Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2010

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΔΕΝ ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΜΟΤΗΤΑ»...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ...

Δεν τίθεται θέμα κήρυξης πολέμου στο Ισραήλ, αλλά δεν αγνοούμε την ισραηλινή ωμότητα, υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Άγκυρα σκέφτεται να περιορίσει σημαντικά τις σχέσεις της με το Ισραήλ, επεσήμανε εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς. Στην Κωνσταντινούπολη τελέστηκαν σήμερα οι κηδείες των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης κατά της ανθρωπιστικής νηοπομπής.
"Δεν κηρύσσουμε πόλεμο επειδή θα συνοδεύσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κληθείς να απαντήσει εάν στην περίπτωση που συνεχιστούν οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας και αυτές συνοδεύονται από τουρκικές ναυτικές δυνάμεις τίθεται ζήτημα κήρυξης πολέμου στο Ισραήλ.
"Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ισραηλινή ωμότητα", υπογραμμίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός και προσθέτει ότι "το Ισραήλ αναδεικνύεται ως περιφερειακή απειλή για την ειρήνη με την πολιτική της τρομοκράτησης της περιοχής που ασκεί".
Στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη έφθασαν με τουρκικά αεροπλάνα από το Ισραήλ όλοι οι μετέχοντες στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, νεκροί, τραυματίες και οι απελαθέντες ακτιβιστές.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε στο νοσοκομείο στην Άγκυρα τους τραυματίες που επέστρεψαν από το Ισραήλ. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν αγνοούμενοι μετά την ισραηλινή επίθεση, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως "δεν τίθεται θέμα αγνοουμένων με βάση τον κατάλογο που έχουμε" και πρόσθεσε πως "θα χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου".

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της τουρκικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας "Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ελευθερίες - Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας", Μπουλέντ Γιλντιρίμ, επιστρέφοντας από το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και ότι οι νεκροί δεν είναι εννέα, όπως ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές, αλλά περισσότεροι.
Οι συγγενείς των θυμάτων, οι τραυματίες και όσοι μετείχαν στην αποστολή έχουν δηλώσει ότι θα προσφύγουν δικαστικά εναντίον του Ισραήλ και θα επιδιώξουν καταδίκη αλλά και αποζημίωση για όλες τις ζημιές που υπέστησαν.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε ότι η Τουρκία ίσως περιορίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ στο "ελάχιστο", όσον αφορά στους τομείς της οικονομίας και της αμυντικής βιομηχανίας, ύστερα από την ισραηλινή επίθεση στην ανθρωπιστική νηοπομπή.
Η Τουρκία "επανεκτιμά τις συμφωνίες με το Ισραήλ", υπογράμμισε ο Μπουλέντ Αρίντς στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
"Η Τουρκία δεν συγχωρεί την επίθεση στα διεθνή ύδατα. Η επιδρομή δεν θα ξεχαστεί, δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να καλυφθεί", τόνισε κατά την περιοδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καισάρεια, ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Στη συγκέντρωση μαρτυριών και υλικού που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δίωξη των υπευθύνων για τους θανάτους και τους τραυματισμούς κατά την ισραηλινή επιδρομή εναντίον του διεθνούς στολίσκου προχωρούν οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές και ιατροδικαστικές υπηρεσίες.
Την ώρα που η τουρκική κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις, οι ιατροδικαστές και εισαγγελείς του Μπακίρκιοϊ, περιοχή της Κωνσταντινούπολης, συλλέγουν όλες τις μαρτυρίες, σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα, για να συγκροτήσουν το φάκελο της υπόθεσης. Χαρακτηριστικός είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Radikal "Όλοι οι νεκροί είναι Τούρκοι, όλοι από σφαίρες".
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα οι πέντε από τους εννέα νεκρούς είχαν δεχθεί σφαίρες στο κεφάλι.

ΠΡΕΖΑ TV
4-6-2010

4 σχόλια:

vlaxopodas είπε...

Ε ΒΕΒΑΙΑ..ΠΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ..ΤΟΛΜΑ? ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΥΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ..ΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ..Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ.."ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΜΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥ,ΑΜΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ.." ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥΣ..ΕΜΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

den exis ta kotsia erdogan na kirixis polemo sto isdrael ta se isopedosi to proto 24traoro min poylame pneyma lipon

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥΣ..ΕΜΕΙΣ?

σε οτι αφορα εμας, σε περιπτωση πολεμου οι μισοι ΕΠΟΠs θα παραιτηθουν το πρωτο βραδυ ("για το μεροκαματο μπηκαμε στο στρατο, οχι για να πεθανουμε!") και οι αλλοι μισοι θα βαλουν βυσμα και θα πανε στο φυλακιο Λυκαβητου ("ξερω τον Βελοπουλο και θα παω στον Εβρο?")

αλλα ειπαμε: απ εξω απ' τον χορο πολλα τραγουδια λετε... :ρ

vlaxopodas είπε...

8:03 μμ kai poios efthynetai giayto? oi prodotes politikoi typoy paggaloy simiti karamanli ntoras..aytoi ekanan ton lao floro gia na exoyn alothi gia tis prodosies toys...