Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ E-MAIL ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗ SIEMENS

ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΤΕ;;;
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 12 ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ....ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

H ηλεκτρονική αλληλογραφία προσώπων που μέχρι πρόσφατα δεν θεωρούνταν εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο της Siemens έβαλε φωτιά στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα “μαύρα ταμεία”. Η “γκάφα” με το e-mail προς τον επιχειρηματία Μ. Κάτσικα για το μέλος του υπουργικού συμβουλίου που μπορεί να ήταν και... ντουλαπάς έφερε στην επιφάνεια υπόθεση εμβάσματος ύψους 200 χιλ. ευρώ από εταιρεία που σχετίζεται με το γερμανικό όμιλο. Την ίδια στιγμή, ένα e-mail με αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά και αποστολέα τον μπατζανάκη του δίνει το έναυσμα στο ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την κλήτευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή.
Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής κατέθεσε ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας, ο οποίος εκλήθη να δώσει εξηγήσεις για τη δέσμευση λογαριασμού που κατέχει στην ελβετική τράπεζα Union Bancaire Privee.
Ο λογαριασμός “πάγωσε” με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα ύστερα από αίτημα των ελληνικών αρχών, επειδή είχε κατατεθεί σε αυτό έμβασμα 200 χιλ. ευρώ από την εταιρεία Placid Blue, μέσω της οποίας διακινείτο “μαύρο χρήμα” της Siemens.
O επιχειρηματίας κατέθεσε ότι τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό του προέκυψαν ύστερα από μια αγοραπωλησία ακινήτου που τελικώς δεν έγινε. Όπως υποστήριξε, τα 200 χιλ. ευρώ ήταν προκαταβολή για την αγορά το 2003 οικοπέδου στην Αγία Μαρίνα, τα οποία του επεστράφησαν μέσω της Placid Blue.
Σύμφωνα με τον Μ. Κάτσικα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, Μ. Παπαδογιαννάκης ζήτησε από τον Γ. Καλδή, που διαχειριζόταν την Placid Blue και είναι γείτονάς του, να παίξει το ρόλο ενδιάμεσου, επειδή γνώρισε τις διαδικασίες για την αποστολή μεγάλων ποσών στο εξωτερικό.
Και ο Μ. Παπαδογιαννάκης εμπλέκεται στο σκάνδαλο, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία βρίσκεται πίσω από ον κωδικό «ΜΑΤΙ», στην λογαριασμό του οποίου εκταμιεύθηκαν μεγάλα ποσά από τα "μαύρα ταμεία"

Ο Μ. Κάτσικας εμφάνισε συμβολαιογραφική πράξη, μέσω της οποίας ο Μ. Παπαδογιαννάκης αναφέρει ότι τα χρήματα αφορούσαν στο ακίνητο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το έγγραφο υπεγράφη έξι χρόνια μετά τη ματαίωση της αγοραπωλησίας και μάλιστα μια ημέρα μετά την κατάθεση από το ΠΑΣΟΚ αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.
Ερωτηθείς γιατί δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι δεσμεύτηκε λογαριασμός του με καταθέσεις ενός εκατ. ευρώ, απάντησε ότι έχει πολλά χρήματα. Όπως είπε, οι εταιρείες του έχουν τζίρο 350 εκατ. ευρώ. Έκανε αναφορά και στις γνωριμίες του με πολιτικά πρόσωπα, λέγοντας ότι είχε συνεργαστεί μία φορά με τη σύζυγο του Γ. Αλογοσκούφη στον τομέα του real estate, γνώριζε από παιδί τον Κ. Καραμανλή, έπαιζε μπάλα με τον Μιχ. Λιάπη και ήξερε και τον Γ. Παπανδρέου πριν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι ο Μ. Κάτσικας ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή ήταν αποδέκτης e-mail που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Το ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αγγλικά έκανε λόγο για πληρωμή στον "cabinet man", φράση που μεταφράστηκε ως "μέλος του υπουργικού συμβουλίου, αλλά σύμφωνα με τον επιχειρηματία αφορά στην ονομασία εταιρείας που κατασκεύαζει ντουλάπια και είχε αναλάβει την επισκευή της κουζίνας σε οικία του.

Η αλληλογραφία Σέκερη - Σαμαρά
Το ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον Αντ. Σαμαρά ήλθε σε γνώση της Βουλής την περασμένη Πέμπτη, καθώς συμπεριλαμβανόταν σε πακέτο εγγράφων που έστειλε η Siemens στην εξεταστική επιτροπή.
Μέσω του μηνύματος, ο Ευαγ. Σέκερης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία και είναι παντρεμένος με την αδελφή της συζύγου του Αντώνη Σαμαρά, ζητά από τον τελευταίο να μεσολαβήσει στον Μιχ. Χριστοφοράκου, προκειμένου να μη μετακινηθεί σε άλλο τμήμα .
Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο (2006) ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ευρωβουλευτής του κόμματος.
“Συνέχισα τόσο με τις δικές μου γνωριμίες, όσο και με τις πόρτες που κατά καιρούς μου άνοιγες εσύ όποτε σου το ζητούσα να βοηθάω την εταιρεία, είτε αυτό αφορούσε τις τηλεπικοινωνίες είτε στα ιατρικά, είτε στην ενέργεια”, αναφέρεται στο e-mail.
Παράλληλα, ο συντάκτης του γράφει για τον Μιχ. Χριστοφοράκο πως “τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα κλειστό”.

Σε άλλο μήνυμα, με ημερομηνία 2008 και αποδέκτη τον ίδιο τον Μιχ. Χριστοφοράκο, ο Ευαγ. Σέκερης φέρεται να υπενθυμίζει στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδος ότι ήταν “βασικός χειριστής των προμηθειών του ΟΤΕ, των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν και όλου του παρασκηνίου που περιέβαλλε τα σχετικά γεγονότα”. Κάνει αναφορά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε συγγενικό του πρόσωπο με τον Μιχ. Χριστοφοράκο, χωρίς να το κατονομάζει.
Μέλη της εξεταστικής επιτροπής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να κληθεί ο Ευαγ. Σέκερης για να επανακαταθέσει, αλλά και να κληθεί ο Αντώνης Σαμαράς για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με όσα αναφέρονται στα μηνύματα.

Αμηχανία στη Ν.Δ.
Πηγές της Ρηγίλλης επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε μεσολάβηση του Αντώνη Σαμαρά στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, σημειώνοντας ότι έγινε πέντε μήνες μετά την αποστολή του e-mail, χωρίς επιτυχία.
Έσπευσαν να τονίσουν ότι δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο, υπενθυμίζοντας ότι και ο πρόεδρος της επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, είχε δηλώσει ότι “η επικοινωνία του δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο που διερευνούμε”, αμέσως μετά την κατάθεση Σέκερη.
Τη σκληρή γραμμή της αντιπαράθεσης επέλεξε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Τάσος Νεράντζης. “Ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ προς το βούρκο συνεχίζεται, εκθέτοντας έτσι προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιου είδους αθλιότητες”, δήλωσε.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: