Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ»

«Το χερι του δράστη την ώρα που πυροβολούσε ήταν στραμμένο προς το πλήθος. Δεν ήταν ούτε πάνω ούτε κάτω... Εμείς είμαστε ιατροδικαστές. “Παζάρια” με τις μοίρες δεν κάνουμε». Με την κατηγορηματική αυτή τοποθέτηση, ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογίτης «αποτύπωσε» με βάση τα επιστημονικά ευρήματα τη σκηνή που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας σήκωσε το όπλο του και το έστρεψε προς το συγκεντρωμένο πλήθος σκοτώνοντας τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Τις συνθήκες του πυροβολισμού, κατά την εκδοχή του κατηγορουμένου, ζήτησε να ερμηνεύσει ιατροδικαστικά από τον μάρτυρα ο συνήγορος του Επαμ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας άνοιξε «πυρ» κατά όλων των παραγόντων της δίκης καταθέτοντας και μήνυση εις βάρος του κ. Μεσογίτη, κατηγορώντας τον για «πάθος» εναντίον του εντολέα του.

«Εμείς δεν βγάζουμε συμπεράσματα για τον δράστη, αλλά ο ψυχίατρος. Στις ειδήσεις βλέπουμε πολλές φορές χειρότερες σκηνές, αστυνομικούς να καίγονται... Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να είχαμε καθημερινά 30-40 νεκρούς. Δεν μπορώ να μπω στη λογική γιατί αυτοί δεν πυροβολούν και πυροβόλησε ο κατηγορούμενος», ήταν ο αντίλογος του μάρτυρα απέναντι στον κ. Κούγια, παρατηρώντας ότι «δεν αρέσουν οι απαντήσεις μου στον κύριο συνήγορο». «Αμφισβητούμε την επιστημονικότητα του μάρτυρα. Ο μάρτυρας είναι επικίνδυνος», παρατήρησε ο κ. Αλ. Κούγιας ζητώντας να τηρηθεί ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του κ. Μεσογίτη.
Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κ.κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησαν για «ανεπίτρεπτες δικονομικές πρακτικές που δοκιμάζουν τις αντοχές του δικαστηρίου», χρεώνοντας στην υπεράσπιση «προσπάθεια επιμήκυνσης της διαδικασίας».

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 1)ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ 2)ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Αμφισβητούμε την επιστημονικότητα του μάρτυρα. Ο μάρτυρας είναι επικίνδυνος», παρατήρησε ο κ. Αλ. Κούγιας

ας του πει καποιος επιτελους πως ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, αρα αυτος ειναι επικινδυνος και οχι ο ιατροδικαστης.

κ. συνηγορε του Κορκονεα και της Τζουλιας, ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ...

Υ.Γ. αυτα τα χαϊβανια στον Δικηγορικο Συλλογο τί σκατα περιμενουν ακομα για να τον διαγραψουν?
να κανει μηνυση και στον Εισαγγελεα, στην Προεδρο, στους ενορκους, στον κλητηρα και στον θυρωρο του δικαστηριου?

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 1)ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ 2)ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ.

Εμμονή με το Γρηγορόπουλο έχετε μόνο εσείς. Ο υπόλοιπος κόσμος, αφού εκτονώθηκε, ξεκόλλησε πιά.

Ανώνυμος είπε...

ο γρηγορόπουλος είναι σύμβολο μιας εποχής, μιας ολόκληρης γενιάς αφύπνισης και σαφώς δεν είναι κόλλημα του πρέζα.

από εκεί και πέρα πρέζα, έχουν υπάρξει αντιδράσεις για την αποφυλάκιση, γιατί τα λες αυτά; έχουν υπάρξει στο βαθμό που έπρεπε, τί περιμένεις εσύ δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΔΥΟ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ!!!ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ