Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΡΑΒΕΛΑ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΔΕΜΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δύο ημέρες πριν από την εκτιμώμενη ταχυδρόμηση του φονικού φακέλου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας είχε εισβάλει στην κατοικία του φυγάδος Χρήστου Καραβέλα, του εικονικού αποστολέα της μοιραίας βόμβας. Ειδικότερα, στις 16 Ιουνίου κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συνοδευόμενο από τον ειδικό εφέτη-ανακριτή της υπόθεσης Siemens, Ι. Φιοράκη, βάσει εντάλματος πραγματοποίησε κατ' οίκον έρευνα στην οδό Υακίνθου στην Εκάλη, όπου πλέον διαμένει η σύζυγος του τέως μεγαλοστελέχους της Siemens και κάποια από τα τέκνα τους.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως δέκα ημέρες πριν από την κατ' οίκον έρευνα υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε για την έκδοση του σχετικού εντάλματος έρευνας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται ότι είχε ενημερωθεί άμεσα για καταγγελία που είχε φτάσει στην Ασφάλεια και στην οποία γινόταν αναφορά για την ύπαρξη κρύπτης-θησαυροφυλακίου στην οικία Καραβέλα και για τη διαφύλαξη σ' αυτήν εγγράφων και χρημάτων.
Μετά τη μοιραία έκρηξη της επιστολής-βόμβας κάποιοι αποπειρώνται να συνδέσουν τον εικονικό αποστολέα της Εκάλης με χειρισμούς της υπόθεσης Siemens, ενώ στην εξεταστική επιτροπή κάποιοι είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι. Ηδη στην Εξεταστική έφτασε και η έκθεση κατάσχεσης των όσων βρέθηκαν στην οικία Καραβέλα, ενώ κύκλοι της οικογένειας του φυγάδος κάνουν λόγο για απαράδεκτη στοχοποίηση και για ανελέητο διωγμό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγγέλλων επικαλείται μαρτυρία οικιακής βοηθού που εργάστηκε στον Καραβέλα και γνωρίζει μυστική κρύπτη και πακτωλό χρημάτων που φυλάσσονταν σ' αυτήν.
Πάντως η έκθεση κατάσχεσης αναφέρει ότι δεσμεύτηκαν ως προϊόντα εγκλήματος 18.200 λίρες Αγγλίας, 1.850 ελβετικά φράγκα και 215 χρυσές λίρες Αγγλίας. Πενιχρά ευρήματα ομολογουμένως, ωστόσο μετά το συμβάν στην καρδιά του υπουργείου πολλοί ψάχνονται για τη σχέση των αποστολέων της βόμβας με πληροφορίες που μπορεί να σχετίζονται ακόμη και με την «επιδρομή» των Αρχών στην οικία Καραβέλα.

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: