Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΗ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ COSCO...ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ...

Την αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στάση που κράτησε προεκλογικά έναντι της επένδυσης της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά έκανε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Την ίδια ώρα, το λιμάνι γνώριζε άλλον ένα αποκλεισμό, αυτή τη φορά από δημότες του Δήμου Περάματος.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε την παρουσία της Cosco στην Ελλάδα «σημαντική επένδυση για τη χώρα, που πρέπει να ενισχυθεί». Στη συνέντευξή του αναγνώρισε, μάλιστα, ως «εσφαλμένη την προεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της επένδυσης» της κινεζικής εταιρείας. Αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις, αλλά και γενικότερα στη στάση των δημάρχων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Cosco, επισήμανε ότι «η παραλία και το λιμάνι της Ελευσίνας δεν ανήκουν σε δήμους, αλλά είναι αυτόνομοι οργανισμοί» και τόνισε: «Πρέπει να μπουν κανόνες συμπεριφοράς και να τηρούνται από όλους, καθώς ορισμένες πρακτικές αντίδρασης θυμίζουν Μεσαίωνα».

Χθες περίπου 500 διαδηλωτές από τον Δήμο Περάματος έκλεισαν για τέσσερις ώρες, από τις 8.30 το πρωί την είσοδο του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΣΕΜΠΟ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), τον προβλήτα 1 του ΟΛΠ και τον προβλήτα 2 της Cosco, στο Ικόνιο, εμποδίζοντας τη φορτοεκφόρτωση. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, την οποία είχαν προαναγγείλει οι φορείς του Δήμου Περάματος, διαμαρτυρόμενοι για την «υποβάθμιση της ζωής τους λόγω των δραστηριοτήτων της κινεζικής εταιρείας», σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και επεισόδια περιορισμένης έκτασης με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο δήμαρχος Περάματος δήλωσε σχετικά στην «Κ» ότι «κι εμείς θέλουμε την ανάπτυξη στη χώρα, αλλά όχι εις βάρος του δήμου. Ζητούμε να μας αποδοθεί τέλος ενός ευρώ για κάθε κοντέινερ, αλλά πρωτίστως μας ενδιαφέρει να συνυπάρξουμε αρμονικά με την κινεζική εταιρεία, να υπάρξει ένας αποτελεσματικός συντονισμός, διότι σήμερα η παρουσία εκατοντάδων αυτοκινήτων και φορτηγών που κλείνουν την είσοδο της πόλης και κορνάρουν συνεχώς ενοχλώντας τους κατοίκους είναι μία κατάσταση που πρέπει να σταματήσει». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος και οι κάτοικοι Περάματος ζητούν να μη λειτουργούν οι γερανογέφυρες κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. «Θέλουμε σεβασμό των πολιτών μας και καλύτερη αστυνόμευση». Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων την επόμενη Παρασκευή, με αποκλεισμό του λιμανιού, σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματα της περιοχής από την αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη και τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη.

ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2010


Ελενα Kαρανατση

Δεν υπάρχουν σχόλια: