Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2010

Στα μοναστήρια ψάχνει την 20χρονη Αγγελική Σταυρουλάκη,η οικογένειά της...

Πέντε μήνες από την ημέρα της εξαφάνισης της 20χρονης Αγγελικής Σταυρουλάκη από την Ασή Γωνιά και η οικογένειά της εξακολουθεί να ζει όπως την πρώτη ημέρα τις ίδιες στιγμές αγωνίας για την τύχη της νεαρής φοιτήτριας που αγνοείται.
Ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια της απευθύνουν δραματική έκκληση προς όλους όσοι γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν μαζί τους ώστε να λάβει έτσι τέλος το μαρτύριο που ζουν οι άνθρωποι αυτοί τους τελευταίους μήνες.
Η 20χρονη έφυγε από το σπίτι της τον περασμένο Φεβρουάριο κι έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς ή τους φίλους της. Γι αρκετές ημέρες αστυνομικοί, λιμενικοί, συγγενείς και συγχωριανοί της την αναζητούσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού. Πεποίθηση του πατέρα της είναι πως η μοναχοκόρη του ζει και βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι της Κρήτης ή εκτός του νησιού. Για την Αγγελική είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες σε στεριά και θάλασσα χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. «Πιστεύω ότι το παιδί μου είναι ζωντανό» μας ανέφερε χθες ο πατέρας της Γιώργος Σταυρουλάκης ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της «Π». Οι έρευνες για την τύχη της όμορφης κοπέλας από την Ασή Γωνιά συνεχίστηκαν από τις αρμόδιες Αρχές γι αρκετές ημέρες ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα από τον τοπικό Τύπο αλλά και τον αθηναϊκό, τα οποία όμως και πάλι δεν πρόσθεσαν κάποιο στοιχείο προς την κατεύθυνση του εντοπισμού της.
Η Αγγελική εξαφανίστηκε στις 18 του περασμένου Φλεβάρη. Το νεαρό κορίτσι είχε πει στην οικογένειά της ότι θα πήγαινε στην Επισκοπή σε κάποιο φαρμακείο που εφημέρευε για να αγοράσει φάρμακα. Οι ώρες περνούσαν και δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της. Ο αδερφός της πήγε στην Επισκοπή για να την αναζητήσει, όμως δεν την βρήκε εκεί. Η αγωνία όλων κορυφώθηκε όταν το αυτοκίνητό της βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην εθνική οδό Ηρακλείου Χανίων στο ύψος του Πετρέ.

Επιστολή
Με μία δραματική επιστολή τα μέλη της οικογένειάς της παρακαλούν όποιων γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους. Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται:

«Παράκληση Γονέων
Αισθάνομαι σήμερα την υποχρέωση και την ψυχική ανάγκη να ζητήσω μια δημόσια συγνώμη και να κάνω μια παράκληση. Μια συγνώμη προς το Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Ηρακλείου και μια παράκληση προς κάθε μοναστήρι και φορέα για μια πληροφορία, επιβεβαίωση ότι το παιδί μας η Αγγελική Σταυρουλάκη, που έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που έφυγε από το σπίτι μας, από την Ασή Γωνιά βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι. Ζητάμε λοιπόν μια δημόσια συγνώμη από το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, και την κατανόηση της ηγουμένης και των μοναχών για την ενόχληση που τους έγινε από τους συγχωριανούς μου, που ήταν ψυχικά και σωματικά κουρασμένοι. Και πιστεύω πως κάθε άνθρωπος κάποια στιγμή θα βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση να μην μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα και λογικά.

Ο πατήρ Χαράλαμπος Ζωγραφάκης έδειξε ενδιαφέρον ως όφειλε, ως κληρικός για την Αγγελική και την οικογένειά μας, αλλά ούτε συνάντησε τους συγχωριανούς μου, ούτε είχε την παραμικρή ευθύνη για την επέμβασή τους στο μοναστήρι. Για να γίνει πιο κατανοητό, λέγω σε όσους δεν ξέρουν, πως στην Ασή Γωνιά είμαστε ομοιογενείς κάτοικοι και κατά κάποιο τρόπο είμαστε λίγο ή πολύ συγγενείς μεταξύ μας. Παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί στο χωριό μας, δηλαδή εξαφάνιση ανθρώπου και η εξαφάνιση του παιδιού μας άγγιξε όλο το χωριό.

Σύμφωνα με την άποψη μου, η χρήση τέτοιων ενεργειών σε παρόμοιες περιπτώσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν και κανένα όφελος. Να πω ακόμα ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη το κάθε μοναστήρι μπορεί να λειτουργήσει ως λιμάνι σωτηρίας, για άτομα που δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα βρίσκονται σε πελάγη απελπισίας και απόγνωσης.
Κάνω λοιπόν μια παράκληση προς κάθε μοναστήρι, γιατί με την δική μου λογική μόνο προς τα εκεί θα μπορούσε να στραφεί το παιδί μας για να επιβιώσει, όπως μας γίνει μια επιβεβαίωση με όποιο τρόπο κρίνει αυτό, ότι το παιδί μας είναι εν ζωή και ασφαλές, χωρίς να αναφέρουν το μοναστήρι που βρίσκεται. Σωτήρια ενέργεια θα ήταν για εμάς τους γονείς αλλά και για τα αδέλφια της, αν έπαιρνε η ίδια ένα τηλέφωνο τη μητέρα της για να βεβαιωθεί πως είναι εν ζωή, γιατί πολλές φορές τη μοιρολογεί σαν νεκρή.

Παρακαλώ λοιπόν για την δέουσα κατανόηση στον πόνο της οικογένειας μας για να αποφύγουμε “το ενός κακού μύρια έπονται”.

Με παράκληση οι γονείς
Γεώργιος και Ελένη Σταυρουλάκη»
Όσοι γνωρίζουν κάτι για την Αγγελική Σταυρουλάκη μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6979-523011 (Γιώργος Σταυρουλάκης) και 6942-504142 (Στέλιος Σταυρουλάκης).

ΠΑΤΡΙΣ

ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: