Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ «ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟ» Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΧΡ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

Το θέμα της μη τήρησης διπλογραφικού συστήματος στον δήμο Θεσσαλονίκης φέρνει στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Χρύσα Αράπογλου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

"Όπως είναι γνωστό πλέον στο πανελλήνιο, ο δήμος Θεσσαλονίκης συγκλονίζεται εδώ και μια τριετία από τα μεγαλύτερα αυτοδιοικητικά σκάνδαλα", τονίζει η κ. Αράπογλου και προσθέτει:

"Τουλάχιστον τρεις υποθέσεις έχουν ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ στους ελέγχους που διενεργούνται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διερεύνηση της υπεξαίρεσης ποσού μεγαλύτερου των 30 εκατομμυρίων ευρώ από τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές τον εργαζομένων, έχει αναδειχθεί ότι: Στον δήμο Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί κανένα σύστημα εσωτερικού ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης. Εφαρμόζονται πρωτόγνωρες πρακτικές πληρωμής μέσω μετρητών και όχι δίγραμμων επιταγών που ορίζει ο νόμος καθώς και καινοφανείς και πρωτότυπες λογιστικές μέθοδοι όπως η τήρηση διπλών βιβλίων. Δεν εφάρμοσε το διπλογραφικό σύστημα στο μέτρο που όριζε ο νόμος παρά τις σχετικές προβλέψεις και δεν τηρούσε σωστά από το 2000 και μετά, ως όφειλε, το κλαδικό λογιστικό σχέδιο καθώς και από το 2005 την αναλυτική λογιστική εκμετάλλευσης κ.α."

Απευθυνόμενη στον υπουργό ζητάει να πληροφορηθεί τί θα πράξει σε σχέση με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου, σε μια εποχή που η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και η κυβέρνηση στοχεύει στον εξορθολογισμό των δαπανών μέσα από την θεσμοθέτηση του "Καλλικράτη".

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010

1 σχόλιο:

Θοδωρής Κ. είπε...

ΒΡΕ παιδιά για να είμαστε σοβαροί και να μην «τρώμε» παραμύθι….

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το 2001 δημοσιεύει τον ισολογισμό του κάθε οικονομικού έτους…. (μπορεί όποιος θέλει να ανατρέξει στο ΦΕΚ)
ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι :
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή του ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ…
Η ΧΡΥΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ?????????????????