Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ BP ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι ανταγωνιστές της ΒΡ υποστήριξαν σήμερα κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι η καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία είχε ακολουθήσει τις διαδικασίες ασφαλείας.
"Είμαι πεπεισμένος ότι η ανεξάρτητη έρευνα θα δείξει ότι αυτή η τραγωδία μπορούσε να αποφευχθεί", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Τζον Γουάτσον, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.
"Η έκρηξη και η βύθιση της εξέδρας Deepwater Horizon στο τέλος Απριλίου έδειξε για ακόμη μία φορά ότι όλες οι εταιρείες πρέπει να εργάζονται υπό τους ίδιους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας και αξιοπιστίας", πρόσθεσε ο κ. Γουάτσον.

Στην ακροαματική διαδικασία παρόντες ήταν ακόμη οι επικεφαλής της Exxon Mobil, της ConocoPhilips, της Shell καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής BP Λαμάρ Μακ Κέι.
"Είναι επιτακτική η ανάγκη διεξαγωγής μιας έρευνας αμερόληπτης και πλήρους από εμπειρογνώμονες διότι το περιστατικό αυτό αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανόνων για την παράκτια γεώτρηση", ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, Ρεξ Τίλερσον.
Τα μέλη της επιτροπής προσπαθούν να καθορίσουν τους λόγους που οδήγησαν στην καταστροφή η οποία προκάλεσε τον θάνατο 11 ατόμων και την χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα όμως με τους βουλευτές, εκτός από τον βρετανικό όμιλο BP και οι υπόλοιπες εταιρείες παρουσίασαν σχέδια έκτακτης ανάγκης τα οποία χαρακτήρισαν από ξεπερασμένα μέχρι και γελοία.

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: