Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

ΓΕΩΧΩΡΙΚΗ «ΑΣΠΙΔΑ» ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ

Με την Ελλάδα να βρίσκεται ήδη στο «σκαμνί» του κατηγορουμένου, το υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο εντάσσεται στο εθνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για τις γεωχωρικές πληροφορίες.

Η εναρμόνιση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ώς τον Ιούνιο του 2009 και γι' αυτό η Κομισιόν έχει παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Πρόκειται για σημαντική ρύθμιση που θωρακίζει τις οικολογικά ευαίσθητες ζώνες από ενδεχόμενες καταπατήσεις. Για κάθε προστατευόμενη περιοχή θα υπάρχουν σαφείς οριοθετήσεις αλλά και οι ακριβείς συντεταγμένες, που θα είναι διαθέσιμες στο κοινό. Με βάση το νομοσχέδιο, η εθνική πύλη γεωχωρικών πληροφοριών θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί με την ευθύνη του ΟΚΧΕ, της υπηρεσίας του Δημοσίου που είναι αρμόδια για την επικύρωση των κτηματογραφήσεων. Είναι μια κίνηση αναβάθμισης του Οργανισμού, που εδώ και χρόνια έχει επισκιαστεί από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.», την εταιρεία του Δημοσίου που προωθεί τους διαγωνισμούς και τις άλλες διαδικασίες για το κτηματολόγιο.

ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: