο" θα παρεξηγηθεις, σωστα?
ομως πολυ πολυ ανετα λες τους αλλους αργομισθους, ετσι? :ρ


* κι εγω το εχω αυτο το χούι, μη νομιζεις πως ειναι κατι προσωπικο- αποδειξη αυτα που μολις εγραψα! :)

Ανώνυμος είπε...

7.32, les blakeies kai akyra paradeigmata alla 8a sou apanthsw.
To an xreiazetai mia doyleia, den exei kamia apolytws sxesh me ayta poy leme tosh wra. E3etazoyme an doyleyeis sklhra, oxi an a3izei h doyleia soy, to katalabaineis ayto?
Mporei kapoios na doyleyei se biotexnia paragvghs magiw 12 wres th mera, kai enas gymnisths na 8ewrei to epaggelma ayto axrhsto, ayto de shmainei oti den prepei na plhrwnetai aytos poy ftiaxnei magiw. Allo 8ema einai h xrhsimothta toy stratoy poy dikaiwma soy na amfisbhteis giati exeis para-ektimhsh th dedomenh eley8eria poy exeis xronia tera kai th brhkes etoimh, kai posws me endiaferei. Opws kai twra poy metaferw galata esy mporei na mhn pineis, ayto de shmainei oti kanw axrhsth doyleia. Ayto poy 3erw epeidh exw faei me to koytali mpolika epaggelmata kai ena apo ayta einai o stratos, einai oti ston idiwtiko tomea efaga poutsa megalh, sto strato kati tis ligoterh alla den payei na einai poutsa poy den trwei kanenas allos DY plhn giatrwn kai astynomikwn.
8ewrw oti oi dyo parapanv bgazoyn xontrh doyleia poy den anagnvrizetai apo kanenan. Oi giatroi e3ontwtika wraria mesa sthn aka8arsia ka8e mera, oi astynomikoi to idio syn epikindynothta terastia kai aplhrwtes xiliades yperwries. Kai omws, aytoi einai oi ypallhloi-hrwes oi opoioi askoyn 'leitoyrghmata' kai plhrwnoyn diarkws ta spasmena twn allwn kai plhrwnontai to idio me toys alloys oi opoioi doyleyoyn dyo wres th mera kai apergoyn gia ta grapta.
a3iologwntas thn doyleia twn giatrwn poy aneferes agaphte se sygkrish me toys daskaloys kai mena poy hmoyn loxias, oi giatroi 8a prepe na plhrwnontai 5000 toylaxiston gia thn koyrash toys se sxesh me toys daskaloys.
Kai epeidh anafer8hkes sto asfalistiko kai katalaba oti eisai ama8estatos, se plhroforw oti kai oi stratiwtikoi kanonika 35 xronia yphresias doyleyoyn san toys alloys, apla esy eisai anenhmerwtos.

Ανώνυμος είπε...

ενας μια ζωη και σημερα, ανυπαρκτος πρωην εποπ, αμορφωτος, που βγαλε ενα λυκειο και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΓΙΝΕ ΕΠΟΠ ΜΕ ΒΥΣΜΑ, το παιζει και πολυ μουρη επειδη ειναι γαλατας...
μαλιστα, κι ενας εκπαιδευτικος που χει φαει τη ζωη του στα θρανια μεχρι να τελειωσει σχολειο πανεπιστημιο και να δωσει εξετασεις να διοριστει, ειναι για τον πουτσο...
τι μαλακιες αραδιαζεις ρε νουμερο;
που σουν εποπ και κουραζοσουν...σιγα τα λαχανα ρε μαλακα, κι εγω εκανα φανταρος στα συνορα, και ειχαμε τους εποπ να τον παιζουν ολη μερα,κι οποτε ειχαν υπηρεσια βλαστημαγανε...
περιττο να σου πω οτι το 90% ηταν τελειως ανικανοι και βλακες... μονο για να σαλαγανε κανα κοπαδι ή να σπανε πετρες...
το υπολοιπο 10% ηταν απλα κατω του μετριου...
αλλωστε για αυτο γινανε και εποπ...
ανικανοι να ανοιξουν ενα βιβλιο και να περασουν εστω σε σχολη υπαξιωματικων,για να υπηρετησουν το στρατο αφου τοσο τους αρεσει...
τα νευρακια σου για την αποτυχια της ζωης σου βγαλτα αλλου...
μιλανε ολοι μιλανε κι οι εποπ, που σε μια στραβη θα παραιτηθουν σε ενα βραδυ ολοι...
παρτο χαμπαρι,κρινομαστε ολοι για τις επιλογες μας στη ζωη, καποιοι απλα επελεξαν να κοπιασουν στο διαβασμα για να δουλευουν σε μη χειρονακτικες δουλειες...
το να λες σαν μεγαλυτερο προσον σου οτι εγινες λοχιας ειναι για γελια...
και φυσικα να παρουν 5000 οι γιατροι...
και ολοι οσοι προσφερουν καποιο λειτουργημα πρεπει να ναι καλοπληρωμενοι για να υπηρετουν σωστα...
οσο για το αν δουλευουν 2 ωρες οι εκπ/κοι την ημερα αυτο ισχυει στο κοσμο σου και μονο...
και για να καταλαβεις τελος το θεμα με τις πληρωμες, ειναι σα να σου πει το αφεντικο σου οταν τελειωσεις τη δουλεια σου να πας 4-5 ωρες την ημερα για εξτρα υπηρεσια σε αλλη εταρια για μεταφορες και σ/κ και να παρεις τα αρχιδια του...
αντιδρας ή όχι;;;

Ανώνυμος είπε...

λοχια μου, o 10:23 ειπε ολα οσα ηθελα σε πω κι εγω, αλλα ημουν ευγενικος...

με αυτο το ξερολιστικο στυλακι σου, μπορει να ψαρωνανε τα φανταρακια σου τοτε...
αλλα εγω που ειμαι γεωπονος, 11 μηνες ανεργος και περιμενω μια γαμημενη 8μηνη συμβαση καθε χρονο, το εχω γραμμενο στα αρχιδια μου, και χωρις παρεξηγηση...

τα "αμαθεστατος" και "ενενημερωτος" απλα στα επιστρεφω, γιατι πολυ απλα εσυ δεν εχεις ιδεα απο τον κοπο των αλλων (εκτος απο του εαυτου σου)


ΥΓ το ότι απο τις κρατησεις στους μισθους αυτων των ανθρωπων που τοσο ευκολα κατηγορεις, πληρωνοσουν εσυ για 5 χρονια, προφανως δεν μπορεις να το σκεφτεις, ετσι? ή το σκεφτεσαι και δεν μπορεις να το παραδεχτεις?

Ανώνυμος είπε...

Ρε 10.23 και 11.05, σοβαρολογειτε τωρα η λετε μαλακιες του ανθρωπου απλα για να τις πειτε? Δεν συγκρινονται καποια επαγγελματα του Δημοσιου με καποια αλλα. Οπως και οι ΕΠΟΠ με καποιους αλλους στο γραφειακι τους που δουλευουν τεσσερεις ωριτσες και φευγουν. Υπαρχει τεραστια αποκλιση στη δυσκολια. Και εγω οταν πηγα κληρωτος που μας τρεχαν δεν τους χωνευα, αλλα αν το καλοσκεφτεις αργοτερα μολις αποστρατευτεις σε συγκριση με τους αλλους δημοσιους υπαλληλους τρεχουν πανω στα ξεροτοπια σε αντιξοοτητες και πληρωνονται το ιδιο.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα προτιμουσα να σπουδαζω σε ΑΕΙ απο το να ημουν ΕΠΟΠ στα συνορα να τρεχω σα το μαλακα ολη νυχτα μες στο κρυο. Στο ΑΕΙ οταν πηγαινα κοιμομουν μεχρι το μεσημερι και μετα διαβαζα δυο τρεις ωρες και το βραδυ ζουσα τη φοιτητικη μου ζωη.
Μετα επιασα δουλεια και τωρα αναπολω εκεινες τις μερες. Εννοειται οτι δεν θα προτιμουσα να ημουν ΕΠΟΠ και να ανταλλασσα τη φοιτητικη μου ζωη. Δεν συγκρινονται και ειναι μεγαλη μαλακια να το λετε.

Ανώνυμος είπε...

sto prwto tempelh:
Nai re morfwmene, eimaste kai katwteroi soy to paradexomaste oti eimaste katwtera onta, giati doyleyoyme sa ta skylia apo ta 3hmerwmata gia na pineis to galataki soy esy otan 3ypnas prin pas sxoleio.
Nai re eimaste axrhstoi poy metaferoyme ta delivery poy esy me ta lefta poy soy dinw apo toys foroys moy gia doyleia poy den parageis, agorazeis.
Nai re den paragw ergo otan briskomai sto fylakio me ta g3 gemata kai ton toyrko apenanti, 3erw omws oti an den eimoyn egw ekei 8a yphrxe h mia bash toy nato akomh sto shmeio, h fylakio twn toyrkwn.
To 3eroyme oti kapoioi gennh8hkame katwteroi gia na yphretoyme khfhnes poy apo mikroi oi goneis toys toys pareixan ta panta gia spoydes enw se alla paidia den eixan ta basika kai eprepe na doylepsoyn gia na fane.
Den xreiazetai na mas to les kai olas. Apla na ma8eis na ektimas agoraki oti zeis se mia koinwnia poy ESY den parageis tipota kai zeis apo to ergo twn xeironaktikwn an8rwpwn poy frontizoyn na soy ta parexoyn ola me to mis8o poy pairneis apo toys foroys toys enw den ton a3izeis gia th koyrash soy. Kai oi alloi 150000

Ανώνυμος είπε...

ston deytero agaphto poy to paizei kai eygenikos enw eirwneyetai.
Oso eisai esy gewponos, allo toso kai egw eimai daskalos. Poly apla les blakeies gia gewponoys gia na to pai3eis antikeimenikos:
Alh8eia an se rwthsw gia ta stadia px ths ntomatas, ti kanoyme sto sporeio, sto fytwrio h sto 8ermokhpio, ti trofopenies yparxoyn, ti xrhsimopoiyme gia thn antimetwpish toys, oyte idea den exeis. Kai nai, opws fantasthkes exw doylepsei kai 8ermokhpio. Kai moy les gia oxtamhnes symbaseis enw eisai anergos gia 11 mhnes, pws ginetai ayto mono esy to 3ereis. Asta loipon ayta agaphte.