Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2010

ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΣΕ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗ SIEMENS

Με την κατάθεση διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ και εκπροσώπου των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, αναφερόμενος στη λίστα δώρων της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα κατηγόρησε τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου για συγκάλυψη στοιχείων.
Την ίδια ώρα οι βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή χαρακτηρίζουν "φιάσκο" και άνευ σημασίας τις λίστες με τα δώρα της Siemens.Ανοιχτό αφήνει και ο Δημ. Παπαδημούλης το ενδεχόμενο να "εγκαταλείψει" την επιτροπή.
Απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών ο κ. Βαλυράκης εξέφρασε τη λύπη του διότι όπως είπε βουλευτές οι οποίοι επέμεναν να διερευνηθούν οι σχετικοί κωδικοί έρχονται σήμερα και καταγγέλουν. " Δεν είναι δυνατόν να μην βρίσκουμε επωνύμους. Η Siemens συγκάλλυψε με μπλάνκο ή χωρίς, διότι ειδοποιήθγηκε να συγκαλύψει. Ο Αθανασίου τους ειδοποίησε να τα κουκουλώσουν και μετά πήγε στα γραφεία της εταιρείας για να κάνει κατάσχεση", κατήγειλε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εξεταστικής.
"Aντί η εξεταστική να ψάχνει τους άλλους Μαντέληδες, καταπίνει αμάσητες τις γνωστές λίστες με δώρα και δωράκια και χωρίς κανείς να είναι θεσμικά αρμόδιος να εξηγήσει ποιοι σκέπασαν με μπλάνκο τα δωράκια της ξεφτίλας", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση δεν αλλάξει άμεσα, θα επανεξετάσει τη στάση του για την παραμονή του στην επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θάνασης Παφίλης, επισημαίνει ότι δημιουργείται κλίμα αποπροσανατολισμού και επαναφέρει πρόταση για παρέμβαση της κυβέρνησης στο γερμανικό κράτος προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία από τη Siemens και να ανοίξουν οι λογαριασμοί και το μετοχολόγιο των off shore εταιρειών που πιθανόν εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Ο Θαν. Παφίλης ζητεί επίσης να σταματήσει το παιχνίδι των εντυπώσεων και η τακτική των συμψηφισμών και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής.
"Η επιτροπή, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο ενός κόμματος, στο σύνολό της, δεν εναπόθεσε τις ελπίδες της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στο λογαριασμό 101000", σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: