Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2010

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΟΥΒΕΛΗ...ΓΑΜΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟ ΚΚΕ...

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Φώτη Κουβέλη (στις 9 μ.μ. στην Κουμουνδούρου) και Θανάση Λεβέντη, αλλά και ενδεχομένως με τον Νίκο Τσούκαλη, θα έχει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για να μην προχωρήσουν σε ανεξαρτητοποίηση.
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΝ επιδιώκει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να αποτρέψει τη διαφαινόμενη διάσπαση, ενώ αύριο ίσως συναντηθεί και με στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας.
Παρότι ο κ. Κουβέλης έχει λάβει τις αποφάσεις του, όπως προκύπτει και από τις σημερινές ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του, η Κουμουνδούρου δια του εκπροσώπου τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, κάλεσε τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας “να μην βαθύνουν το ρήγμα που προέκυψε από την στάση της μη συμμετοχής τους στη νέα ΚΠΕ και να παραμείνουν στα όργανα και τις Πολιτικές Κινήσεις του κόμματος”.
Ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι “οι διαφορές που έχουν με τις αποφάσεις που προέκυψαν από το Συνέδριό μας δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός ακόμα εγχειρήματος στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και να δικαιολογήσουν μια τέτοια επιλογή”. Στο ίδιο μήκος κύματος ο γραμματέας του ΣΥΝ δήλωσε(ρ/σ Στο Κόκκινο) ότι “η αριστερά αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από νέα πολιτικά μορφώματα, αλλά από ένταση της δράσης, από ένταση της σκέψης και ενωτική λογική”.

Εντελώς διαφορετική λογική έχουν τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας τα οποία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, ενώ αν δεν προκύψει κάποια δραματική αλλαγή από τις συναντήσεις με τον κ. Τσίπρα, την Τετάρτη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Κουβέλης, Τσούκαλης, Λεβέντης και Ψαριανός θα ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους.
Επιπλέον, τα στελέχη της Πτέρυγας αποδίδουν στον πρόεδρο του ΣΥΝ την ευθύνη για τη διαφαινόμενη διάσπαση. “Ο Αλ. Τσίπρας έχει απολύτως προσωπικές ευθύνες για τη ρήξη μέσα στον ΣΥΝ. Αφού πίεζε για ένα συνέδριο με μοναδικό γνώμονα την επανεκλογή του – έξω από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας – δεν πήρε καμιά αξιόπιστη πρωτοβουλία για την ενότητα του κόμματος”, σημείωσε(ΣΚΑΙ) χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Μαργαρίτης, υπογραμμίζοντας ότι “επέλεξε τις παραλυτικές ισορροπίες με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αντί για την ισχυροποίηση του ΣΥΝ και τη συνεννόηση με την Ανανεωτική Πτέρυγα”.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουβέλης ερωτηθείς( "Στο Κόκκινο") αν εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδόσει την έδρα και να παραιτηθεί απάντησε:"Δεν εξετάζω προσωπικά τέτοιο ενδεχόμενο γιατί ξέρω πώς έχω εκλεγεί, ξέρω με ποιες απόψεις ψηφίστηκα από τον κόσμο και υπερασπίζομαι αυτή την εντολή".

ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: