Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ..ΕΓΙΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ!!!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ είχε το «βελούδινο διαζύγιο» Κουμουνδούρου και Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στους Ανανεωτές με αιχμή την ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων βουλευτών, προκαλώντας την αντίδραση της πτέρυγας που τον χαρακτήρισε πρόεδρο της διάσπασης. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος προειδοποίησε τους Ανανεωτές ότι «θα κριθούν για την πρακτική τους» και συγχρόνως χαρακτήρισε αδικαιολόγητη ενέργεια την αποχώρηση των τεσσάρων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα κριθούν και από το πρίσμα της πολιτικής και από αυτό της ηθικής τάξης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, για να συμπληρώσει ότι «δεν πρόκειται να αναλωθούμε σε πόλεμο φθοράς μαζί τους».
Ωστόσο, οι αντιδράσεις και των δύο πλευρών δείχνουν ότι η αντιπαράθεσή τους κλιμακώνεται από μέρα σε μέρα. Για πρώτη φορά η Ανανεωτική Πτέρυγα που μέχρι πρότινος μιλούσε για «ρήξη» έκανε αναφορά σε «διάσπαση» και με γραπτή ανακοίνωσή της καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα την απόλυτη ευθύνη διότι στη θητεία του «διασπάστηκε ο ΣΥΝ, ένα κόμμα που κρατήθηκε ενωμένο επί 20 χρόνια παρά τις αντιθέσεις και τις δυσκολίες, απορρίπτοντας τις έγκαιρες και επανειλημμένες προτάσεις της Ανανεωτικής Πτέρυγας για αποδέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αριστερισμό».

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ στην πρώτη συνεδρίασή της φανέρωσε και τα εσωτερικά προβλήματα που προκαλούν οι συσχετισμοί της, καθώς η πρόταση της ηγεσίας για επανεκλογή στη θέση του γραμματέα του Δημήτρη Βίτσα αμφισβητήθηκε από το Αριστερό Ρεύμα. Ο κ. Βίτσας πήρε 85 ψήφους υπέρ και 40 λευκά από τα μέλη του Ρεύματος που επεσήμαναν ότι ο γραμματέας το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καθόλου ενωτικός.
Την ίδια ώρα, μεγάλη συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του οργάνου για το Καταστατικό και τις θητείες των στελεχών στα όργανα, αφού υπήρξαν στελέχη που κατηγόρησαν την ηγεσία ότι κάνει στρεβλή ερμηνεία του αδιαφορώντας για το ότι δεν επιτρέπεται η επανεκλογή σε όργανα πέραν των δύο συνεχόμενων θητειών. Ως εκ τούτου στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος επανεξελέγησαν και στελέχη της «παλαιάς φρουράς» που είχαν εξαντλήσει τις δύο θητείες. Υποψηφιότητα δεν έβαλε αυτή τη φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το Αριστερό Ρεύμα, ούτε ο Αλέκος Φλαμπουράρης από την Αριστερή Ενότητα, αντιδρώντας στο θέμα που δημιουργήθηκε για τις θητείες, παρά το γεγονός ότι του ζήτησε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας να είναι υποψήφιος.

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το πέος καβάλα είναι οι ανανεωτικοί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβλήματα πλέον

Ανώνυμος είπε...

Οι ανανεωτικοι ειναι οι μονοι σοβαροι ανθρωποι. Ο κουβελης ηταν ο καταλληλοτερος για την προεδρια του Συριζα. Ο συν ηταν ενα προοδευτικο ευρωπαικο κομμα δεν ειχε ποτε σχεση με εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και με τις 5000 συνιστωσες. Τον συνασπισμο τον κατεστραψς η ενωση με τις συνιστωσες. τΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΑΚΙ που νομιζει οτι θα σωσει τον κοσμο κανει και απο μια συνιστωσα και διεκδικει θεση στην πολιτικη σκηνη.Ολα τα ψωνια που νομιζουν οτι κατεχουν την αληθεια οτι ειναι οι αληθινοι επαναστατες και φωστηρες (ενω για αυτους οι ανανεωτικοι ειναι πουλημενοι και πασοκες..) κανει και απο μια συνιστωσα για να εχει λογο υπαρξης.
Να δουμε που τωρα που εφυγε "το προβλημα" δηλ οι ανανεωτικοι να δουμε τι θα κανουν στον συριζα
Ρε εδω γινεται της ποπης ,ειναι η σκληροτερη νεοφιλελευθερη πολιτικη και ο Συν ηταν κολλημενος στο 4 %. Δηλαδη ποτε περιμενουν να αποκτησουν παραπανω ρολο.
Αλλα ετσι ειναι οταν δεν κανεις ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ οταν παντοτε τα ριχνεις στην κοινωνια που δεν καταλαβαινει και στα μεσα ενημερωσης που διαστρεβλωνουν τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου
Τωρα παλι στην αποτυχια του Συριζα ολοι θα ριξουν το φταιξιμο στους ανανεωτικους και καθαρισαν. Βρηκαν δικαιολογια για τα υπολοιπα 4 χρονια

G_kar είπε...

στο καλο και να μη μας γράψουν. Η μαγκιά θα ήταν να είχαν αποχωρήσει πριν τις εκλογές. Αλλά συνήθως τα κάθε μορφής λαμόγια δεν έχουν συνήθως αρχίδια! Τώρα να τους ζητήσουμε να παραδώσουν τις έδρες...