Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;;;ΕΧΕΤΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ;;;
ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;;;;

«Ισχυρή ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις θυσίες του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου την παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ στην Αθήνα. Ανέφερε ότι στόχος είναι να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της, και «να δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομία με διαφάνεια, με προστασία του εισοδήματος και των συντάξεων».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πώς θα συντονιστούν οι προσπάθειες, ώστε η Ευρώπη να βγει από την κρίση πιο ανταγωνιστική, έχοντας μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και στην πράσινη ανάπτυξη.

Επίσης, συζήτησαν τα ζητήματα της περιοχής. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γ. Μπούζεκ για τις προσπάθειες επίλυσης του θέματος του ονόματος με την ΠΓΔΜ, για την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανοικοδόμηση μιας νέας σχέσης βασισμένη στις αρχές της καλής γειτονίας και της εδαφικής ακεραιότητας.
Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με το απευθείας εμπόριο ΕΕ και κατεχομένων στην Κύπρο με τον Γ. Παπανδρέου να εκφράζει για ακόμα μια φορά την αμέριστη υποστήριξή του στις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια.
"Έρχομαι από την Ευρώπη με μήνυμα αλληλεγγύης. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη" υπογράμμισε ο Γ. Μπούζεκ.
Η κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ηράκλειο έργο, πρόσθεσε ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτύχει.
Χαρακτήρισε τα μέτρα σαν τα φάρμακα, "πικρά αλλά απαραίτητα".
Καταλήγοντας επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ένταση η οποία όμως συνοδεύει πάντα τις μεταρρυθμίσεις.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: