Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΣΔΟΕ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας προκάλεσε το πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» για τη δικηγόρο - αντιδήμαρχο του Πύργου και υπεύθυνη σε διοικητικά και οικονομικά θέματα Σούλα Τζίνη, η οποία με βάση την έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, βρέθηκε να μην έχει υποβάλει φορολογική δήλωση τα πέντε τελευταία χρόνια, ενώ με τη συνδρομή υπαλλήλου της ΔΟΥ Πύργου χρησιμοποιούσε παράνομα θεωρημένα βιβλίων εσόδων-εξόδων. Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, ενώ -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- ενημέρωσε την Κεντρική Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών ζητώντας τη διενέργεια έρευνας σε βάθος για πιθανή φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και τον εντοπισμό άλλων αξιόποινων πράξεων στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Παράλληλα, με αφορμή την αποκάλυψη της «Ε», οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προτίθενται να πραγματοποιήσουν γενική έρευνα σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν οι επαγγελματίες δικηγόροι οι οποίοι με παράνομο τρόπο φοροδιαφεύγουν ή δεν έχουν υποβάλει, όπως όφειλαν από τον νόμο, φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Στο στόχαστρο των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκεται και ο υπάλληλος της ΔΟΥ Πύργου που φέρεται να θεώρησε παράνομα τα οικονομικά στοιχεία της αντιδημάρχου του Πύργου χωρίς να συμβουλευτεί το σύστημα TAXIS και χωρίς αυτή να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση ή να προσκομίσει βεβαιώσεις από το ΙΚΑ, το Ταμείο Υγείας και το Ταμείο Νομικών. Για τον ανωτέρω υπάλληλο και την εμπλοκή του στην υπόθεση της αντιδημάρχου του Πύργου, διατάχθηκαν ΕΔΕ και έρευνα στα οικονομικά του καθώς φέρεται κάτοχος περιουσιακών στοιχείων που δεν συνάδουν με τον μισθό και τα έσοδά του γενικότερα.

Οπως είναι γνωστό, το δημοσίευμα της «Ε» προκάλεσε την παραίτηση της κ. Τζίνη από το αξίωμα του αντιδημάρχου, η οποία δήλωσε γραπτώς και δημόσια ότι η παρουσία της στον Δήμο του Πύργου χαρακτηρίζεται από διαφάνεια στα οικονομικά ζητήματα και ότι η μη κατάθεση φορολογικών δηλώσεων ήταν αποτέλεσμα αμέλειας και σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων.

mnodaros.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: