Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΦΙΓΙΟΝ

Μιλώντας σήμερα στη γαλλική εθνοσυνέλευση ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσούα Φιγιόν ζήτησε την άμεση απελευθέρωση εννέα γάλλων ακτιβιστών που επέβαιναν του στολίσκου της ελευθερίας, ο οποίος μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και παρεμποδίστηκε βίαια από το Ισραήλ.
"Η Γαλλία απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των εννέα γάλλων πολιτών που βρίσκονταν στα πλοιάρια και κρατούνται ακόμα από το Ισραήλ. Η Γαλλία απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων καθώς και των έξι πλοίων", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και πρόσθεσε:
"Η Γαλλία καθώς και η ΕΕ και ο ΟΗΕ απαιτούν την διερεύνηση του αιματηρού αυτού γεγονότος μέσω μίας διεθνούς, ανεξάρτητης και αμερόληπτης έρευνας προκειμένου να χυθεί άπλετο φώς σε όλα όσα έγιναν".
Στο μεταξύ η οργάνωση "Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα" ζήτησαν σήμερα από τις ισραηλινές αρχές να δώσουν αμέσως στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων δημοσιογράφων που επέβαιναν του στολίσκου .
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι κατά πληροφορίες έχουν συλληφθεί από το Ισραήλ 15 δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή μαζί τους.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: