Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2010

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει σήμερα για το προσχέδιο της απόφασης για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.
«Οι συνεμπνευστές του σχεδίου ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να το καταθέσουν για ψήφιση στις 10.00 (17.00 ώρα Ελλάδος)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο προεδρεύων του σώματος πρεσβευτής του Μεξικού Κλοντ Έλερ.
Το σχέδιο, το οποίο υποβλήθηκε στο ΣΑ στις 18 Μαΐου, προβλέπει πως το Ιράν δεν θα μπορεί να επενδύει σε ορισμένες ευαίσθητες δραστηριότητες, όπως ορυχεία ουρανίου και πως τα πλοία του θα μπορούν να υπόκεινται σε νηοψίες στα διεθνή ύδατα. Επίσης, απαγορεύει την πώληση στο Ιράν οκτώ νέων τύπων βαρέων όπλων, όπως άρματα μάχης.
Επιπλέον, συνοδεύεται και από τρία παραρτήματα που καταγράφουν τα φυσικά πρόσωπα, τις εταιρείες και τις τράπεζες του Ιράν που θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα λίστα για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στα παραρτήματα περιλαμβάνεται το όνομα μόνον ενός φυσικού προσώπου, του Τζαβάντ Ραχίκι, επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΑΕΟΙ) και 41 εταιρειές και τράπεζες.
Μεταξύ αυτών, οι 23 θεωρούνται πως συνδέονται με τις πυρηνικές και βαλλιστικές δραστηριότητες του Ιράν, οι 15 ελέγχονται ή συνεργάζονται, με το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης και τρεις ελέγχονται από την ναυτιλιακή εταιρεία της Ιρανικής Δημοκρατίας.
Το τελικό κείμενο αναφέρεται στην "σπουδαιότητα των πολιτικών και διπλωματικών προσπαθειών για να επιτευχθεί μία λύση μέσω της διπλωματίας, η οποία θα εγγυάται πως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει αποκλειστικώς ειρηνικό χαρακτήρα" και "υπογραμμίζει προς αυτήν την κατεύθυνση τις προσπάθειες της Τουρκίας και της Βραζιλίας".
Τέλος, υπογραμμίζει τη σημασία να επιμείνει το ΣΑ ώστε "το Ιράν να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που αναδύονται από το πυρηνικό του πρόγραμμα".
Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στον Ισημερινό δήλωσε ότι "αυτές θα είναι οι πλέον ουσιαστικές κυρώσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Τεχεράνη".

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PIOI ANARXIKO RE PREZA AFTOI POU PERSI EKEGE TIN ATHINA 1 VDOMADA , FETOS GIATI DEN XESIKONONTE RE PREZA
MIPOS GIATI DEN INE O KARAMANLIS PROTHIPOURGOS ;;; AMA ITAN TORA PROTHIPOURGOS KE EPERNE AFTOI TIN APOFASI TO DIKASTIRIO TI GINOTAN EMFILIOS;;; H THA EKEGAN KE OLOI TIN ATIKOI;;;;;;;!!!!!!

AFTO SIMENOI PREZA OTOI PRERISI DDEN TIN EKPSAN OI ANARXIKOI ALA OI PRASINOFPOURI NEOLAIA , TRAMPOUKOI KE VOLEMENONA KOLOPEDA POU TORA DEN TOUS KEGETE KARFI GIA ALEXIDES, ZARTINIERES KE... KE... , GIATI AFTOI INE TO MPATSOK

AFTOI ISTE OI SOSIALISTES FASISTES TOU KERATA , K PROVOKATORES , NA TA FOTONETE STOUS ANARXIKOUS KE STO SIRIZA OUST MPATSOK.

OI ANARXIKOI EXOUN EPIXIRIMATA RE DEN INE XEPESMENOI SOSIALOFASISTES POU PROSPATHOUN NA EPIVLITHOUN ME TIN VIA.

Ανώνυμος είπε...

ντάκσει παιδιά, αποφασίσατε για το μέγεθος της γραμματοσειράς; γιατί μας έχετε βγάλει τα μάτια!
α, και κάτι άλλο.. χωρίς να θέλω να επέμβω στη σελίδα σας, τη μαλακισμένη τη ντούβλη θα τη βγάλετε από δεξιά; ντάξει, οκ, την κάναμε την πλάκα μας, αλλά πάει, πάλιωσε τώρα..
θα βγάλει το #2 έτσι κι αλλιώς σε λίγο καιρό, θα βάλετε την καινούρια ανάρτηση..

Ανώνυμος είπε...

4:41, το γεγονός ότι:
- γράφεις κεφαλαία
- γράφεις greeklish
- λες το πασόκ μπατσόκ
- κάνεις κραυγαλέα ορθογραφικά λάθη
- "υποστηρίζεις" τους αναρχικούς

δε βοηθά να περάσεις την προπαγάνδα σου για το ότι "κάηκε η αθήνα", "η αθήνα καιγόταν μια βδομάδα" και "την αθήνα την έκαψαν πρασινοφρουροί και βολεμένοι".

υπαλληλίσκοι-προβοκάτορες, δεν θα κάτεφέρετε να περάσετε την προπαγάνδα σας μέσω των blogs και ειδικότερα μέσω αυτού του blog. έχετε την τηλεόραση, μείνετε σε αυτή, καλά πάτε.

την επόμενη φορά, να είσαι λίγο πιο προσεκτικός και ίσως δε σε καταλάβουμε.