Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΑΠΘ

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την προώθηση των «οικογενειακών σπουδών» παγκοσμίως εισάγει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από την Τρίτη ως την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή σύσκεψη με ξένα πανεπιστήμια για το συντονισμό δράσεων που αφορούν στη διδασκαλία και στην ανάπτυξη του προγράμματος.

"Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοδοξεί να προωθήσει την επιστήμη των οικογενειακών σπουδών παγκοσμίως, μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων, έρευνας και δημοσιεύσεων, να δημιουργήσει παγκόσμια εμπειρία στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο θεσμό της οικογένειας και να προωθήσει τη διεθνή και διαπανεπιστημιακή συνεργασία στις οικογενειακές σπουδές", αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, καθηγήτρια Άννα Φαχαντίδου.
Τα άλλα πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην προσπάθεια προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ινδία και την Κορέα, ενώ ακόμη 33 πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Το νέο μεταπτυχιακό περιλαμβάνει διδασκαλία οκτώ μαθημάτων. Τα έξι είναι υποχρεωτικά και τα δύο επιλεγόμενα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης, διπλωματική εργασία και πρακτική άσκηση. Οι φοιτητές του προγράμματος θα κάνουν πρακτική άσκηση σε οργανισμούς γονέων και πολυτέκνων, σε κοινωνικούς φορείς καθώς και σε ιδρύματα όπως το Παπάφειο ορφανοτροφείο, το Κέντρο Μελετών Πολύτεκνης Μητέρας, το ορφανοτροφείο Μέλισσα, το ΚΕΣΥΨΥ και πολλά άλλα.

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: