Σάββατο, Ιουλίου 17, 2010

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ... 16/7/2010

Συνήγορος Κορκονέα (Αλ. Κούγιας): «Κύριε εισαγγελέα, ρωτούσατε μόνο επιβαρυντικά σε βάρος του πελάτη μου». Εισαγγελέας (Χαρ. Λακαφώσης): «Είστε ο μόνος που 'χει τολμήσει να προσβάλει έτσι τον εισαγγελέα της έδρας».
Με το «καλημέρα» σας χθες, τρίτη ημέρα της απολογίας του κατηγορουμένου, Βασίλη Σαραλιώτη, κι ενώ η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε μόλις ξεκινήσει την υποβολή των ερωτήσεών της, ο Αλέξης Κούγιας, εύλογα θορυβημένος από το «άδειασμα» του πελάτη του από τον συγκατηγορούμενό του σε ό,τι αφορά την ευθύνη για τη δολοφονία του 15χρονου, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ζητώντας το λόγο, απέδωσε το επιβαρυντικό για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα περιεχόμενο της απολογίας Σαραλιώτη στη μη σωστή, κατά την εκτίμησή του, μεταχείρισή του από τον εισαγγελέα της έδρας.

Κούγιας: «Δεν έχουμε κανένα παράπονο από το Δικαστήριο, όποια κι αν είναι η απόφαση. Κάποιοι όμως εκμεταλλεύονται την άγνοια νομικών όρων και λέξεων των κατηγορουμένων, μετατρέποντάς τους σε μάρτυρες. Για να γοητεύονται παγιδεύουν τους κατηγορουμένους».

Εισαγγελέας: «Νομίζετε», κύριε συνήγορε, ότι τον παγίδευσα;»

«Ναι, αν είναι αλήθεια όσα διάβασα στην "Ελευθεροτυπία" για τη μαεστρία με την οποία υποβάλλατε τις ερωτήσεις», του αντέτεινε ο συνήγορος, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το ρεπορτάζ της «Ε» (σ.σ. που σημείωνε ότι υποβάλλοντας με μαεστρία ερωτήσεις ο εισαγγελέας ανέδειξε αντιφάσεις, αλλά και έβγαλε αλήθειες, κι όχι βέβαια ότι «παγίδευσε»). Ο Αλ. Κούγιας δεν παρίστατο κατά την εξέταση Σαραλιώτη από τον εισαγγελέα.

Το χάσμα πάντως, που σε κομβικά σημεία της υπόθεσης χωρίζει τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι βέβαια σε άλλες παραμέτρους ταυτίζονται, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, επιχειρώντας να αποσείσουν ευθύνες, είναι πλέον φανερό. Στην αυλαία των απολογιών οι «μάσκες» πέφτουν και είναι φανερή και η σύγκρουση υπερασπιστικών τακτικών.
Ενδεικτική είναι η έκρηξη χθες, κατά τη διάρκεια διακοπής της διαδικασίας, της μητέρας του Βασίλη Σαραλιώτη, η οποία μας πλησίασε ταραγμένη για να μας πει: «Ο Βασίλης δεν θα πληρώσει για τα λάθη άλλων. Λέει την αλήθεια. Εγώ από την πρώτη στιγμή ήθελα να πάω να δω την οικογένεια του παιδιού, αλλά δεν με άφηναν. Δεν ήξερα και πώς θα αντιδράσουν, γιατί μπαίνω στη θέση τους...».

Οπως εύστοχα παρατήρησε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Αντζελίτα Παπαβασιλείου, ο Βασίλης Σαραλιώτης αρκετές φορές έδωσε και χθες στερεότυπες απαντήσεις, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη σωρεία αντιφάσεων που του επισημαίνονταν από τη συνήγορο πολιτικής αγωγής.

Κωνσταντοπούλου: «Θεωρεί και μέχρι σήμερα ότι δεν έχει σφάλει σε κανένα στάδιο; Το περιεχόμενο της απολογίας του ήταν το προσήκον;».

Σαραλιώτης: «Ομολόγησα ότι έσφαλα και τα περιστατικά ήταν τρία. Δεν μπορούσα να το αποτρέψω, το λέω από τα βάθη της ψυχής μου».

Κωνσταντοπούλου: «Γιατί προανακριτικά και ανακριτικά τον δικαιολογεί πλήρως τον κ. Κορκονέα; Εχει μια απόλυτη ταύτιση;».

Σαραλιώτης: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι να το αποτρέψω».

Πρόεδρος: «Είναι μια στερεότυπη απάντηση αυτή».

Σαραλιώτης: «Δεν ταυτίστηκα με τον πυροβολισμό».

Κωνσταντοπούλου: «Τι τον έκανε τόσο σίγουρο ότι οι βολές ήταν στον αέρα και το είπε τότε απολογούμενος τρεις φορές;».

Κούγιας (παρεμβαίνει): «Δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια όσα λέει τώρα».

Σαραλιώτης: «Είπα την εικόνα που είχα τότε στο μυαλό μου. Δεν ήθελα να βοηθήσω τον Κορκονέα».

Κωνσταντοπούλου: «Συγκαλύπτει κατά την άποψή μου. Μας είπε ότι μετά τους πυροβολισμούς τράβαγε τα μαλλιά του, κάτι που δεν είναι συμβατό με ότι δεν γνώριζε πως υπήρχε τραυματισμός. Μέχρι σήμερα πιστεύετε ότι πυροβόλησε στον αέρα;».

Σαραλιώτης: «Αυτή είναι η άποψή μου».

Κωνσταντοπούλου: «Τελικά συμβαίνουν επεισόδια στα Εξάρχεια με την ένταση που περιγράψατε και είναι τυχαίο ότι ποτέ κανείς σας τόσα χρόνια εκεί δεν συνεπλάκη ποτέ;».

Σαραλιώτης: «Πείτε το τύχη, πείτε το όπως θέλετε. Οι επιθέσεις γίνονται στη διμοιρία».

Η εξέταση της κ. Κωνσταντοπούλου υπήρξε εξονυχιστική, ενώ σε διαμαρτυρία συνηγόρου υπεράσπισης ότι «ερωτάται για πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί», αποστομωτική ήταν η παρέμβαση της προέδρου:

«Η αλήθεια έχει μια όψη. Αρα όσες φορές κι αν ερωτηθεί, δεν κινδυνεύει να απαντήσει διαφορετικά».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουλίου με την αγόρευση του εισαγγελέα

KATERINA KATH

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2010

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουλίου με την αγόρευση του εισαγγελέα"

τον καημενο τον εισαγγελεα, θα μιλησει επιβαρυντικα για τον κατηγορουμενο (αν ειναι δυνατον!) και θα του κανει μηνυση ο Κουγιας!

ΥΓ τελικα αυτον τον Κουγια ποιος τον πληρωνει ο Καρατζαφερης ή ο Χρυσοχοϊδης?

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Τον Κούγια τον έχει προσλάβει η οικογένεια Κορκονέα; Ή κράτος, το υπουργείο Προστασίας του πολίτη; Διότι αν ισχύει το δεύτερο, τον πληρώνουμε από την φορολογία μας αν συμπεραίνω καλά. Πληρώνουμε έναν άνθρωπο με απώτερο σκοπό να υπερασπίσει και να αθωώσει ηθικά και δικαστικά έναν δολοφόνο αμουστακου αγοριού;

Ανώνυμος είπε...

KORKONEA ZEIS ESY MAS ODHGEIS

Ανώνυμος είπε...

ANTE NA TELEIWSW KAI TO LYKEIO NA MPW STO ENDO3O EPAGGELMA TWN EIDIKWN FROYRWN

Ανώνυμος είπε...

εμ πώς να το τελειωσεις το λυκειο αγορι μου? ολημερις κωλοβαρας στα νετ καφε και φοβεριζεις κοσμο (λες και σας φοβαται κανενας, αλλα τελος παντων) - ακομα δεν εμαθες καλα καλα να γραφεις ελληνικα, μονο greeklish ξερεις

αϊντε τωρα στη μαμακα σου και αλλη φορα να λες σωστα το συνθημα:

Κορκονεα ζεις-ΚΛΑΨΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

O IDIOS BLAKAS DEN EISAI?
O ADERFOS MOY MOY EIPE OTI MALLON DEN 8A 3ANAMPEI FYLAKH H AN MPEI 8A MPEI GIA LIGO.
KALHN YXTA, SE TAISA.
KAI KANONISE NA MH SE BRW MPROSTA MOY SE PENTE XRONIA GIATI 8A SOY METRHSW TA PA'I'DIA.
EXOYME TH PIO XALARH ASTYNOMIA STO KOSMO, TO LEEI KAI O ADERFOS MOY POY EINAI A3IWMATIKOS.
ALLA LEEI EPISHS OTI 8A GYRISEI O TROXOS KAI TOTE 8A PESEI TO 3YLO THS ARKOYDAS GIA NA GINAITE AN8RWPOI.

Ανώνυμος είπε...

δεν φταις εσυ αγορι μου... η μανα σου φταιει που δεν σε αστραψε δυο χαστουκια οταν επρεπε, για να στρωθεις στο διαβασμα, οπως οι συμμαθητες σου

αϊντε γιατι μας τα εκανες μπαλονια δυο μερες τωρα

Ανώνυμος είπε...

exei o onoma o aderfos sou?i einai apo tous gnostous anonymous ''mages''?giati efoson einai aksiomatikos kai den leei eponyma tis apopseis tou afto simainei oti stin synideisi tou kai aftos kata vathos tis theorei ilithies kai paranomes aytes tis apopseis pou mas papagalizeis...
alla mallon sou xei metrisei polla PA'I'DIA o aderfos sou kai se xei kanei etsi pisto skylaki tou..
prosexe mono mipos otan gineis mpatsos min kaneis kai esy kamia malakia san ton krokonea kai metrane tin kolotrypida sou oi isovites...

Ανώνυμος είπε...

δεν φταιει η μανα του. ο πατερας του φταιει. που δεν "τραβηχτηκε". και τις δυο φορες.

η μανα του σκεφτηκε να τα "ριξει" γιατι ηξερε τι μεγαλωνε στα σπλαχνα της. το υπερηχογραφημα ηταν σαφες και ο γιατρος καθετος.

"δεν βλεπουμε μωρο. κατι σαν κουραδα φαινεται, οποτε μπατσος θα γινει. θα προτεινα διακοπη κυησης, να καλεσω το βοθρατζιδικο;"

αλλα το μητρικο ενστικτο,δεν την αφησε.

τι τα θετε; αλλος ενας μπατσοκαυλος που θα καταληξει σεκιουριτας στα lidl.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΩΡΕ ΠΑΝΙΧΑΖΕ.

υγ. ο αδερφος εχει ονομα; γιατι εσυ σιγουρα οχι.

Ανώνυμος είπε...

KO-RKO-NE-AS KO-RKO-NE-AS KO-RKO-NE-AS KO-RKO-NE-AS KO-RKO-NE-AS
EXEI ONOMA O ADERFOS MOY KAI EINAI PALIKARI STHN ASTYNOMIA. DEN EINAI SAN TOYS GNVSTOYS AGNVSTOYS POY TOYS PANE STH GADA KAI KLAINE. XAXAXA.
EGW MOLIS TELEIWSW THN A GYMNASIO KAI OLO TO GYMNASIO KAI OLO TO LIKIO, 8A PAW EIDIKES DYNAMEIS OPWS O ADERFOS MOY KAI META 8A GINW TOYMPANO OPWS O ADERFOS MOY.
KAI META 8A MPW ASTYNOMIA EIDIKOS FROYROS KAI 8A DERNW APLYTOYS.
KOITA POY 8A PAW. http://www.youtube.com/watch?v=N7OAax3fP24
O KORKONEAS ZEI KAI BASILEYEI KAI APLYTOYS E3OLO8REYEI!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πρέζα..πρέπεινα πουμε όλοι, όσοι θύμωσαν με τη συμπεριφορά των μπάτσων, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Λητώ Βαλιάτζα, την κοπέλα που κράτησε τη στιγμή στο video, το οποίο στα σκοτεινά του σημεία κρύβει σημαντικές πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

οι κατ/νοι τον πλήρωσαν- εγώ πιστεύω ότι και οι δυο τον Κούγια έχουν. Την είδα τη γυναίκα του Κορκονέα που του έδινε ένα τούβλο και αυτός δήθεν φώναζε στο διάδρομο να το κρατήσει για τα παιδιά της....τελικά κάμφθηκε και τόβαλε στη τσέπη

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήταν η Λητώ θα τα είχαν κουκουλώσει και θα τη έβγαζαν λάδι οι μπατσοι

Ανώνυμος είπε...

Σβήσε τα σχόλια των προβοκατόρων που αναφέρουν το όνομα του ατόμου που τράβηξε το βίντεο. Ο "θυμός τους για τη συμπεριφορά των μπάτσων" κάνει κρα

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην ειδες και κανα κεραμιδι ρε φιλε!!!Αυτους ολους ολοι εμεις τους πληρωνουμε να ειστε σιγουροι γιαυτο!!!Με το που σκασει εμπλοκη τους σε κατι αμεσως ενεργοποιειται η ενωση τους και τους παρεχει δωρεαν στηριξη....Αφηστε τους να λενε....ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Του έθιξαν την εξουσία του γαμόσκυλου εισαγγελέα; Μήπως δεν του έβαλε ο Κούγιας όσα συμφώνησαν;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε,
Σε παρακαλώ σταμάτα να γραφεις κορακίστικα.
ή μαθε Ελληνικά και γράφε ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλιως αστο καλλίτερα.
Φιλικά
A.J.

Ανώνυμος είπε...

7:41. έχεις δίκιο, δεν έπρεπε να αναφέρω το ονομα . Πριν καιρό διάβασα εδώ μέσα μια εξομολόγηση της κοπέλας πριν τη δικη η οποία μάλιστα περιελαμβανοταν και σε κάποιο περιοδικό που κυκλοφορεί στην Αμερικη . Βλακεία μου ναι, όχι όμως προβοκάτσια . Όσο για το μίσος μου κατα των μπατσων αυτών είναι πραγματικό και. Δεν κάνει κραααα

Ανώνυμος είπε...

9,06, SE RWTHSA NA KRINEIS PWS GRAFW?
ANTE MAZEPSOY.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε σήμερα 27/7 ήταν έτοιμος ο εισαγγελέας. Τι διαβολο , βιβλίο θα γράψει ο μλκας

Ανώνυμος είπε...

ANONYME 1.27 αν εσύ εχεις γραψει μεταξύ άλλων την μπαρούφα : KALHN YXTA, SE TAISA.
Δεν εχω να σου πω κατι αλλο.Θα μαζευτώ οταν σταματήσεις να γράφεις οπως τα παραπάνω ΚΟΡΑΚΙΣΤΙΚΑ.
A.J.

Ανώνυμος είπε...

SKASE ZWADI. ANTE MH BALW TON ADERFO MOY NA SE MAZEPSEI.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σέβομαι τον ΠΡΕΖΑ απαξιώ να σου απαντήσω αμόρφωτε κρετίνε!!11.28μμ
A.J.

Ανώνυμος είπε...

EIPA SKASE. MH MAZEYEIS TA DONTIA SOY.

Ανώνυμος είπε...

Τουτη τη φορά απαξιώ & να σου απαντήσω.
A.J.
P.S. Kisses