Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι αερομεταφορές ήταν οι τομείς που επηρεάστηκαν σήμερα περισσότερο από τη γενική απεργία που κήρυξε το κύριο συνδικάτο της Ιταλίας CGIL σε διαμαρτυρία για το σχέδιο λιτότητας της δεξιάς κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στη Ρώμη και το Μιλάνο, η κυκλοφορία των λεωφορείων και των συρμών του μετρό ήταν σχεδόν φυσιολογική σήμερα, μολονότι υπήρξε μια τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις περιοχές σε διαφορετικά ώρες. Η κυκλοφορία στις τρεις γραμμές του μιλανέζικου μετρό ήταν κανονική όπως κάθε μέρα, σύμφωνα με την ATM, την αρχή που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μιλάνο.
Στο Ρώμη-Φιουμιτσίνο, το κύριο αεροδρόμιο της χώρας, μόνον ορισμένες πτήσεις χρειάστηκε να ακυρωθούν, κυρίως της εταιρείας Brussels προς τις Βρυξέλλες, της Vueling προς τη Σεβίλη και τρεις εσωτερικές πτήσεις, ανακοίνωσε η αεροπορική υπηρεσία πληροφόρησης Telenews.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν παντού στη χώρα σε διαμαρτυρία για το σχέδιο δημοσιονομικής λιτότητας που αποφασίστηκε στα τέλη Μαΐου από την κυβέρνηση κυρίως για να καθησυχάσει τις αγορές, οι οποίες ανησυχούσαν λόγω του ιταλικού χρέους, το οποίο υπερβαίνει το 118% του ΑΕΠ.
Τα δύο άλλα μεγάλα ιταλικά συνδικάτα, το CISL και το UIL, τάσσονται υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου λιτότητας και δεν πήραν μέρος στην απεργία.
Στο Μιλάνο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του καθεδρικού ναού.
"Πάντα οι ίδιοι κάνουν τις θυσίες! Αυτό το σχέδιο λιτότητας πλήττει τους πιο αδύναμους και πλουτίζει τους πιο πλούσιους. Θα πρέπει να κατανεμηθούν οι περικοπές με πιο ισότιμο τρόπο", δήλωσε ένας διαδηλωτής.
"Η κυβέρνηση μας οδηγεί στην καταστροφή. Η οικονομική κατάσταση είναι καταστροφική", δήλωσε άλλος διαδηλωτής, ενώ συνδικαλιστής του CGIL σημείωσε ότι οι άνθρωποι "φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους".
Στη Νάπολη στο πανό που βρισκόταν στην αρχή της πορείας που πραγματοποιήθηκε αναφερόταν: "Όχι στο σχέδιο της κυβέρνησης, Ναι στην ενίσχυση της απασχόλησης και στις επενδύσεις στην Καμπανία και το Μετσοτζόρνο".
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, το μέσο ποσοστό της ανεργίας ανέβηκε στο 9,1% το πρώτο τρίμηνο του 2010. Πρόκειται για το πιο υψηλό επίπεδο τριμήνου τα τελευταία τρία χρόνια.

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: