Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ...ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ...

Δρακόντεια μέτρα λιτότητας ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από το Βερολίνο και τη Μαδρίτη μέχρι το Λονδίνο και το Παρίσι προκειμένου να τιθασεύσουν τα ελλείμματά τους, τα οποία έχουν λάβει σε ορισμένες περιπτώσεις εκρηκτικές διαστάσεις και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για μια κρίση ελληνικού τύπου.
Το επονομαζόμενο δόγμα λιτότητας προβλέπει από απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι την αναβολή αναπτυξιακών έργων- όπως του αεροδρομίου της Λισαβώνας- και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, όπως συμβαίνει σε Ελλάδα και Γαλλία. Προβλέπει ακόμη αύξηση του ΦΠΑ σχεδόν σε όλες τις χώρες, μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και περικοπή των κοινωνικών παροχών. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ευρώπη θα πρέπει να περικόψει 400 δισ. ευρώ από τις δαπάνες της για να φέρει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ έως το 2013. Οι συνέπειες αγγίζουν αρκετά εκατομμύρια Ευρωπαίων οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται εντόνως με διαδηλώσεις, πορείες και απεργίες. Παρά τις διαμαρτυρίες, οι ευρωπαίοι ηγέτες προσανατολίζονται σε μεγαλύτερο σφίξιμο του ζωναριού, όπως κατέδειξε η συζήτηση για τη θέσπιση αυστηρότερων ορίων για τον έλεγχο των ελλειμμάτων κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών την περασμένη Τρίτη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Την πληρώνουν οι άνεργοι
Το γιγαντιαίο πακέτο μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση Μέρκελ με στόχο να εξοικονομηθούν 80 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 προβλέπει την κατάργηση 15.000 θέσεων στο δημόσιο μέχρι το 2014, τη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων το 2011 κατά 2,5%, τη δραστική περικοπή ή κατάργηση των επιδομάτων για τους ανέργους, την κατάργηση ορισμένων επιδομάτων τέκνων και τη μείωση κατά 40.000 των στρατιωτών. Επιπλέον επιβάλλει φόρο στην πυρηνική ενέργεια 2,3 δισ. ετησίως και στις αερομεταφορές για όλους τους επιβάτες που απογειώνονται από γερμανικό αεροδρόμιο, ενώ ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών αναφέρεται ως στόχος της κυβέρνησης.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μείον 1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι
«Χρόνια οδύνης» προβλέπονται για τους Βρετανούς σύμφωνα με τον νέο πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε πρόγραμμα άμεσων περικοπών ύψους 7,2 δισ. ευρώ που αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση 30.000

θέσεων στο δημόσιο φέτος. Νέα επώδυνα μέτρα θα λάβει η βρετανική κυβέρνηση κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού στις 22 Ιουνίου με στόχο, όπως αναμένεται, περικοπές 60 δισ. στερλινών τον χρόνο, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1 εκατομμύριο στην πενταετία, ενώ δεν αποκλείεται αύξηση του ΦΠΑ στο 20% και του φόρου στις επιχειρήσεις.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Λιτότητα ύψους 15 δισ. ευρώ
Πακέτο μέτρων λιτότητας, ύψους 15 δισ. ευρώ, έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Θαπατέρο. Μεταξύ των άλλων προβλέπεται μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%, πάγωμα κάποιων συντάξεων το 2011 και μείωση κατά 10% της αποζημίωσης των βουλευτών. Επιπλέον η κυβέρνηση Θαπατέρο είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, παρά το ναυάγιο των σχετικών διαπραγματεύσεων με συνδικάτα και εργοδότες.

ΙΤΑΛΙΑ
Τριετές πάγωμα μισθών δημοσίου
Σε πρόγραμμα λιτότητας ύψους 24 δισ. ευρώ προχώρησε ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη διετία 2011-2012. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για τρία χρόνια, τριμηνιαία και εξαμηνιαία αναβολή στις συνταξιοδοτήσεις όσων απασχολούνται στο δημόσιο, περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις και βοηθήματα, στα κονδύλια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ μειώνονται κατά 10% οι αποδοχές των υπουργών. Επιπλέον αποφασίστηκε προχθές η αύξηση στα 65 έτη του ορίου συνταξιοδότησης για τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο. ΕΛΛΑΔΑ
Την πλήρωσαν μισθοί- συντάξεις
Το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, ύψους 30 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, προβλέπει μεταξύ των άλλων μείωση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20%, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους με υψηλές αποδοχές, ενώ στα χαμηλότερα εισοδήματα η περικοπή είναι μικρότερη. Επιπλέον περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ στο 23% (από 1ης Ιουλίου), αύξηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Επιπλέον, η κυβέρνηση προχωρά σε αναμόρφωση του Ασφαλιστικού με αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και των εργασιακών σχέσεων με αύξηση του ορίου απολύσεων και μείωση της αποζημίωσης.

ΓΑΛΛΙΑ
Στο στόχαστρο το ασφαλιστικό
Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται στην καρδιά του πακέτου λιτότητας της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία έχει εξαγγείλει πάγωμα των δαπανών την ερχόμενη τριετία. Η κυβέρνηση Σαρκοζί σκοπεύει να προχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με στόχο να αυξηθεί το κατώτατο όριο συνταξιοδότησης.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Κόβουν έργα και μισθούς
Το πρόγραμμα λιτότητας της Πορτογαλίας προβλέπει, μεταξύ των άλλων, αναβολή έργων υποδομής, αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, αύξηση του φόρου εισοδήματος έως 1,5%, επιβολή έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις ύψους έως 1,5% επί των κερδών τους και πρόσθετου φόρου 2,5% επί των κερδών μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών. Επίσης μειώνονται οι μισθοί των ανώτατων δημοσίων λειτουργών 5%, ενώ μέσω ιδιωτικοποιήσεων προβλέπονται έσοδα 6 δισ. ευρώ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Το πιο σκληρό πακέτο
Νέο πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν που περιλαμβάνει περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, απαγόρευση χορηγήσεων στεγαστικών δανείων σε ξένο νόμισμα και την εισαγωγή ενός σταθερού συντελεστή φόρου εισοδήματος της τάξης του 16%.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Μείωση μισθών 5- 15%
Βαρύς είναι ο πέλεκυς και στην περίπτωση της Ιρλανδίας. Τα μέτρα προβλέπουν έκτακτη εισφορά έως 200.000 ευρώ στα πολύ υψηλά εισοδήματα, ενώ η μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κλιμακώνεται από 5% έως 15% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Μείωση έχει επιβληθεί και στον μισθό του πρωθυπουργού (20%) και των υπουργών (15%).

ΔΑΝΙΑ
Ψαλίδι στο επίδομα ανεργίας
Και η Δανία, χώρα η οποία δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, προχωρεί σε περικοπές 3,2 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες την επόμενη τριετία. Μεταξύ των άλλων, μειώνεται από τέσσερα στα δύο χρόνια η διάρκεια παροχής επιδόματος ανεργίας, επιβάλλεται πλαφόν στα οικογενειακά επιδόματα, αναβάλλονται τα σχέδια μείωσης των φόρων για τα υψηλά εισοδήματα και μειώνονται κατά 5% οι αποζημιώσεις υπουργών.

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός, εκτός από τους "ΚΥΒΕΝΤΟΝΤΕΣ", που ως συνειρημένο, γράφονται με Ω.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΒΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ..

Διαβάστε το και διαδόστε το..

"Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα οι τραπεζίτες.

Για τους νόμιμους τοκόγλυφους, τους λήσταρχους ουσιαστικά, τραπεζίτες, και το «θεάρεστο» έργο που κάνουν, με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων, έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Θα ήταν πλεονασμός να το επαναλαμβάναμε.

Σήμερα όμως θα μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε και δολοφόνους κάτι που είχε προαναγγελθεί και το περιμέναμε όλοι.
Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις των νόμιμων τοκογλύφων.
Το αποτέλεσμα γνωστό.
Εκατοντάδες σπίτια χάνονται, για να καταλήξουν στα «κοράκια» που νταραβερίζονται με τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς που σε συνεργασία με τους τραπεζίτες ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι απ’ την μια μέρα στην άλλη θύματα της αναλγησίας και ασυδοσίας των τραπεζιτών.
Είναι χαρακτηριστικός ο διαφημιστικός πίνακας που παραθέτουμε από μια τέτοια «επιχείρηση».

Υπάρχει ένας πίνακας που δείχνει τις εξευτελιστικές τιμές που βγαίνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς).

Οι συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες», αφού φυσικά τους τα χώσεις χοντρά, αναλαμβάνουν να σε προμηθεύσουν σπίτι, απ’ αυτά που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες, σε «πολύ συμφέρουσα τιμή» όπως γράφουν.
Και όντως, ένα πρόχειρο τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα, είναι εξευτελιστικές οι τιμές με τα οποία αγοράζουν τα σπίτια αυτοί οι αετονύχηδες.

Και όπως ξέρουμε όλοι το ανθρώπινο μυαλό δεν θέλει πολύ ώρα να σαλτάρει. Είναι τρομερό να χάνεις κόπους μιας ζωής και ξαφνικά να βρίσκεσαι στον δρόμο θύμα του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου.

Πριν λίγο καιρό διαβάζαμε σε εφημερίδα: «Σε απόπειρα αυτοκτονίας οδηγήθηκε χτες 37χρονος, όταν τράπεζα, από την οποία είχε δανειστεί χρήματα, του ανακοίνωσε ότι θα κατασχέσει το σπίτι του.
Το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στο Χαλάνδρι… Οταν ο διευθυντής του υποκαταστήματος τράπεζας τού ανακοίνωσε πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε κατάσχεση της κατοικίας του, βγήκε στο δρόμο και περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Το επόμενο βήμα το είδαμε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία»."38χρονος μηχανουργός στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να κάνει το ίδιο στα δύο ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια απαγχονίστηκε, επειδή το σπίτι του βγήκε στον πλειστηριασμό λόγω της καθυστέρησης δύο δόσεων (1.600 ευρώ").

Γαμώτο, δεν φτάνει που μας ληστεύουν, άρχισαν και να μας δολοφονούν! Δεν είναι καιρός να παλέψουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σκοτώσουμε το απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που βιώνουμε;

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΑΚΣΤΕΡ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ