Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ...ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ!!!

Στις ελληνικές καλένδες έχουν αρχειοθετηθεί οι εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας, ελέω κρίσης, παρά το γεγονός ότι τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν προσπαθήσει να αγγίξουν το λιγότερο δυνατό τα αντίστοιχα κονδύλια. Τα τεράστια κόστη των νέων εξοπλισμών που απαιτούν τα επιτελεία και το ΝΑΤΟ σε συνδυασμό με το αντιλαϊκό προφίλ τού εδώ καιγόμαστε και αυτοί αγοράζουν όπλα, έχουν κυριολεκτικά παγώσει τις νέες προμήθειες, ενώ έχουν μειώσει στο ελάχιστο δυνατό και τις αποπληρωμές των παλαιότερων αγορών.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, η κατάσταση έχει ξεπεράσει όλα τα όρια, οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά είναι τεράστιες, η εκπαίδευση έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά νέων συστημάτων αεροσκαφών και πλοίων για να αντικαταστήσουν όσα θα πρέπει να βγουν εκτός ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση έκοψε δύο από τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Αμυνας που προορίζονταν για προκαταβολές σε αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τα υπόλοιπα τέσσερα αφορούν λειτουργικές δαπάνες των επιτελείων και του υπουργείου, καθώς και αποπληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων που τρέχουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη σελίδα του SIPRI (διεθνές ινστιτούτο έρευνας για την ειρήνη), η Ελλάδα έχει πληρώσει για εξοπλισμούς: το 2000 - 5,9 δισ., το 2001 - 5,9 δισ., το 2002 - 6 δισ., το 2003 - 5,3 δισ., το 2004 - 6 δισ., το 2005 - 6,8 δισ., το 2006 - 7,3 δισ., το 2007 - 7,4 δισ., το 2008 - 8,6 δισ. και το 2009 - 9,4 δισ. ευρώ .

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως για παράδειγμα η προμήθεια επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου των νέων F-16 και κάνα δυο μικρότερων προγραμμάτων, η πολιτική που έχει ακολουθηθεί περιγράφεται απόλυτα από την έκφραση «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προμήθεια των νέων φρεγατών κόστους 2,2 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε από το ΚΥΣΕΑ υπό την πίεση Σαρκοζί, που όμως, όπως λένε και οι του Ναυτικού, το θέμα αυτό πήγε «στον καιρό», που σημαίνει ότι προς το παρόν παγώνει. Η έκφραση επιβεβαιώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και από το γαλλικό υπουργείο Αμυνας, που σε σχετική δήλωση του εκπροσώπου του αναφέρεται ότι η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας σε θέματα εξοπλισμού παραμένει ενεργή αλλά θα καθυστερήσει.
Περικοπή έγινε και στο θέμα των πυρομαχικών για τα νέα άρματα. Ο διαγωνισμός και η απόφαση ΚΥΣΕΑ για νέα πυρομαχικά αξίας 400 εκατ. ευρώ ακυρώθηκε και το υπουργείο αποφάσισε να πάρει, σε πρώτη φάση, μια μικρή ποσότητα από τα αποθέματα του γερμανικού και αμερικανικού στρατού αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ . Δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί που βάλλουν εναντίον της συγκεκριμένης προμήθειας, καθώς δεν έχει ελληνικό υποκατασκευαστικό έργο.
Παγωμένα είναι όλα τα προγράμματα των αεροσκαφών: αν και ο προγραμματισμός προ κρίσης πρόβλεπε 2,8 δισ. ευρώ και είχε εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει ούτε σκέψη για υλοποίησή του. Πρόβλημα όμως υπάρχει και με τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, που η πτητική ικανότητά τους, τελειώνει και του Πολεμικού Ναυτικού τα λεγόμενα ναυτικής συνεργασίας που ήδη βρίσκονται στο έδαφος. Το κόστος αντικατάστασής τους έχει προβλεφθεί στα 250 εκατ. ευρώ . Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ακούγονται ακόμα και τα πιο απίστευτα, όπως ότι το Ναυτικό θα αγοράσει κάτι παλαιά αεροσκάφη της Ολυμπιακής και σε αυτά θα βάλει τα συστήματα για να τα μετατρέψει σε ναυτικής συνεργασίας.

Κομμένες θεωρούνται, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί για διπλωματικούς λόγους, η προμήθεια από τους Ρώσους των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού αξίας περίπου 450 εκατ. ευρώ καθώς και η προμήθεια μεταφορικών ελικοπτέρων νέας γενιάς αξίας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 870 εκατ. ευρώ .
Και ενώ όλα κόβονται, μια νέα προμήθεια έκανε την εμφάνισή της εδώ και περίπου ένα μήνα. Πρόκειται για δύο νέα υποβρύχια που μπήκαν προίκα στη συμφωνία για πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αξίας 1 δισ. ευρώ . Και αυτή όμως η αγορά δεν φαίνεται να προχωράει γοργά καθώς όταν θα υπογραφεί, θα πρέπει το ελληνικό κράτος να δώσει προκαταβολή 300 εκατ. ευρώ , κάτι που δεν θα ακουγόταν ιδιαίτερα ευχάριστο όταν η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις.
Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και από τις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου, κόβοντας ασκήσεις και συμμετοχές στις ειρηνευτικές αποστολές. Στόχος, σε πρώτη φάση, να εξοικονομηθούν περί τα 130 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2010


Γιωργος Τσακιρης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Μέσα σε 3 ημέρες έχουμε 3 αυτοκτονίες και κανένα κανάλι δεν αναφέρει τίποτα. Άλλος ένας συνάνθρωπος μας κρεμάστηκε στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη επειδή δεν άντεξε τα χρέη.

Τώρα πρέπει να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις από το κράτος με φορείς που θα έχουν καταρτισμένους ανθρώπους να ακούνε τον πόνο του κόσμου. Δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα να διαλύονται οικογένειες για δόσεις σε... τράπεζες.

Παρατηρούμε καθημερινά την αναλγησία των τραπεζών και των φουσκοτών μπράβων τους να απειλούν ζωές, να εκβιάζουν, να λεηλατούν.

Ποιός αντέχει να το καλεί η τράπεζα 10 και 20 φορές την ημέρα για να πληρώσει το "χρέος του" (την τοκογλυφία δηλαδή).

Ποιός αντέχει τα εξώδικα, τις απειλές από εισπρακτικές εταιρείες και φουσκωτούς ??

Οι τραπεζίτες δολοφονούν εν ψυχρώ και κανείς δεν αντιδρά.

Ανεργοι-απολυμένοι λόγω της κρίσης και της χρεωκοπίας της οικονομίας που ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ για να αρπάξουν τα σπίτια και τις ψυχές του κοσμάκη.

Διέλυσαν την παραγωγή, υπονόμευσαν την οικονομία, σαμπόταραν και κερδοσκόπησαν πάνω στο κουφάρι της Ελλάδας και του καθενός μας χωριστά.

Αλήτες-μαυραγορίτες τραπεζίτες. Θέλτε να πάρετε τα σπίτια του κοσμάκη βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου που ξεκίνησε με τη φούσκα του χρηματιστηρίου μέσω του οποίου ΑΡΠΑΞΕΤΕ 66 δίς από τη χώρα.
Αλλα 45 δις από τα ομόλογα και τώρα ζητάτε να μας πουλήσετε για δούλους.

ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.